Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, jsem tady úplně nová. chtěla bych se zeptat, tento měsíc jsem si začala měřit BT. asi 9DC po velmi slabé menstruaci, mám velmi dlouhé cykly, tento měsíc mi Dr. předepsala Duphaston, tak uvidíme, zda se to zlepší..ale chtěla jsem se zeptat, zda je normální že se mi teplota pohybuje kolem 36,4 a že třeba 4 dny po sobě mám teplotu 36,2? Měřím asi 7 dní…pořád ve stejnou dobu…Moc děkuji za rady…
![]()
Myslim, že je to celkem normální, teplota se zvedá až s ovulací.
Soldi: tyto stránky jsem pročítala, dívala jsem se i na x grafů ale přijde mi, že holky měly často vyšší teplotu než 36,2 a taky měly tu křivku klikatší…mě se opakují za 7 dní jen teploty 36,4 (2×) a jinak jen 36,2…ale opravdu děkujiii ![]()
chcimimi píše:
Soldi: tyto stránky jsem pročítala, dívala jsem se i na x grafů ale přijde mi, že holky měly často vyšší teplotu než 36,2 a taky měly tu křivku klikatší…mě se opakují za 7 dní jen teploty 36,4 (2×) a jinak jen 36,2…ale opravdu děkujiii
kazda z nas je individualna, vyska teplot zalezi aj od casu kedy merias a ta hladina je u kazdeho inak. ja som bezne mavala jednu teplotu niekolko dni po sebe, znamena to len tolko, ze mas pekne ustalene hormony.ak chces krivku klukatejsiu, tak si kup teplomet na dve desatinne miesta
![]()
měřím v 6hodin ráno, protože takto nejčastěji vstávám…moc díky za rady a za uklidnění a asi mi raději stačí teploměr na jednu desetinou čárku..:D a co myslíte, má ten Duphaston vliv na teplotu?? děkujiii ![]()
zo skusenosti co mam, tak duphaston bud teplotu vobec neovplyvnuje, alebo ju malinko zvysuje, alebo prave sposobuje ten efekt, ze je stala- len pocas uzivania sa to prejavuje.
ale duphaston by si mala brat az po ovulacii.
soldi píše:
zo skusenosti co mam, tak duphaston bud teplotu vobec neovplyvnuje, alebo ju malinko zvysuje, alebo prave sposobuje ten efekt, ze je stala- len pocas uzivania sa to prejavuje.ale duphaston by si mala brat az po ovulacii.
Já ho začnu brát zítra poprvé 16 DC…a ovulaci jsem neměla ale poprvé to tak musím udělat, abych si zkrátila cyklus, který mám cca 60 dní
ale moc děkuji, pak asi budu muset zkusit počkat na ovulaci…ale Dr mi jej předepsala na 16 DC, tak se snad nebude zlobit, když si to posunu
co myslíš? díky moc
pokial budes brat duphaston pred ovulaciou, tak sice budes mat ukazkovy cyklus 28 dni, ale anovulacny.
treba riesit pricinu preco su cykly take dlhe, duphaston to nevyriesi ![]()
na Tvojom mieste by som merala a keby prisla ms bez ovulacie tak by som riesila s doktorom to, ze neovulujes, nie to, ze mas dlhy cyklus.
robil Ti aspon hormonalny profil?
Ne, řekla mi, že mi teď předepíše Duphaston na 16 DC 2 denně, předepsala mi jej na 3 měsíce, pak si mám přijít pro další a pokud bych neotěhotněla do půl roku, pošle partnera na spermiogram a mě udělá hormonální profil…Tak nevím, tento měsíc si jej vemu 16 DC abych si zkrátila cykly (jinak se dalšího asi nedočkám) a v tom dalším se budu snažit vyčíhnout ovulku a poté ho začnu brát 10 dní…měřím sice první měsíc, ale ovulaci jsem u sebe si myslím už párkrát zpozorovala, jednou mi ji dokonce potvrdil ovulační test…snažím se od července..ale při tak dlouhých cyklech ještě moc příležitostí k ovulaci nebylo…jednou jsem jeden den mírně špinila a pak jsem MS dostala za 12 dní, myslíš, že to mohl být projev ovulace? moc díky za rady, jsem moc vděčná
![]()
och, to je typicky obvodny gynekolog
![]()
garantujem Ti ze pri tomto postupe je sanca otehotniet do pol roka miziva.
duphaston sa pouziva na liecbu zlteho telieska ktore vznika pri ovulacii a pokial ju nemas tak to je uplne zbytocne.
ak ovulujes, to je super a je uplne jedno kedy v cykle. urcite je lepsie mat cyklus 60 dni s ovulaciou nez mat cyklus 28 dni bez ovulacie.
moj prvy cyklus merania som mala ovulaciu na 42. den a dokopy trval 60 dni ![]()
doktorka to tiez presne chcela riesit tym,ze mi predpise duphaston a ja som bola nadsena, ze konecne budem mat krasne cykly a hned otehotniem! nadsenie ma preslo v momente ako som si o duphastone trosku pozistovala.
rozhodla som sa to zobrat do vlastnych ruk a vypytala som si od doktorky clostilbegyt na stimulaciu ovulacie. ten mi vsak nemohol otehotniet (aj ked ovulka priska skor) a teraz by som to uz urcite nerobila.
potom som zacala uzivat fytosoju podla informacii z jedneho anglickeho fora.
cykly sa skratili na 30-35 dni.
odtoho prveho cyklu ktory trval 60 dni mi otehotnenie trvalo 4 cykly. v stvrtom to bolo chemicke tehotenstvo a z piateho cyklu mam pol rocneho synceka ![]()
Soldi, tak to moooc gratuluji k synečkovi
..... my se snažíme o první miminko…no, já nevím, zda mám ovulaci každý cyklus, vždy jsem ji asi nevypozorovala…jen myslím 2× určitě (teda myslím si) podle hlenu…a 2× si myslím, že jsem měla ovulaci, která se projevila jednodenním mírným špiněním - no a po tomto špinění jsem dostala MS po 12-ti dnech..tak nevím, zda to mohla být ovu - někde jsem četla, že to může být projev ovu..neberu antikoncepci už od března, ale snažíme se od července..
Jedné mojí kamarádce taky Dr. předepsala Duphaston - na dlouhé cykly, a druhý cyklus otěhotněla..v prvním cyklu si vzala Duphaston 16 DC a další cyklus vypozorovala ovu a pak začala brát Duphaston 10 dní a bylo to
![]()
a kde si přišla na tu fytosoju? Asi si zkusím o ní něco přečíst - děkuji a jak si ji užívala…snad tě neobtěžují mé dotazy, jsem docela nováček v těchto věcech…díky
![]()
vidím, po druhém přečtení že fytosoju znáš z anglického fora…
![]()
chcimimi,
jasne, niekedy sa moze stat ze to zafunguje aj s duphastonom- zalezi na tom, kde je problem a na to sa robi hormonalny profil, ten by mal byt zaklad.
ja som proste typ, co potrebuje mat vsetko dva krat poistene ![]()
ano, to spinenie pravdepodobne znacilo ovulaciu ![]()
o soji pisem celkom podrobne tu http://www.modrykonik.sk/…tilbegytu-2/
je to super vec, su to vlastne prirodne estrogeny ![]()