Strach-po vysazení HA slabá ms!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4239
6.4.08 13:04

Miško28 tak abych ti pravdu řekla, tak ovulace je moje Achilovka......Takže ti bohužel moc neporadím.....já jsem vy:,–(ila HA před rokem v dubnu a bála jsem se, aby ten cyklus najel normálně a abych měla ovulku…pač jsem četla a slyšela kolik holek má po vysazení problémy 8O :roll: A kupodivu-cyklus byl v pohodě-tak 29-32 dní…ovulka byla, takže jsem byla moc ráda-půl roku to šlapalo dobře-akorát v září jsem měla 50 ti denní cyklus-ovulace byla 34 den…takže jsem z toho byla docela naštvaná a řekla jsem si, že začnu teda pít ten kontryhel-když ho všichni tak vychvalujou a dokonce jsem si objednala kapky Gynex a myslela jsem si, jak to pomůže…a ono bum 8O -cyklus se mi úplně podělal-ani ovulka nebyla-takže jsem po 52 dnech šla k doktoru pro vyvolávačku a on mi odebral krev kvůli hormonům-hormony mám prý v pořádku.......takže mi napsal Orgametril na úpravu-na tři měsíce-no a měla jsem měřit BT.V lednu ovulace byla, ale v únoru zase ne.Abych pravdu řekla-tak jsem se nejvíc bála-abych neměla PCO.Takže mi doktor asi před 14ti dny napsal Clomhexal-na ovulaci a já teď čekám na menses-abych ho mohla začít brát...........Takže se neboj-v tom Caru ti pomůžou-to že nemáš ovulaci-může být z tolika důvodů a může to být i banalita-proto ti udělají vyšetření-hormonální profil a neboj-oni ten zádrhel najdou.....A zřejmě ti pro začátek naordinují na stimulaci vaječníků Clomhexal-nebo Clostilbegyt-to jsou léky přímo-na vyvolání ovulace.......takže neboj-všechno se dá řešit.....zatím pa a zase se ozvi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
6.4.08 15:00

ahojky Ditto77!!!
děkuji.jsem moc ráda,že mám alespoň nějaké nové poznatky.no jo,já vy:,–(ila po 11 ledech HA,protože jsem taky všude slyšela jenom samé špatné věci.a že si budeme dávat pozor.ale když jsem zjistila,že MS sama nepřijde a musím chodit na vyvolávačky,tak jsem si řekla že není na co čekat a budeme se snažit.čajík jsem začala popíjet teprve asi před dvěma měsíci,a zdá se mi (nebo je to jen vsugerované-já už ani nevím),že MS je aspoň o trošku lepší,ach jo…jenomže musela jsem si měřit BT a doktor řekl,že jde o anovulační cykly,a bylo to… :x potom jsem šla na UTZ a tam kromě nižší sliznice nic nezjistili.potom hormony-ten zakletý prolaktin zvýšený a potom objednání do CARu.jsem z toho trošku nervóóózní.je mi to jasné,a vím,že nejsem sama,kdo má tyto problémy.aspoň,že ten sperm.máme v pořádku.mám z těch hormonů,co dávají na stimulaci trochu strach. :( a taky si nejsem jistá,jestli hned budu chtít podstoupit ty jejich zákroky,nebo mi dají čas,jestli to po jejich lečbě v CARu nepůjde třeba samo.jsem zvědavá jak tam dopadneme… :ozatím papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
6.4.08 21:35

ahoj

ahoj holky, mám stejný problém - beru prášky na vyvolání MS. Bez nich je to bída. Také mám teď zvýšený prolaktin, budu muset na kontrolní test a až pak by doktor na:,–(il prášky, takže jsem z toho taky pěkně vyřízení.

Dito, myslíš, že se ti ten cyklus rozhodil po kontryhelu? Já na něj dosti spolíhám - mám nízkou sliznici a léky na vyvolání ovulace, které mě nejspíš čekají, ji ještě snižují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.4.08 22:41

Miško28 já vím, že je zbytečný-ti říkat-neboj to bude dobrý a tak…ono když má člověk z něčeho obavy-tak nějaký chlácholení moc nepomůže-vím to podle sebe, ale v Caru ti opravdu udělají kompletní vyšetření a bude jasno.I na ten prolaktin jsou prášky a jsou spolehlivý-vím o spoustě holek, které měly zvýšený prolaktin(je to prevít, protože blokuje ovulaci) a když začaly užívat léky na zvýšený prolaktin-tak byly zanedlouho těhotný.A hlavně-že máte v pořádku spermiogram-to je velký pozitivum-takže s tebou už něco udělají.A jestliže ti dají léky na stimulaci vaječníků-tak to zkus-věř mi, že hodně čtu a srovnávám zkušenosti druhých…a někdy léky na stimulaci vaječníků udělají neplechu-ale většině holek hodně pomohly.Já mám teď doma Clomhexal a taky se trochu bojím-cyst a podobně, ale zkusim to.......

Lionett já mám taky nízkou sliznici a vím, že léky na stimulaci vaječníků jí ještě snižují-takže abych pravdu řekla-mám taky obavy, protože zanedlouho začnu zobat Clomhexal, ale ten kontryhel bych nezavrhovala.Tenkrát na podzim nevím proč se mi ten cyklus zbláznil-ze srandy to vždycky přisuzuju těm kapkám Gynex a kontryhelu, ale to nemůžu tvrdit-protože by se třeba rozhodil i bez kontryhele.Já jsem právě četla a slyšela-že naopak podporuje růst sliznice, rovná cyklus-mojí jedné známé po něm dokonce zmizel myom na děloze(prý, ale věřím jí) ale je fakt, že se liší názory na to jak a kdy ho užívat-a hlavně se to s ním prý nemá přehánět…Nedávno jsem hledala a hledala-a v jedné poradně, kde radí nějaký odborník přes bylinky jsem se dočetla-že kontryhel by se měl užívat ne od začátku cyklu-jak to mnoho holek dělá-ale až od 10.Dc......já jsem tento měsíc tak udělala a představ si, že ovulka přišla ukázkově 14.dc a to se mi snad ještě nestalo…takže uvidím-co bude dál-ten clomhexal se mi moc brát nechce, ale zkusim ho
Zatím pa a pište holky :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
7.4.08 00:18

Dito, díky moc za odpověď.Budu zvědavá na tvé zážitky s Clomhexalem :)
Já jsem právě z toho kontryhele nervozni, většina mluví o pití od začátku MS do ovulace, sem tam někdo píše od ovulace
(tedy, já jí nemám :-))…už jsem o tom fakt přečetla stovky příspěvků. Jenže teď mi to začalo vrtat hlavou, pokud má působit na růst sliznice, pití od prvního dne mi přijde proti logice, to se má sliznice odloučit a ne růst. Našla jsem si nějaké info o hormonech, co působí na růst sliznice a fungují asi od 6 dne cyklu…
Co si o tom myslíš? Zdá se mi, že máš rozumný názory (už jsem si tě někde dříve na Emimi všimla :-)

Ale chci se zeptat, jestli jsi měla OVU, proč Clomhexal? Já myslela, že ten je na vyvolání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.4.08 13:17

Lionettko ahojky :-) …teda ty si noční pták :lol: …ale je fakt, že já taky bývám v tuhle dobu ještě někdy vzhůru.Děkuju za to, že si myslíš-že mám rozumný názory-potěšilo mě to :oops: :) Lionettko-popravdě-taky jsem četla tvé příspěvky-někdy nedávno, když sis založila diskuzi na téma Gest a pamatuju si tě podle toho, že ten tvůj doktor teda taky nemá zrovna ideální postupy-říkat, že je to dobrý, že se to srovná a tak.A s tím kontryhelem máš pravdu-já se snažím nad vším přemejšlet logickým rozumem-takže mě pití od prvního dne se prostě nějak ekluje…A ten bylinkář-jak radí v tý jedný poradně(bohužel už nevim kde to bylo) taky radí až od 10.DC-takže asi ví proč......A s tou ovulací je to u mě takhle:Minulej rok teda v dubnu jsem vy:,–(ila HA a ovulka i menses chodily docela v pohodě-akorát tu ovulaci jsem měla tak-jednou 16.DC, potom 18.DC , pak 17.DC-takže spíš pozdějc.Potom v září jsem čekala, čekala a ovulace sakra nikde.No přišla potvora až asi 34.DC-poznám jí podle bolestí a vždycky po ovulaci mě začnou bolet bradavky-no takže když jsem si k tomu 34.DC přidala ještě luteální fázi-tu mívám někdy 14 dní, ale spíš 16dní-tak jsem si říkala-no nazdar-takže 50ti denní cyklus mě nemine.Byla jsem naštvaná, ale říkala jsem si, že dokud je ovulace-tak je to pořád dobrý(pač jsem na Emimču našla jednu diskuzi, kde maj holky 50ti denní cykly a prostě s tim fungujou normálně a dětičky maj taky)No a proto jsem začala pít ten kontryhel a koupila jsem si ty kapky Gynex-jenže on už možná ten 50ti denní cyklus byl předzvěst nějaký poruchy-takže kdoví :roll: :?: A navíc jsem fakt někde slyšela, že se to s kontryhelem a vůbec s bylinkama nemá přehánět-takže já bych už nikdy neužívala obojí-buď jedno nebo druhý......No a v tom listopadu, když jsem byla už 52.Dc jsem šla na vyvolávačku a řekla jsem doktoru, že ten měsíc nebyla ovulka-no on říkal, že je to vidět-když mám 52.DC sliznici 4mm-viděl asi jak mě to vyděsilo a říkal, že nemám propadat panice.....A taky jsem mu řekla, jestli by mi nezkontroloval hormony-takže 5.dc po vyvolávačce jsem šla na krev a prej hormony jsou dobrý-(kontrolujou FSH,LH a Prolaktin)No a dal mi ten Orgametril a řekl, že za tři měsíce mám přijít na kontrolu se zápiskama BT a případně pak vyfasuju Clomhexal-Ten Orgametril mi napsal od 17.Dc a jak známo-gestageny blokujou ovulku-takže jsem z toho byla akorát na nervy-čekala do toho 17.dne jestli se ovulace ráčí dostavit-a z těch třech měsíců jsem jí měla jednou-byla jsem ve škole a cítila, že se něco děje, dopoledne to bylo jenom píchání-odpoledne už mě bolelo břicho tak, že mi chvílema naskakovala husí kůže :lol: , tak jse si říkala paráda-takže přášek jsem si vzala místo toho17.dne-tak až 18.Dc večer a hotovo.(jo a teplota stoupla o 0,3 stupně-takže ovu byla)No a další měsíc jsem čekala dokonce až do 19.Dc a ovu nepřišla-a to už jsem šla na kontrolu(teda až po ms)-pač jsem měla vybraný to balení Orgametrilu.Ale zjistila jsem, že ten můj doktor je taky debil-ukazovala jsem mu zápisky BT a on mi říká-no vidíte-krásný grafy-tak mu říkám-no jo, ale ovulace byla jen jednou v lednu-a ty ostatní grafy jsou ty teploty v tý druhý fázi zvýšený vlivem toho Orgametrilu-přece je to Progesteron a ten právě tu teplotu zvyšuje…No magor-pořád mi tvrdil, že ovulace byla, protože je tam zvýšená teplota a já mu nemohla prostě vysvětlit, že přece tu teplotu udělal ten Orgametril-že sakra tu ovulaci na sobě poznám a nebyla.No takže ten Clomhexal jsem mu připomněla, pač mi ho sliboval v tom Listopadu no a řekl, že musíme nechat proběhnout jeden cyklus bez hormonů, protože ten Clomhexal se bere od 5.Dc a já u něj byla asi 9.DC-no kontroloval mě i ultrazvukem a říkal, že by ovulace tenhle cyklus měla být-z levýho vaječníku-no a já pila ten kontryhel v tomhle cyklu a ta zatracená ovulace byla-dokonce 14.Dc-teď už jenom čekám na menses, abych ho mohla brát.No takže uvidíme :lol:
Lionettko prosímtě a půjdeš teda do toho Gestu-nebo aspoň jinam?Ať už se začnou činit-nemůžeš mít třeba PCO?Psala si i o zvýšeným prolaktinu-tak ať s tebou začnou něco dělat.Vždyť u ženský se dá řešit snad úplně všechno-takže co nevidět budeš těhule…Zase napiš ju???Pááá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
8.4.08 08:38

ahojky DITTKO77 a LIONETTKO !!!
jsem vám moc vděčná za rady a pomoc a podporu.dittko,ať ti ten Clomhexal pomůže co nejdřív a hlavně, ať jsi po něm v poho…k tomu zatracenýmu kontryhelu-mám za sebou 2 měsíce pitíčka a musím uznat,že uprostřed cyklus se semnou minulý cyklus něco dělo.sice dle dr.už BT měřit nemám,protože je to bída a zbytečné,ale poprve jsem cítila že se něco děje na vaječníkách.já osobně si myslím,že nám ty bylinky holky nemůžou uškodit!!!!piju ho každý měsíc od 10 DC a končím dalším pvním dne cyklu a je zase 10 dní pauza.mám tu sliznici taky nízkou,tak uvidíme co mi na konci měsíce řeknou v CARu.na sílu MS mi moc nepománá,protože je pořád stejně o ničem :cry: ne že by mi nevadio,když mám MS 2 dny a konec,ale ono to asi moc dobré nebude…hlavně hlavu vzhůru,už bude určitě krásné počasí :D i když teď uvidíme asi to co moc nechceme......samé břicha okolo nás…ale taky na nás přijde řada.mějte se hezky a papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.08 11:15

Míšo28 ahóóóój :-)
jsem ráda, že píšeš......jsem moc zvědavá-co ti řeknou v Caru......doufám, že nám podáš hlášení :lol: …Já jsem to dneska dostala-tak hlavně, že ta potvora dorazila-tak jak má.......Já jsem taky dřív záviděla holkám, když říkaly, že mají menses dva dny a dneska bych brala zpátky tu svojí 5ti denní-když jsem se bála vyměnit vložku, aby mi někam nekápla krev(omlouvám se-je to nechutný, ale je to tak) :oops:
Jsou to halt paradoxy-nejdřív člověk spásá tolik let HA-všechno proti mimi a teď všechno pro mimi…chjo :roll:
A s tím jarem máš Miško pravdu-já se toho děsim už od ledna........Pač právě vylezou všechny ty kočárky, těhulky s bříškama a já budu jenom koukat, potkávat známý a říkat si-„jé ta je těhotná, ta je taky těhotná“…prostě zase plno známejch a kamarádek bude těhotných a já z toho budu mít akorát depky.....chjo

Tak zase napiš-budu se těšit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
8.4.08 19:53

Holky, vsem vam moc drzim palce, je pro me skoro neuveritelny, ze nektery prispevky jako by byly pres kopirak - resp. jako bych je mohla napsat i ja, presne to samy se deje se mnou (po fyzicke strance), jen to lecivo je zatim jinak…
Jeden mesic jsem take brala Clostibegyt (myslim ze to bylo 2× denne 1tbl od 1 do 6 dne), ale vysledek byl ten, ze mi narostl velikej folikul, o kterym moje Dr. (je to zaroven moje kamaradka) rekla, ze to je „hybrid“ (10.den mel asi 30mm), ze je to uz spis cysta, aze z toho nic nebude. Pak mi prasknul a bolelo to tak silene, ze jsem jela do Motola na UZ (nastesti tam mam znamy, pracovala jsem tam)..
Mimo jiny moje Dr. mela uplne ten samy „oplodnovaci“cyklus jako ja, i stejnou reakci na Clostilbegyt.

Ted mi napsala ten Estrofem na delozni sliznici, a me by zajimalo, jestli je pri Estrofemu ovulace - nikde v odbornejsi publikaci se mi to zatim nepodarilo docist, ale na nejakych diskuzich nekde jsem narazila na 2 nazory - ze ano i ze ne…
Svoji Dr. jsem zatim nevolala, ale asi budu muset :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.08 20:18

Obrázku ahojík :-) jsem ráda, že píšeš.....jojo přesně tak-halt jsme všechny na jedný lodi-taky ti moc držím palce a všem-tohle je hrozně náročný a frustrující období na psychiku........poprvé jsem otěhotněla hned první měsíc-takže jsem si říkala, že druhý zřejmě tak snadno nebude.......s tím Estrofemem v souvislosti s ovulací nevím.....sice hodně čtu, o Estrofemu jsem hodně četla, že moc pomáhá na tu nízkou sliznici, ale jak je to s ovulací při užívání Estrofemu-tak to fakt nevím......
Tak dej zase vědět ju??? Zatím pááá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
8.4.08 20:35

ahoj dituli ,no jo.ta zatracená MS je fakt hrozná…furt kvůli ní budeme mít starosti.ať ji máme moc a nebo málo :-) co!!!!zůstaň v klidu.dřív když jsem brala HA tak jsem se těšila že po 5 dnech zmizí a dnes?chci ji přesně na den a ještě aspoň těch zatracených 5 dní.věřím,že jsi ráda že dorazila,aspoň se vám zase přiblížilo to znaženíčko,že?jak budu po návštěvě CARu,tak vám dám určitě vědět.za 1.,budu potřebovat s někým se o to podělit-i když můj přítel je na tohleto v poho…a za 2.,budu určitě potřebovat i nějakou radu…tak se necháme překvapit.
obrázku ,všude je to stejné-problémy a problémy-jenom se někde různí a jinak se jmenujem.ach jo!a teplo s bříškama před námi :-(tak papa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
12.4.08 10:56

Ahoj Dittulko a ostatni devcata, tak uz vim, jak je to s tim Estrofenem - v podstate je to jako kdybych dal brala HA, ovulace neni… Vcera mi to jedna znama vysvetlovala (ma klasicke lekarske vzdelani, ale „zbehla“ k celostni medicine dr.Jonase)… Docela to melo hlavu a patu…
Prekopiruju sem, co jsem ted napsala do jednoho fora na jiny server, kde se jeste s jinyma devcatama sverujeme se svymi trably… Je to trochu delsi, ale mam pocit, ze to proste musim zkusit, ze na tu „chemii“ pak jeste eventuelne muze dojit, kdyz se v tomhle zklamu :

Ahoj holky!
Tak jsem se po setkani s jednou znamou (moji tchyne) rozhodla, ze se prozatim vykaslu na estrogeny a progesterony, ktere mi napsala dr. na gynde (aby mi jakoze „nastartovaly“ moje hormony, ktere po 11letech pod vlivem HA zamrzly)…
Ta znama se venuje celostni medicine dr. Jonase - a kdyz i kdyz jsem si ze zacatku rikala, ze nevim, jestlli tomu mam verit, tak jsem musela uznat, ze neco na tom bude…
Ani se me neptala, jestli a jake mam potize, a v podstate mi vysetrovala komplet skoro vsechno, a vyslo to, co asi fakt bude pravda, protoze neni prvni, kdo me na tyhle problemy jiz upozornoval: prvni byl kdysi davno jeden iridolog - co kouka na duhovku, potom muj skvelej maser mi uz pred rokem, poprve u nej, rikal, ze budu mit oslabeny ledviny, protoze mam v te oblasti svalove spasmy, stejne i muj rehabilitacni stary pan doktor, ktery mi nedavno napravoval kostrc per rektum, rikal, jak vsechno souvisi se vsim a je zapotrebi to vzit z gruntu a ted mi rehabilituje kycel („obrusuje“ nanosy zplodin, ktere se usazuji na acetabulu kloubu, z duvodu spatne funkce ledvin)… A zakazal mi veskery alkohol, kafe a sul…
A ze jsem posledni 2 roky mnohem rychleji unavenejsi nez drive, to pry take souvisi s ledvinami, ktere jsou „drzaky“ energie…

