Stres z tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14727
26.4.24 12:20

@Anna766 vždyť si ho stejně vzala zpátky, a stejně už nekoji, tak tento problém predpokladam vymizel :lol: přece ji nikdo nenutil tchyni uposlechnout, ne? Moje taky chova a chova, kroucení nekrouceni :lol: no ale když vidím, ze už dite chce změnit činnost, tak ji to řeknu a vezmu si ho. Beru to tak, ze se snaží mi pomoct a rozptýlit ho, takže když už má evidentně dost, stopnu to. Někdy je to naopak dobrý, že vydrží babička hlídat i přes nějaký projevený odpor. Moje mamka mi třeba přivedla knourajici dite do kuchyně v momentě, kdy jsem přenášela hrnec vroucí vody s bramborama a chtěla to slejt, neměla na to nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.4.24 12:24
@Anna766 píše: Více

Jojo, měla jsem tam Simonovu kočku, ale už asi má míra znudění stoupla :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
26.4.24 12:25
@Annonymní_007 píše: Více

Proč do toho skoro všechny taháte manžela? Vždyť on v tom příspěvku skoro nefiguruje. Spor je mezi zakladatelkou a tchýní. Obě jsou dospělé, svéprávné, tak by si to měly vyřešit spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
26.4.24 12:25

@Katnessie to je teda k*** memento pro mě, až budu jednou tchyně

ale i přesto, jaká je teď, jednou ji nejspíš budeš potřebovat a budeš ráda za hlídáí, vyzvedávání atp… tak opatrně s nějakými trucpodniky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.4.24 12:29

@unuděná nepřijde, ale nedělala bych z toho nějaké zásadní vlny, stane se :think: to staveni - neschvaluji a nedělám, ale když to zkousela tchyne na našeho, stejně moc neuspěla, jelikož zgumovatel a začal se spouštět volně k podlaze, a pak odlezl pryc. Tak už to pak ani nedělala. A i kdyby, tak já bych to doma stopro nedělala, Tudíž kdyby to bylo jen jednou za čas, neřešila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.4.24 12:31
@Semtex píše: Více

No ještě aby si matka nevzala dítě zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.4.24 12:37

Ano, stane se. A normální babička s tím po upozornění, že toto si rodiče nepřejí, přestane. Nebude se vztekat, že už to má dávno umět a bude postižený, pokud to s ním nebudou trénovat. Přečti si znovu, s jakým respektem s ní tchyně jedná a pak se zamysli, jestli je hlavní problém v tom, že chudinka babička vyzkoušela to dítě postavit a zakladatelka z toho udělala drama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.4.24 12:52

To je srandovní tohle :mrgreen: :mrgreen: babička - tchyně rozhoduje jak má dítě chodit, kdy se má kojit, jak se má rozvíjet, ale matka nemá dělat vlny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.4.24 12:56
@unuděná píše: Více

Však podle mě z toho dela zbytečně drama :nevim: kde je cítit nějaký nerespekt ze strany tchyne? Holt je asi taková svehlavejsi, tak musí byt zakladatelka taky, jinak se bude stále cítit ukorně, a tudíž co chce, to si má udělat raději po svém a sama🤷‍♀️ její manžel je asi taky zčásti po své matce, když ji třeba pozve na cely den a zdejchne se následně na stavbu, aniž by se ujistil, že zakladatelka opravdu chce s jeho matkou strávit cely den - holt nedomýšlí některé věci a jedna spíše impulsivne. Tak se divím, že se tomu ona tak divi :lol: to by si měla řešit spíše s nim, a i ty monstrproblemy, jakoze si tchyne před rokem chtěla dat pivo navíc oproti původnímu planu a další, by si se svou matkou měl asi pořešit prioritně on.

Příspěvek upraven 26.04.24 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.4.24 12:58
@Anna766 píše: Více

Nerozhoduje. Jen má trochu řekněme “blbejch keců”,, jak občas tchyne mívají, ale rozhodují nakonec rodiče, ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.4.24 13:01

To si protiřečíš ale. Tak má dělat vlny nebo ne? Protože to přesně dělá, když nenechá tchyni si dělat s děckem co se jí zlíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.4.24 13:06

@Anna766 tak to si asi nerozumíme, vzít si kupříkladu od tchyne dite přes její odpor, protože ho jdu kojit, zatímco ona ho chce chovat, není dělání vln. Dělání vln je, když se z toho ještě po roce psychicky hroutí a má potřebu to resit a stále dokola se tím zaobírá v mysli, i když to už vlastně dávno a vzápětí vyresila (tím ze si od ni tehdy to dite vzala) :lol: a o co tedy teď vlastně jde? Chápala bych, kdyby se nechala tchyni ukecat a dite u ni nechala třeba další hodinu rvat, ze by si to zpetne mohla vyčítat. No ale takhle si nemá co vyčítat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
26.4.24 13:12

@Semtex ses chytla toho jednoho. Zakladatelce jde o to, že tchyně krafe do všeho i teď a má přijet a tak se bojí co zase bude. Podle tebe zakladatelka dělá drama. Nerespekt ze strany tchyně nevidíš, přesto že je tam velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
26.4.24 13:14

VY jste rodiče, VY určujete pravidla… (!)

tchýně to jistě zle nemyslí, ale je nutné jí velmi rázně vysvětlit co a jak bude fungovat a když se na něčem konkrétně dohodnete, zvláště pak s křehkým kojencem, tak to tak prostě bude!
pokud ne, tak sorry jako, ven nepojedete, protože vám nevěřím, že se vrátíte včas zpátky…

je nutné klidně být drsnější, protože okolí skáče jen tak vysoko, jak ty mu dovolíš…
konec vysílání.. ;)

a moc zdravíčka drobkovi :kytka:

PS : malá měla 1,3kg porodní váhu, vojtovka, sledovačky očí, břišní kýla, těžká žloutenka, prostě slabouček.. a je třídní premiantka, sice má i v 15 jen 158 cm policejní míru :-D ale je krásná, chytrá (až moc :lol: ) a zdravá,
makejte na vojtovce, dopujte vitamíny, ovoce, zeleninu, bílkoviny a držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
26.4.24 17:14

Kolik je tchýni? Bohužel ty starší ročníky v sobě nemají moc empatie a berou všechno chladně, tabulkově (samozřejmě ne všechny) asi je to režimem, ve kterém jsou odchované? Moje babička taky srovnává s ostatními, moje děti a nás srovnávala taky. Chce to asi prostě zatnout zuby a vydržet to…a promluvit s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová