Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No mě někdo jít přes práh v botách tak mu za odměnu vyprášim kožich ![]()
Je to vůbec možné? A proč tomu říkáš ostré lokty? To je šikana a ponižování. Neumím si představit, jak vaše rodina funguje. A proč manžel odchází?
Rodina nerodina.. poslala bych je k šípku, kde je na ně někdo zvedavej! V rodině máme taky slušné hyeny. A s takovejma se ani jejich syn nebaví.
Upřímně by mi bylo jedno, kde co komu říkají. Kdo to chce poslouchat, ať si to poslouchá. Raději budu mít doma klid. ![]()
Přední je, mít srdce na správném místě, než milion povrchních věcí… ![]()
@debra.morgan ona toto dělává bohužel. Je mi přes 30 ale vždy byla schopná mě uhodit i v dospělosti, na ni se nesmí nikdo křivě podívat, je fakt hodně „důležitá“ a umí být zla na lidi ke kterým nemá respekt ona.
@Anonymní píše:
@debra.morgan ona toto dělává bohužel. Je mi přes 30 ale vždy byla schopná mě uhodit i v dospělosti, na ni se nesmí nikdo křivě podívat, je fakt hodně „důležitá“ a umí být zla na lidi ke kterým nemá respekt ona.
A proč si necháš fyzické násilí líbit?
A proč se tě manžel nezastane? Nerozumím.
Měla by ses rozhodnout co je to tebe prednejsi, zda tvé štěstí nebo hrané divadlo na okolí, že se máte všichni rádi… Tvoje matka se sestrou jsou husy co nemají žádné hranice a nemají je proto, že si jim je nikdy nedala. Úplně bych utla kontakt, ať si vykládají co chtějí. Mimochodem pokud by mi matka jednu vrazila, tak by chytila hned druhou o zeď, že by ji ty tituly vyletěly z hlavy a samy se zaramovaly na zdi.
Ony třeba přinesou dětem nějaké buchty, nebo na oslavě mých narozenin mi normálně popřejí a tak. Ale rypou do mě a posmívají se, vše dělám špatně, doma máme špatně postavený nábytek a špatně umyté auto atd. Manželovi to prostě leze na nervy a já jsem nechtěla žádné hádky tak tu nebývá když přijdou.
@Martha03 píše:
Měla by ses rozhodnout co je to tebe prednejsi, zda tvé štěstí nebo hrané divadlo na okolí, že se máte všichni rádi… Tvoje matka se sestrou jsou husy co nemají žádné hranice a nemají je proto, že si jim je nikdy nedala. Úplně bych utla kontakt, ať si vykládají co chtějí. Mimochodem pokud by mi matka jednu vrazila, tak by chytila hned druhou o zeď, že by ji ty tituly vyletěly z hlavy a samy se zaramovaly na zdi.
Přesně
![]()
Je zvláštní že mně to do teď nepřišlo nijak divné že mi dá facku když jí třeba odseknu. Přišlo mi to od matky normální. Vážně.
@Anonymní píše:
Jdu se vyloženě vypsat a zeptat jestli nemáte někdo radu jak se vůči chování některých členů rodiny obrnit. Moje sestra a moje matka jsou obě velké kariéristky, vysoké školy, žijí prací a vzděláváním se (obě stejný obor). Já mám jen učiliště, svoji krásnou velkou rodinu a jsem šťastná. Práce je pro mě nutné zlo a to ať jsem dělala cokoli. Čas trávím rada jen s dětmi, případně doma, na výletě. Sestra i matka mě dost často navštěvují, ony dvě jsou takto zvyklé, navštěvují se často i spolu navzájem, ale já je nemůžu vystát. Každá ta návštěva je pro mě za trest. Snažila jsem se to omezit, ale jednak se pořád slaví nějaké svátky a narozeniny protože to máme napříč celým rokem po 14ti dnech klidně a zadruhé chodí neohlášené a dělají scény když řeknu že se mi to zrovna nehodí. A o co jde. Problém je v tom že jsou šíleně nafoukané, vsehoznale, všemu rozumí nejlíp. Každá návštěva je o tom že poslouchám jaký jsem póvl a ony jsou ty úspěšné emancipované dámy. Jak nemůžu mít názor na politiku nebo cokoli jiného protože jsem husa a jenom ony dvě tomu rozumí. Do bytu mi normálně jdou v botech, válejí se mi v posteli v oblečení z venku a ignorují že mi to vadí. Vím že jsou to asi drobnosti oproti jiným problémům ale mě to taaaaak leze na nervy. Předkládají mi klidně věci, otočí naopak stůl, protože tak je to lepší a já tomu nerozumim. Děje se to úplně vždy, když přijdou. Pak se společně baví nad tím, co jsem kdy provedla podle nich hloupého jako dítě. Manžel se uklidí ven kdykoliv se u nás objeví. Nemáte někdo stejnou zkušenost, případně radu?![]()
![]()
Jsi dospělá a máš svojí domácnost a rodinu, takže si prostě budeš zvát koho chceš a kdy chceš a pokud se někdo chová podle tebe nevhodně, tak to prostě řekni. Nebude to respektovat? Příště už na návštěvu nepřijde. Sami máme možnost tvořit si svůj svět - volit jak budeme žít, s kým budeme žít, koho budeme mít na blízku. je to o nás, o nikom jiném.
Vy nemate na dverich zamek? Prostě bych je nepoustela dovnitr.. Hotovo. At se treba vzteknou a preslapuji venku cely den. To by se u nas v rodine nikdy nestalo, aby nekdo nekomu ve zlem predhazoval jeho ne/vzdelani..
@Anonymní píše:
Je zvláštní že mně to do teď nepřišlo nijak divné že mi dá facku když jí třeba odseknu. Přišlo mi to od matky normální. Vážně.
Tak to mluví za vše, chovají se k tobě tak jak jim sama dovolíš. Buď udělej razny krok nebo si žij dál jak 5ti lety děcko co musí poslouchat maminku
@Anonymní píše:
Tak to jste nějaka divná famílie. Normálně se členové rodiny mezi sebou nefackují.
@Anonymní píše:
Ony třeba přinesou dětem nějaké buchty, nebo na oslavě mých narozenin mi normálně popřejí a tak. Ale rypou do mě a posmívají se, vše dělám špatně, doma máme špatně postavený nábytek a špatně umyté auto atd. Manželovi to prostě leze na nervy a já jsem nechtěla žádné hádky tak tu nebývá když přijdou.
Kdo uteče vyhraje.. Tohle mi připomíná jednu situaci v rodině a časem to mělo hodně špatnou dohru. Kterou paradoxně nikdo nečekal.
Lidi co se neumí postavit sami za sebe a svoji věc, rodinu atd. končí hodně špatně…(nechci malovat čerta na zeď).