Strach-po vysazení HA slabá ms!

4239
13.2.08 11:08

Strach-po vysazení HA slabá ms!

Ahojte holky-moc vás prosím, mám strach…
Loni v dubnu jsem vy:,–(ila HA a od té doby mám slabou menses.....popsala bych to asi takhle......Dříve i před braním HA jsem měla ms asi tak 5-6 dní a asi tak středně silnou…Teď po vysazení antikoncepce krvácím tak dva dny a stačí mi na den v pohodě jedna vložka a další dva dny špiním......Vím, že by mohlo znamenat nízkou sliznici a proto mám strach, že mi nepůjde otěhotnět........Měla jsem už i anovulační cyklus a musela jsem na vyvolávačku a doktor mě upozorňoval, že krvácení bude slabé......Takže jsem čekala, že budu opravdu jenom špinit, ale paradoxně to krvácení bylo naopak bych řekla trochu silnější-než při těch ovulačních cyklech........
Moc vás prosím-máte někdo stejnou zkušenost a co vám na to řekl doktor?A otěhotněli jste nakonec???
Moc díky za jakoukoli odpověď........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
13.2.08 11:22

Ahoj,
asi to je normální. Já brala antikoncepci 9 let. Vy:,–(ila jsem jí v říjnu a MS první jsem dostala až teď v lednu, byla taková ošklivá, slabá černá, jako cáry sliznice, bylo to silný třídenní špinění. A další očekávám už od minulého týdne a zase nic. Dr. mi řekl že je to prý normální, tak nevím. Prý to trvá každýmu různě. Záleží na člověku, každej sme jinej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
13.2.08 12:33

Ahoj, ja si taky myslim, ze je to normalni. Ja vy:,–(ila HA v listopadu a MS je taky podstatne slabsi, ale ze bych kvuli tomu nemela otehotnet, me teda nenapadlo. My se zatim nesnazime, takze to az moc neresim. MS chodi sama, na zadne vyvolavacky jsem nastesti nemusela, ale jednou 28 a pak 39 dni. Moje posledni MS bylo 2 dny spineni, den slabe krvaceni a 2 dny spineni. HA jsem brala 8 let a uz nikdy vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.2.08 14:44

Dito neměj strach. Měla jsem po vysazení HA taky slabou MS přesně jak popisuješ a otěhotněla jsem. Mohla bys zkusit nějaký přírodní preparát na srovnání cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.2.08 21:03

Holky moc díky za odpovědi.......no člověku asi nezbývá než čekat…
Jahůdko trochu si mě uklidnila......ale zeptám se na to doktora…stejně tam jdu příští měsíc na kontrolu…mám od podzimu problémy s ovu, tak to na něj vysypu.....
a ty přírodní preparáty…no, pila jsem kontryhel a měla jsem kapky Gynex a právě tehdá se mi ten cyklus nějak pomátl :roll: :lol:
Tak ještě jednou dík........ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
13.2.08 22:15

Já jsem po vysazení HA (brala jsem ji asi 7 roků) měla MS dva až tři dny.
Ikdyž MS se tomu fakt říkat nedalo - jen špinění. A to ještě po 34 - 38
dnech. Vyzkoušela jsem různé čaje, vitámíny atd. a nic nezabralo.
Mudr. to nějak neřešil, prý k otěhotnění silná menstruace potřeba není.
Otěhotněla jsem po skoro dvou letech. X měsíců jsem měřila BT, sledovala hlen, dělala ovu testy a na konec jsem se na všechno vykašlala.
A dva měsíce na to jsem otěhotněla :D . A to z toho měsíce byl manžel ještě tři týdny pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
13.2.08 22:33

Ja brala HA „jen“ 4 roky, po vysazeni jsem mela slaby menses, dlouhe cykly (cca 40 dni), nepravidelne, anovulacni cykly, vecne vyvolavacky, hormonalni problemy… dva roky jsem nemohla otehotnet… Fuuuj, uz nikdy do HA nejdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
13.2.08 23:16
AjkaZ píše:
Ja brala HA „jen“ 4 roky, po vysazeni jsem mela slaby menses, dlouhe cykly (cca 40 dni), nepravidelne, anovulacni cykly, vecne vyvolavacky, hormonalni problemy… dva roky jsem nemohla otehotnet… Fuuuj, uz nikdy do HA nejdu!

Jako bys psala o mě :? . Taky už do HA nejdu. Mě navíc po téměř roce vyvolávaček a neotěhotnění na:,–(ili léky na podporu ovulace a jediné co z toho bylo, byl potrat. Myslím si, že moje tělo prostě nebylo na těhotenství připravené a to že k otěhotnění došlo, bylo vlastně uměle vyvolané a " z donucení". A proto to taky nedopadlo dobře. Až když jsem měla srovnaný cyklus, povedlo se otěhotnět a i přes drobné problémy se špiněním v začátku těh. a nutností cerkláže ve 28tt jsme to přežili a máme doma dvě krásné holky, dva roky od sebe. Já si teda nemyslím, že by to bylo normální v tom smyslu, že by nad tím měl člověk mávnout rukou. Z hlediska západní, tedy té medicíny kterou zde běžně praktikujeme, to asi normální je, ale to neznamená že je to správné. Od té doby co jsem poznala i jiné zdroje informací, už rozhodně nemám důvěru v hormonální léčbu čehokoliv co se týká ženských problémů. Na preventivní prohlídky samozřejmě chodím, ale to je vše. Podle mě je tělo po užívání HA zmatené, protože nemuselo prakticky nic dělat, ovulace byla potlačena. Je to asi podobné jako u antibiotik, kdy při častém používání tělo přestane na infekce reagovat, protože je zvyklé že něco z venku to udělá za něj. Takže pak může trvat dlouhou dobu, než se tělo dá dohromady a začne zase pracovat tak jak má. To platí i u HA. Podle čínské medicíny platí, že vyléčení trvá dvakrát tak dlouho, než ten určitý problém vzniká. Což značí běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
14.2.08 18:54

Holčiny ještě jednou díky za odezvu…taky si říkám, jestli jít někdy ještě do HA-nebo ne…Někdy to tedá nadělá neplechu v organismu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
16.2.08 08:42

Ahoj holky,můžete mi prosím napsat, co s váma vysazení HAK dělalo? Myslím spíš po psychické a tělesné stránce. Já beru HAK uz 7 let, která byla původně nasazená na srovnání cyklu, MS mám od 11let, je mi 22 a krom cca půl roku si MS chodí jak chce i když HAK beru (špiním v průběhu cyklu, někdy i krvácím a to třeba i 14 dní :( ) Proto stále víc přemýšlím, zda bych jí radši neměla vy:,–(it a zkusit něco přírodního..Jenže mám i dost akné (které se trochu po HAK zlepšilo) a teď jsem po dlouhym snažení i zhubla a mám strach, abych nebyla zas hned opupínkovaná a váha nešla nahoru :? Co byste mi radily? Ještě jen dodám, že mám i hypofci.štítné žlázy a opakovaně zvýšený prolaktin (a i v tomhle mě dost často napadá, jestli za to HAK nemůže)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.2.08 21:14

Jowano-ahojky :lol:

Já nevím, nechci malovat čerta na zeď, ale já si s odstupem času myslím, že HA je pěkný svinstvo.....Já s tím tak trochu počítala, přece jenom jsou to umělý hormony-uměle dávkovaný........já ti napíšu svojí zkušenost, ale jestli chceš, aby ti holky řekly svůj názor, tak založ nový téma, sem už moc nikdo nekouká-spíš jenom já-jestli nepřibylo něco novýho :lol:

Jowano-já jsem začala brát HA v 18 ti letech a neměla jsem s ní žádné potíže…pleť jsem měla taky čisťoučkou, pak ve 22letech jsem otěhotněla, porodila a někdy po porodu jsem jí začala brát zas…zase mi nedělala žádné problémy…pleť jsem měla pěknou.....ale poslední roky jsem na sobě začala pozorovat nejrůznější neduhy.....stále pocit tlaku na prsou…říkala jsem si, no já jsem pořád ve stresu…objevily se mi nepravidelnosti srdečního rytmu-tachykardie, extrasystoly.....ale nejhorší byla ta únava…po odpolednech jsem vyspávala jak mimino, kolikrát jsem večer nebyla schopná se dovlíct ani do koupelny a sprchovala jsem se až ráno…o tom, že bych večer koukala třeba na film-nemohla bejt ani řeč…no přítel byl ze mě znechucenej, že pořád spím, ale bylo to fakt neskutečný.Kamarádka mi tvrdila, že mám nedostatek vitamínů, ale i když jsem vitamíny začala konzumovat-nic se nezměnilo.....o tom, že jsem několik let neměla chuť na sex-ani nemluvim...............................
No a vloni v dubnu jsem se rozhodla vy:,–(it HA, protože už dlouho toužím po druhém prckovi a říkala jsem si, že je nejvyšší čas-je mi 30.
no a víš, co jsem si po nějaké době uvědomila???Že všechny ty moje neduhy…zmizely jak mávnutím proutku…takže to přisuzuju tomu, že prostš můj organismus dával najevo, že už mu ta HA nesvědčí.......Akorát bohužel ta pleť teď neni nejlepší, ale věřim, že se to srovná…

Ty tvoje problémy co popisuješ-bych řekla, že tvoje tělo dává jasnej signál, že už je z té HA taky unavený.......Na tvém místě bych neváhala, a HA vy:,–(ila…a hlavně, jestliže si měla problémy s cyklem, já je taky tenkrát měla v těch 18ti letech…tak ty se v žádném případě HA nevyřeší a nevyléčí-pouze se „zakonzervujou“ obrazně řečeno :wink: a po vysazení HA jsou tu jako na koni.Jestliže má ženská nepravidelnosti v cyklu-musí doktor vyšetřit a zkoumat příčinu-protože těch může být nespočet.Když doktoři předepisujou HA jko lék na nepravidelnosti cyklu-za tohle bych jim fakt nafackovala…hodně se o tohle zajímám a věř mi, že jsem ještě nikdy neslyšela, že by někomu HA pomohla na nesrovnalosti s menses…Ano-když jí ženský berou, tak až na vzácný vyjímky chodí pravidelně, ale jestliže měly problémy před braním HA, tak po vysazení jsou tu okamžitě ty samý problémy-kolikrát ještě horší......
Já si říkám, že už do HA nikdy nejdu.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
17.2.08 20:35

To je přesný. Problém je v tom, že lékaři jsou opravdu přesvědčeni o tom, že HA je téměř dokonalá a je naprosto v pořádku. Jenže to není problém jen gynekologických obtíží. Západní medicína je prostě založena na principu rychlé úlevy od potíží. To, že překrytí problému nic nevyřeší, spíš se to naopak skrytě dál nabaluje, už pro ně neexistuje. Zá:,–(ním bodem je nalézt PŘÍČINU, protože to že máme problémy s cyklem, není nutně záležitost jen dělohy, vaječníků a dalších blízkých orgánů. Problém se může paradoxně skrývat naprosto někde jinde. A o tom to je. I velmi bolestivá menstruace signalizuje že něco není v pořádku. Špinění během cyklu, dlouhý nebo naopak krátký cyklus, to všechno jsou problémy, které HA nevyřeší, jen skryje. Takže já jsem naprosto proti. O svých zkušenostech nejen s HA ale i s počáteční „léčbou“ na otěhotnění jsem tady už psala, takže tohle je na doplnění, jak to vidím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
17.2.08 21:11

Lucko-naprosto s tebou souhlasím, líp už to říct ani nejde.........
hlavně to-že západní medicína je založena na principu rychlé úlevy od potíží......to je úplně přesný.......
a ten tvůj příspěvek, který si psala před čtyřmi dny-jsem pozorně četla.....
a uvědomila si, proč tolik holek po clomifenových přípravcích-jako je Clostilbegyt a Clomhexal-nakonec mimi potratily.....vím, že právě na to i doktoři upozorňují, že po léčbě těmito přípravky je větší riziko potratů.....
právě zřejmě proto, že je to vlastně takové těhotenství z donucení.....
já měla na podzim problémy s ovu…a teď v březnu jdu na kontrolu-pěkně se zápisky měření BT......na podzim mi Mudr.hrozil, jestli bude nadále potíž s ovu-tak vyfasuju Clomhexal.......
Takže mám strach-co mě ještě čeká...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
17.2.08 21:22

Podle mě je pro otěhotnění důležité, aby tělo bylo schopné vůbec plod přijmout a vyživit. On takový potrat vlastně říká, že tělo je slabé a proto se zbavuje „přítěže“. Takže já osobně bych už do podpory ovulace už nešla, z prostého důvodu, že už vím, že pro úspěšné těhotenství je potřeba víc než jen ovulace. Takže doporučuju se dát nejdříve opravdu dokupy, třeba nějakou přírodní cestou. A jak mi hezky říkala paní přes čínskou medicínu: „až si vás nějaká dušička vybere za rodiče, prostě otěhotníte a bude to dobré“ :wink:
Je hodně důležité naslouchat svému tělu a znát se. Když za nás „řeší“ problémy HA nebo jiný medikament, nemůžeme svému tělu porozumnět, protože se nechová přirozeně. Takže buďme zase těmi čarodějkami, které se znají a dovedou si pomoci i samy, protože nikdo jiný než my samy, nám nepomůže :D . Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
17.2.08 22:00

Lucko-moc díky.....mluvíš mi z duše
K tvému příspěvku není, co dodat.....já od té doby, co jsem vy:,–(ila HA-se snažím číst a sbírat hodně info, proč se děje to či ono a jakou to může mít příčinu…právě se snažím naslouchat svému organismu…
Díky a měj se co nejlépe.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital