Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ivuss píše:
to rozhodně nejsi
To nás bude víc. Hoooodně víc ![]()
Zdravím (PROSÍM ANONYMNĚ, stydím se za to),
mám problém se zvládáním stresu. Už se mi to stalo podruhé, že mě zastihla taková ataka stresu, udělalo se mi zle, nemohla jsem dýchat, bylo mi na zvracení i jsem dostala průjem. Nemohla jsem sedět, musela jsem pořád chodit, ale přitom se mi točila hlava a měla jsem silné závratě. Poprvé se mi to stalo před dlouhou cestou vlakem, když jsem cestu předtím dostala cestovatelský průjem. Dnes se to ale stalo „jen“ kvůli tomu, že nám mají měnit okna!! Trochu mě to děsí, že to nemůžu ovládat, co mi poradíte na zklidnění? Co to vůbec je? Po první atace jsem měla pak týden problém pomalu vylézt z bytu, to už nechci zažít ![]()
Ahoj anonymko… Já s timhle moc zkušenosti nemám, ale vždy mě trošku zklidní počítání a velký nádech+výdech.. Když z něcěho vyšiluju, začnu počítat do deseti s hlubokym nádechem a pak zas 10 vydech
no a ještě se doporučuje dýchání do sáčku, ale s tím zkušenost nemám… Jestli tě to hodně trápí, mohla by i pomoci psychoterapie atd.
@Linve trápí mě hlavně to, že to trvá třeba dvě hodiny ten „záchvat“ a nevím, jak to budu dělat, až budu chodit do práce, zatím jsem na RD. A hlavně po tom záchvatu mám problém vůbec vylézt z bytu
![]()
Tak já bych se teda obrátila na odborníka… Jinak jsou vitamíny, bylinky, které přispívají k psychické pohodě.. Zkus to poguglit.. Třeba bys to díky tomu lépe zvládala a předcházela těmto stavům - třezalka, v bylinkárně koupíš různé namíchané čaje pro psychickou pohodu, vitamín B je také tuším prospěšný. Progugli to!:-) nebo mě ještě napadlo, že prostě potřebuješ dovču a nějaký ten relax ![]()
@Anonymní píše:
@Linve trápí mě hlavně to, že to trvá třeba dvě hodiny ten „záchvat“ a nevím, jak to budu dělat, až budu chodit do práce, zatím jsem na RD. A hlavně po tom záchvatu mám problém vůbec vylézt z bytu![]()
![]()
zašla bych za psychologem. Připomíná mi to sociální fobii. Vím jak je to otravné ![]()
Relaxuju snad aspoň trošku dostatečně, jak jen to s minimem hlídání a dvouletým dítětem jde. Psycholog mě taky napadl, ale ráda bych to zkusila řešit méně invazivně, alespoň pro začátek.
Já myslím, že přátelská řeč s psychologem je ta nejmíň invazivní věc..
tak uvidíš. Najdi si ty vitamíny, bylinky, pokud to půjde, dej si vanu s levandulovou vůní, kup si něco hezkého, udělej si radost.. Sama uvidíš, zda to bude lepší.
Ahojky sice sem nepropadala stesu tak moc ale měla sem něco podobného…Klepala sem se někdy sem nemohla dva dny spát..a to třeba jen že mě někdo štval v práci…dnes čekám mimíska a chodím si pokecat s psychologem…a opravdu tam sedíš třeba jen 15minut nebo mín byla sem tam zhruba 6 krát a sem ráda že sem se tak rozhodla je mi mnohem lépe..a hlavně doktor přijde na to čím to je… ![]()
@j.s. píše:
jsi na všechno sama? nebo manžel pomáhá? hlídání občas máš? a jak máš staré děti?
já jsem na tom v podstatě stejně, až na nějaké vyjímky…proto jsem někdy ráda za návštěvy, že se zasměji, vypnu…sem tam si dám vínko, rum s colou a je mi dobře večer, ale taky jsem pořád nervózní, mám strach o kluky, aby byli zdraví a nic se jim nestalo…a důsledkem toho všeho, se mi pokazilo manželství a já vyčkávám, jak to dopadne a je mi hůře a hůře…![]()
![]()
hodně mi pomáhá, když zasvítí sluníčko a je teplotakže to přisuzuji, mateřské, malým dětem, podzimu .....
přesně tak v létěvkdyž svítí sluníčko je člivěku lépe v zimě je to nanic
Já jsem také nervózní, mám dvě děti, nikam nechodím, pořád se musí doma něco dělat, nemám ráda nepořádek, když děti zlobí, nemám na nic chuť ani náladu, často to ve mě vře, že nejde vše v klidu, často jsem ráda, že děti usnou, že mám ten pocit ticha, klidu, mám i pocit, že jako matka selhávám, když není vše dokonalé, to sice nikdy není, ale jde o ten pocit,…