A ted na muj popud, ze jsem od prakticky doktorky chtela vysetreni jako prevenci - mam v krvi pozitivni borelie - pry se nejcasteji uhnizduji v oblasti ledvin a tam skodi, vylucuje toxiny…

No a co se tyka meho gynekologickeho systemu, tak je pry ok az na hypofyzu - ze neni v poradku… Coz by teda souhlasilo :) A ze kdyz ji ted budu davat synteticky hormony, tak ze ji budu porad sidit jako kdyz jsem brala HA, takze se problem nevyresi. Ze se nastartuje tak, ze se detoxikuje. No nevim, ale zkusim to.

Zkratka dostala jsem nake kapicky Joalis na detoxikaci myho zaneradenyho organismu, budu je poctive brat a uvidime… Rikam si, ze v kombinaci s tou akupunkturou je to asi lepsi volba - Estrofem a Utrogestan prozatim povesim na hrebik… Vratit se k tomu muzu potom vzdycky :))

http://www.joalis.cz/…edicina.html

Tak pokud jste to docetly az sem, tak mi dejte vedet, co si o tom myslite vy.. :))
Papa a uzivejte si krasny vikend!! Obrázek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
13.4.08 13:09

ahoj holky!!!! :-)
no obrázku ,zase máme nějaké nové informace.víš co,všude je něco a já jsem toho názoru,že všechno se má zkusit…jsem pro,aby jsi kapala a kapala a uvidíš co bude.na ty zatracené hormony přece musíme nějak vyzrát.já jdu s kámoškou ve středu k jedné její známe,která se zase zabývá různými ne věštbami,ale radí lidem kde kdo dělá a v čem chybu a jak by měl dál postupovat.uvidím co mi řekne jsem zvědavá.jinak 29.4 jdu do CARu,takže aspoň budu trošku chytřejší,co tam mi zjistí…zatím se holky mějte co nejlíp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.4.08 15:18

Tak na tom druhym serveru, co jsem se tam holkam taky sverila s kapkama od Jonase, mi ho holky celkem pohanily, at tomu moc neverim, ze to neni tak ruzovy, jak se zda, ze uz s nim maji oni nebo jejich blizci zkusenosti, ze to k nicemu moc nevede atd atd…

Tak to je tezky, pro co se rozhodnout… Asi se poradim s gynekolozkou, zatim jsem ty synteticky hormony nevy:,–(ila, tak si k tomu kapu Jonase (to snad nevadi, mam si predevsim zatim detoxikovat ledviny a mocovy system a posilit imunitu), a pak jeste chodim na tu akupunkturu - tak zase abych to neprekombinovala… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
14.4.08 12:44

ahojky :-)
obrázku - ale znáš to,všeho moc škodí…asi bych to řešila s doktorkou.uvidíš,co ti na to řekne.i když některým doktorům když řekneš,že chceš s něčím takovým poradit,tak se na tebe dívají jak na blázna,protože oni věří jenom svým radám a pilulkám.tak uvidíš.potom dej vědět,jak jsi dopadla a co ti poradila..snad to dobře dopadne.pa
dittuli - to je hrozné…sliznice,ovulace…a jeden prášek Estrofen…to je divné,že nám nedají něco,co nám ovulaci nezabrání,když ji přece táááák potřebujeme.
tak se holky mějte hezky pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital