Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jste skvely, strasne moc dekuji za slova pochopeni a uklidneni
Bala jsem se napsat prispevek, abych nedostala negativni komentare, co blbnu, kdyz jeste nemam vysledky. Ale je videt, ze ty, co zazily cekani na vysledky to chapou. Vse Vam preji hlavne zdravi, a neni to jen prazdna fraze. Snazim se nepropadat panice, ale nejradeji bych se jen zahrabala do postele a nevylezla, ale mam deti, takze se snazim a doufam v to nejlepsi….
@Anonymní píše: Více
Měla mamka. Po operaci (ani nepřišla o celé prso), a následném ozařování byla sledovaná dobu na onkologii. Brala nějaké léky. Letos tam byla naposledy. Je jí 80+.
Naprosto pochopitelné, když nejde o zdraví, nejde o nic. Pokud se člověk bojí rakoviny, logicky vše ostatní je úplně nedůležité.. Zažila jsem s maminkou, je to neuvěřitelný stres, ale už je to skoro 7 let. I když byl nález pozitivní, léčba pro ní nebyla náročná, v podstatě normálně fungovala a ted je v pořádku. V okolí mám několik žen které rakovinu prsu porazily. Drzim palce a přeji, ať výsledek dopadne dobře a nemusíš se léčit. ![]()
Neboj se nic
věřím, že vše dobře dopadne…aji kdyby tam neco bylo je to řešitelné, oproti třeba jiným diagnózám ![]()
Všem ostatním ženám, co si tím prošli a psali tu, přeji pevné zdraví…jste hrdinky.Pisu to proto, neboť vím, co to s člověkem udělá psychicky, viz můj první příspěvek…
Mozna by obcasny strach z rakoviny prospel nam vsem. Drzim ti palce, urcite to bude dobre!
@Havlova píše: Více
Obecne u rakoviny hodne zavisi na veku, to mi rikala mamolozka. Pani 70 a vice se z toho vetsinou dostanou, nador neni tak agresivni. Tady plati cim mladsi, tim horsi, tezke to maji zeny v tehotenstvi, na jakekoliv zenske nadory ma obrovsky vliv hormonalni cinnost. A treba v tehotenstvi to je primo hormon. boure.
Jsem už starý člověk. Taky jsem čekal na výsledky biopsie. Umřeli mi rodiče, jeden z bratrů, pár kamarádů… Beru to, jak to je. Jednou to přijde. Jediné, čeho se bojím, je bolest. Smrt mne neděsí…
Ja si v tomto rikam, co se ma stat se stane. Doktori gyndari me resi uz 16 let me hlidaji katdy pul rok kontrola, uzv..pred lety cipek, konizace, pak Hpv riskantni, gyndar mi doporucoval vzit delohu, slo by. Bylo mi 40+ a dite nechtela, neposlechla. Takze obcasne hysteroskopie preventivni delozniho tela i hrdla, zjistena hyperplazie, tedy rychly rust sliznice delozni steny, coz je zadny nalez..Hpv po letech kontrola v poradku. Uz jsem se radovala, bezne problemy pred menopauzou, nepatrne vyssi sliznice delohy i po menses. Gyndar mi opravdu jen pro klid duse poslal na pracoviste, kde mi to neodmitnou udelat hysteroskopii, fakt uplne nicnic. Tam mi rekli, ze je to zbytecne, ale ze to nechaji na me, nevyhodili me..a nekde vzadu na deloze uplne neviditelny maly adenokarcinom…ani jeden z doktoru nechapal. Okamzita hysteroktomie, vse pryc..pak nalez ok uz..muj gyndar mi rekl, ze ani ve snu ho nenapadlo, ze to muze byt..ja tak hlidana, vubec to nebylo videt ve sliznici. Takze je asi jedno jestli je clovek hlidany, kdyz se to ma stat tak se to stane. Kdyby nebylo meho pecliveho gyndare ktery me tam poslal, kdyz ani ve fakultce by to neresili, tak by byl pak hodne velky problem..