Střety generací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IvetJas
21.2.14 15:56

@Emilie My cukr máme taky jen do kafe. Čokoládu taky dáváme, samo že s mírou, ale mě vadí třeba to, že když to není podle rady, tak je hned naše dítě strašný chudák. Jak mu mám, až tomu bude rozumět, vysvětlit, že mu babička říká pořád jaký je chudák, že pije vodu, atd atd, dosaď si dle situace.

• Citovat
  • Upravit
25123
21.2.14 16:09

Zajímavé téma a určitě se tu bude objevovat i za dvacet let :lol: tohle totiž je co svět světem stojí, taky znám…

vše si dělám po svym a reaguju dle situace bud´řeknu děkuju za radu, ale my jsme zvyklý takto nebo to uplně přejdu jako před chvílí kdy náš mladší přichází do vztekacího období…od rána je protivnej a tchýně hned jestli na něj něco neleze a nemá teplotu a její obvyklý a co se stalo…no co by se furt mělo stát asi :lol:…byli časy kdy jsem jí na podobně úžasný otázky odpovídala že spad meteorit :lol:, jestli není nemocnej a na tady máš lízátko..co nejvíc barevný samozřejmě :P :lol: a strčila mi ho do ruky at´mu ho dám…jeho lízátko samozřejmě nezajímalo, jediný co chtěl je zavřít dveře první a když to brácha udělal dřív, tak děsnej řev atdpod…no co sem udělala, lízátko sem vzala, vzteklý dítě si odnesla dolů a milé lízátko letělo hodně daleko do skříně, dítě se zabavilo jinak a byl klid :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.02.14 v 16:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
21.2.14 16:10
@IvetJas píše:
@Alfhugo no s tím sladkým, já nechápu třeba, proč ho někdo dítěti nutí, i když o to nestojí. Já když malému dávala ovoce (třeba strouhané jabko), tak to miloval prostě samotné a mamka mi pokaždé po telefonu říkala, že tam musí mít přece nějaký piškotek a cukr. Proč by musel, když mu to chutná bez toho. Jako pochopím to u dítěte, co to nedá do pusy jinak, ale automaticky…

Tak přesně tohle taky furt řeším, malému je rok zatím bez protestů jí bílý jogurt (tak proč mu dávat zakysanou smetanu nebo Pribyňák jak radí tcháni), br. kaše stačí s mlékem proč tam lít smetanu (další cenná rada), z ovoce nejlépe jen banány (tam je toho cukru nejvíc) a tu šlehačku, pečenou kachnu, uzené by už přece taky mohl (to mu bylo 8 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
21.2.14 16:14
@Nuníček píše:
Tak přesně tohle taky furt řeším, malému je rok zatím bez protestů jí bílý jogurt (tak proč mu dávat zakysanou smetanu nebo Pribyňák jak radí tcháni), br. kaše stačí s mlékem proč tam lít smetanu (další cenná rada), z ovoce nejlépe jen banány (tam je toho cukru nejvíc) a tu šlehačku, pečenou kachnu, uzené by už přece taky mohl (to mu bylo 8 měsíců)
:lol: náš taky miluje bílé jogurty (teď je mu 19 měs.) a má prý dostávat sladké… jinak v osmi měsících, kdy jedl v ruce tak akorát křupky se mě ptali, jestli už dostal do ručičky na žužlání páreček, ale to beru jako takový super vtip :D spíš mě vadí fakt nerespektování mě jako matky. Jednou se mě teta, když byly malému tři měsíce, zeptala, kdy chci začít s příkrmy a máma, která ho v té době viděla jednou za měsíc, mi skočila do řeči, že to bude tak a tak, a začne se s tím a já se zmohla jen na ohromené zírání a větu, že ještě přikrmovat nechci…
  • Citovat
  • Upravit
8594
21.2.14 16:24

Moje maminka a babička občas něžně s nějakou vkusnoui radnou přispěchají, snaží se, ale ví, že to je citlivé a nechtějí mi do toho kecat, takže jsou opatrné…ale i tak, když to nastane, tak jim vždycky vysvětlím, proč to tak je, kde jsem to načetla, jak jsem se to dozvěděla, proč je to lepší…nechají se poučit, myslím že chápou, že pokrok zanemná nejen tablety a rychlá auta, ale že pokrok je i v péčio o děti. S malým jsem chodila plavat, svičíme dotedka a budu s druhým zase, pokud budu mít sílu :-) a staší nás nechá teda…já jsem dostala v obchodě radu, když měl malý 3 týdny a řval že chtěl prso, proč mu nekoupím džusík..paní měla tak 60…to by byla babička na zabití :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.2.14 17:29

@Alfhugo No tak přesně takový hlášky mě taky lezly krkem :P :roll: Nebo s nočníkem no to bych fackovala. Ano nedávala jsem v roce dvojčata na nočník kvůli svojí pohodlnosti a myslím si že mám na to i nárok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.14 18:39
@IvetJas píše:
Já si právě myslím, že hodně těch střetů je o té snaze vyhnout se těm spáchaným chybám… jenže to člověk často nevysvětlí, protože by tím třeba i ublížil, koneckonců každý chybuje, ale nemusíme vše opakovat, že?

Ano, přesně tak a jak říká můj psycholog :mrgreen: proč by to měla odnášet další generace, někde se ten koloběh špatných návyků (méně či více škodlivých, aý po ty opravdu „hodně zlé“ musí prostě přerušit. A ano, je to těžké, kór když tak bylo vychováno několik generací a i my. Za mě musím říci, že díky za informovanost dnešní doby, za internet, přístup k informacím vůbec. Jinak bych prostě pravděpodobně kopírovala to, co znám. I tak mám problém se nechovat stejně, i když vím, že něco je opravdu špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
21.2.14 18:57
@Honey Hooligan píše:
Ano, přesně tak a jak říká můj psycholog :mrgreen: proč by to měla odnášet další generace, někde se ten koloběh špatných návyků (méně či více škodlivých, aý po ty opravdu „hodně zlé“ musí prostě přerušit. A ano, je to těžké, kór když tak bylo vychováno několik generací a i my. Za mě musím říci, že díky za informovanost dnešní doby, za internet, přístup k informacím vůbec. Jinak bych prostě pravděpodobně kopírovala to, co znám. I tak mám problém se nechovat stejně, i když vím, že něco je opravdu špatně.

Chápu správně, že někdo tedy musí přerušit nevyžádané rady?

O nevyžádaných radách bych vím hodně. Snad je s nimi už definitivní konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
22.2.14 11:34

Jedním uchem tam, druhým ven, nesvěřovat se, držet úsměv a kývat. Nikdo z naší rodiny netuší, že dcera má z hexy naočkované jenom 3 nemoci a ve 2,5 letech MMR vůbec nemá a mít nebude. Manželova babička tak nějak automaticky předpokládá, že jsme nechali naočkovat naví minimálně i pneumokoky. Taky je zastánce denního mytí kojenců, takže jsme jí to odkývali a dceru stejně koupali max 1× týdně.
U toho, co nejde přehlédnout, argumentuj zdravotními důsledky (hopsadlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
22.2.14 11:42
@Elilen píše:
Chápu správně, že někdo tedy musí přerušit nevyžádané rady?O nevyžádaných radách bych vím hodně. Snad je s nimi už definitivní konec.

Ne ani tak nevyžádané rady, protože radit se budou lidi snažit vždycky. Spíš takové vyloženě chyby. Jako je třeba jasné, že názory na příkrmy jsou, byly a vždycky budou různé a budou se měnit. Ale mezi vyložené chyby počítám třeba toto: držet dítě na nočníku pomalu násilím, případně dokonce naplácat mu za to, že se v roce a půl počůrá, nesmět mazlit dítě, aby náhodou nebylo rozmazlené apod., to si myslím, že jsou věci, které doufám už budou přežitek vždycky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová