Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohužel jsem to měla úplně stejně se svojí tchýní možná i o dost hůře, a hlavně teda s těmi návštěvami. Jezdila si k nám kdykoliv se jí zachtělo i bez pozvání, bylo to hrozný. Když přijela vytrhla mi doslova malou z náručí začala jí cpát do zavinovačky a poučovat mě jak a co mám dělat, nerespektovala ani to že jsem nechtěla v šestinedělí návštěvy (měla jsem po císařském řezu zdravotní potíže, malá měla 2,5kg a řádili chřipky) nerespektovala vůbec nic, vždycky šla s malou do jiného pokoje nebo na to aby mi jí vrátila prostě nereagovala. Chlap ten celou dobu stál na její straně pořád chodil a říkal že sem přecitlivělá že nic hrozného nedělá, ale úplně mě přehlížela a furt si jen kdakala jak chce malou na celý den na hlídání, jak si s ní malá na mě ani vůbec nevzpomene, že je jejich protože má jejich příjmení a spoustu spoustu dalších situací bych tady mohla vypsat.Bylo mi hrozně, fakt mě dostávala do deprese, bála jsem se jí pořád jsem měla v hlavě že jí musím respektovat a ustupovat že prostě na ní nemůžu být zlá, je to přece chlapova maminka…a takhle se to táhlo dlouho a i přesto že jí pak několikrát chlap promlouval do duše ať brzdí atd.tak stejně se furt snažila o to aby měla malou jen pro sebe na procházku jsem chodila s kočárkem ráda ona prostě přijela odstrčila mě a řekla běžte dom já půjdu sama. Ale potom jsem jednoho dne se sebrala a řekla si,,ne už semnou takhle nebude manipulovat a nerespektovat mě, je to moje dcera a já jsem její maminka a já tady udávám pravidla a ona nás nebude vychovávat''a prostě jsem se jí postavila a začala jsem prostě neustupovat a bránit sebe i dceru a dávat jí najevo že ona rozhodně tady nebude řídit mě ani mojí dceru. Chvíli byl klid byla jak milijus, protože jsme se viděli jen když u toho byl chlap.No a teď je malé 15m a vídáme se s ní tak 1-2krat za měsíc na pár hodin a bohatě to fakt stačí. Jsou věci které jsem ji neodpustila, ona si není vědoma že by udělala vůči mě něco špatně. Respektuji že je to manželova máma, mojí dcery babička a jsem k ní slušná, ale když překročí hranice a zase něco zkouší jsem připravená jí opět dát najevo nesouhlas, i tak jako to že prostě máme svoje plány a zájmy a ne vždy máme čas když ona si usmyslí. A to by si měla udělat i Ty, ukázat jí, že se z ní nepoděláš a že ty si maminka a ty o tom všem rozhoduješ!!!