Stojím na křižovatce....co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
21.1.19 17:21

Jestli tě štědře dotuje a doma se chová slušně, tak proč ne. Záleží je na tobě, jestli to dokážeš dlouhodobě snášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
21.1.19 17:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, maminky…ráda bych Vás poprosila o radu v této situaci. Manžel po 17ti letech manželství řekl, že už mě nemiluje a neumí si představit, že by mě ještě někdy mohl milovat. Jeho představa je taková, že z domova odcházet nechce kvůli dítěti a ani se rozvádět, nicméně si bude žít vlastní život a se mnou jako ženou již nic nechce mít, ale chce, abychom fungovali jako rodina. Pár dní v týdnu bude sám a pár dní u nás doma, dovolené atd. Celé toto je vyústěním víc než rok trvající krize, kdy měl a nejspíš ještě má milenku a rozhodoval se, jestli to s námi ještě zkusí, nebo odejde. Přesto, že jsem velmi bojovala o záchranu vztahu, tak se rozhodl, že to mezi námi nemá cenu. Když jsme doma, je milý a slušný, hodně času trávíme společně a myslím, že je nám vcelku hezky, ale jinak spíme odděleně a jede si svoji lajnu bez ohledu na mně. Mně ještě pořád na něm hodně záleží a pořád se nedokážu zbavit naděje, že by to ještě mohlo jít. Nicméně představa takového života bez lásky a představa volného vztahu, kdy bude s jinou ženou a já budu doma doufat, vyvolává ve mně úplné zoufalství, ale také to zatím nedokážu rozetnout. Chtěla bych se zeptat, jestli se někomu stalo, že i když už padaly ve vtahu takto silné slova, tak se vám nakonec povedlo vztah zachránit. Jestli se dle vašeho názoru může stát, že když budeme jako „rodina“ žit takto ještě nějakou dobu, může začít časem chtít na vztahu zapracovat a zkusit to znovu. Nebo je to dle vašeho názoru totálně konečná. Jaké jsou vaše zkušenosti?

Ani náhodou bych na jeho vizi vztahu nepřistoupila. Pokud chce být s milenkou, ať jde. Nebude to fungovat, když spolu zůstanete. Nebo jak vidí takový věci jako vaření, praní, úklid, kde bude spát atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
21.1.19 17:55

@lleennttiillkkaa Spaní oddělené, žena vaří, pere, uklízí, muž štědře dotuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
21.1.19 18:01
@divine woman píše:
@lleennttiillkkaa Spaní oddělené, žena vaří, pere, uklízí, muž štědře dotuje.

Mno nevím, štědře dotovat může i když bude jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
21.1.19 18:07

Stojím na křižovatce, co dál?

1. rozhlédnu se, kdo má přednost
  2. zařadím jedničku, pomalu pouštím spojku…

Mohu posloužit zkušeností, kdy nějaké takové podobné fungování doma máme. Ale asi poněkud jinak, než si pan manžel představuje. My se doma u dětí v podstatě střídáme, občas jsme i doma pohromadě nebo někam jedem jedeme všichni, ale jinak fungujeme spíš jako ve střídavce, takže děti bydlí a s „baťůžkem“ se stěhujem my dva. A co je asi nejpodstatnější, OBA se staráme o domácnost a zajištění chodu - což by pro pana manžela tak nějak tuším mohl být ten největší problém :mrgreen:

Pokud chceš zvážit tuto variantu, předestři mu to tak, že ty budeš mít (zhruba) stejně volna jak on. To je asi základ. Jak si rozdělíte péči o domácnost a financování je už pak asi jedno, to je otázka, jak to komu vyhovuje. Kdyby náhodou pan manžel nevěděl, jak se pouští pračka, za který konec se drží koště a tak podobně, rád mu na toto téma udělám manažerský kurz, samozřejmě patřičně draho, jakožto velmi zkušený a osvědčený v oboru :srdce: :palec: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
21.1.19 18:27

Takže si tě koupil penězí. Asi nikdy nepochopím, jak láska může být víc, než hrdost a sebeúcta.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.19 18:49

Duvodem, proc jsem o penezich psala, bylo to, abych vysvetlila, proc mi neprijde spravne a spravedlive nasledovat rady typu nevarit, nezehlit, nestarat se, kdyz on se zatim stara…to je vsechno…Duvodem, proc v tom vztahu jeste jsem, nejsou penize, ale to, ze ho porad miluji, nedokazu se zatim odpoutat, ale zit v tom je pro mne take peklo. Jednoducha rada neexistuje, vim to, jenom mne zajimalo, jestli se nekomu z vas povedlo takovy vztah jeste zachranit :?

• Citovat
  • Upravit
36504
21.1.19 18:55
@Anonymní píše:
Duvodem, proc jsem o penezich psala, bylo to, abych vysvetlila, proc mi neprijde spravne a spravedlive nasledovat rady typu nevarit, nezehlit, nestarat se, kdyz on se zatim stara…to je vsechno…Duvodem, proc v tom vztahu jeste jsem, nejsou penize, ale to, ze ho porad miluji, nedokazu se zatim odpoutat, ale zit v tom je pro mne take peklo. Jednoducha rada neexistuje, vim to, jenom mne zajimalo, jestli se nekomu z vas povedlo takovy vztah jeste zachranit :?

proboha, co na tom chceš zachraňovat.Budeš mu leda pro smích.Jen služka, pelešit se bude jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
21.1.19 19:05
@Anonymní píše:
Duvodem, proc jsem o penezich psala, bylo to, abych vysvetlila, proc mi neprijde spravne a spravedlive nasledovat rady typu nevarit, nezehlit, nestarat se, kdyz on se zatim stara…to je vsechno…Duvodem, proc v tom vztahu jeste jsem, nejsou penize, ale to, ze ho porad miluji, nedokazu se zatim odpoutat, ale zit v tom je pro mne take peklo. Jednoducha rada neexistuje, vim to, jenom mne zajimalo, jestli se nekomu z vas povedlo takovy vztah jeste zachranit :?

Pokud mu budeš dělat onuci, tuplem si tě vážit nebude. Já bych si takové ženy nevážila určitě.

• Citovat
  • Upravit
32682
21.1.19 19:06
@Anonymní píše:
Duvodem, proc jsem o penezich psala, bylo to, abych vysvetlila, proc mi neprijde spravne a spravedlive nasledovat rady typu nevarit, nezehlit, nestarat se, kdyz on se zatim stara.…to je vsechno…Duvodem, proc v tom vztahu jeste jsem, nejsou penize, ale to, ze ho porad miluji, nedokazu se zatim odpoutat, ale zit v tom je pro mne take peklo. Jednoducha rada neexistuje, vim to, jenom mne zajimalo, jestli se nekomu z vas povedlo takovy vztah jeste zachranit :?

Z čistý pohodlnosti,ne kvůli tobě. Chlap,kterej se citově i sexuálně angažuje jinde a ještě očekává doma veškerej servis,by mi nestál za pražádnou námahu,k takovýmu člověku nelze cítit žádnou úctu,nic.
Ale takových ženských jsou mraky,co takhle žijou,u vás už mu nestojíš ani za ten občasnej sex. Buď čekat,jestli ho to přestane bavit jako první anebo to rozseknout sama,odpoutat se a začít konečně žít. I kdyby se vrátil se všim všudy,bude to výhra? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
21.1.19 21:26

Najviac sa mi páči model od Hroznej puberťák aj keď nepíše, čo od toho očakáva. Presne tento model som razila aj u nás v časoch potrebných. Proste decká za nič nemôžu a nech sa radšej u nich striedajú rodičia, ktorí to spôsobili. A to máme decká v našom období skoro dospelé. Ja som, tento model navrhla sama. Lenže u nás to bolo iné, každý vzťah je iný a tým jedinečný. Zakladateľka je mi blízka tým, ako zmýšľa. Nepáli, neničí. Príde jej čas a sa posunie. Tam či tam. To bude dobré. Doba je zlá a čudná. Pre mňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
21.1.19 21:31

Možná se ti vrátí. Ale co když to udělá znova? Takhle chceš žít? Čekat jak se pán rozhodne? I kdyby ti pak sliboval lásku, tak mu to budeš věřit? Na něj bych už nečekala a začala žít svůj život. Pokud se ještě nedokážeš rozvést, tak bych to tak nechala být, třeba k tomu dozrajes časem. Ale takovéhlemu chlapovi bych už nikdy nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.19 22:05

Nech sa rozhodneš akokoľvek - či zostať alebo odísť, aj tak ho nakoniec nebudeš chcieť, karta sa obráti , tomu nezabrániš. Ide len o čas. Ten tvoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.1.19 22:05
@Anonymní píše:

Takže ti nevadí, že spí s jinou, že tě sprostě za ni vyměnil a ještě má tu drzost držet si zadní vrátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.19 07:58

Moc děkuji všem za podnětné reakce. Hodně nad tím přemýšlím a určitě máte v mnohém pravdu, v mnohém to cítím stejně, jenom jsem si potřebovala utřídit myšlenka a názory a zkušenosti jiných mi v tom také hodně pomáhají. Každopádně vím, že mé přetrvávající city k manželovi mně neomlouvají v tom, že takto nechám se sebou zacházet a že je pouze na mně, abych si dala svůj život do pořádku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky