Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chatwenna Jediné co jde ignorovat to, ikdyž mě to taky moc nejde. ![]()
To je klasická babička..
, nic zvláštního. Já mám takovou ještě tchýni
a někdy i mojí mamku. Zvykla jsem si na něco jsem si dupla a tím jsem si udělala i určitý respekt ve výchově a něco přecházím jak tady někdo napsal „rozbitým magnetofonem“
. ![]()
@mamartina píše:
Je to všude stejnékdyž bylo malé 8 měsíců tak ji dala do pusy kousíček medovníku a oblíznout lžičku od kafe
samozřejmě ve chvíli když jsem odběhla.. obrň si nervy, zrovna dnes jsem u ní poslouchala proč jsem malé nedala kousek kačeny ( teď její skoro 11 měsíců ) a že dřív už běžně jedli normální jídlo a taky to přežili atd..
nejvetsi sranda je, ze mi tohle radila detska odbornice na vyzivu (ve svedsku), ze pry podle nejnovejsich poznatku, pokud dite projevuje zajem o jidlo, ma se od 4 mesicu davat ochutnat na spicku prstu, treba kapku polivky, omacky, brambor, chleba… proste co mas na taliri ty. pokud je to opravdu kapka denne, dite se pry nauci vnimat nove chute a materske mleko mu dava dostatecnou ochranu ![]()
pry si telo pak lepe zvyka na lepek a ostatni latky a snizuje se riziko vzniku alergie pri zavadeni potravin do jidelnicku.
a ted si vyber ![]()
V určité míře je tohle asi normální. Já uže tedy sama babička jsem, ale pamatuju si, když moje babička chtěla mé tehdy desetiměsíční dceři zcela vážně dát k jídlu zabíjačkovou polívku a divila se, proč to odmítám
Chce to zbytečně nehrotit, řeči typu: krmíš, pije mlíko, není mu zima apod. vypouštět a proti nevhodné stravě se ohradit. Já tohle dceři nedělám, alespoň si myslím, rozhodně ne nějak vědomě, možná jí občas něčím taky jdu na nervy, ale nějaký konflikt ohledně malé jsme spolu nikdy neměly. Pravda je, že za nás byly ty doporučení ohledně stravy jiné, my dávaly zapražené polívky od pěti měsíců, na střídačku jíška a krupička, večer krupičnou kaši, tvaroh snad od půl roku, já ho hokám ochucovala šťávou z pomeranče… Dneska se tohle vůbec nedoporučuje, takže já se, než něco malé koupím, dcery radši vždycky ptám, jestli jí to dává nebo ne. Hlavně na to ale koukejte tak, že ty maminky a babičky to většinou opravdu nemyslí zle. Mezi námi, ačkoli si to teď nepřipouštíte, jednou bude hodně z vás taky takových. A troufnu si říct, že nejhorší budou ty, které kolem toho dnes dělají největší scény. To nic ve zlém, to je jen koloběh života. ![]()
Podle me jsi to neprehnala.
Kazdopadne bych hlidala, aby babicka s ditetem nebyla sama. A neco jineho jsou zastarale nazory, ty chapu, doba se meni a neco jineho je nerespekt, ten nechapu.
Moje mamka, tchyne i manzelova 82 leta babicka mi akorat reknou, co za nich bylo jinak a tim jejich aktivita hasne. Zkouset neco jineho, tak se taky durazne ohrazuju.
Tolerance a respekt ano, stari si toto jiste zaslouzi, ale neskodilo by, kdyby trochu toho respektu melo stari taky.
Obcas mam pocit, ze moji pribuzni jsou z jine planety, kdyz teda nejdou s radicim davem. ![]()
No já sice porodím až v létě, ale když sem viděla mojí babičku to je taky něco. Jak často jíš? pořádně jez a miminko je zdravé, rve do mě všechno možný jídlo a nemůžu jí vysvětlit že nemám chut ani moc hlad. Pořád mi kupuje sladký abych přibrala. Nepij vodu z petlahve obsahuje to jedy. Oblékej se pořádně, vem si punčocháče pod džíny, no tak si myslím že po porodu to bude také zajímavé. jsem v 4měsíci a nemam nahoře ani kilo ani to na mě není vidět a to je pro ní ten hrozný problém.
. Babička žije sama a chodíme na návštěvy tak 2× do měsíce na 3h a bohatě to stačí! ![]()
Radila bych srovnat ji hned, než ti dítě něčím narve ve chvilce, co si odskočíš na WC. Dá se to i bez hádek, jen dát dostatečně důrazně najevo, že ti to vadí a že svá pravidla myslíš vážně.
Nemáš-li do toho chuť, můžeš to ignorovat, ale jen do doby, než ti rupnou nervy ![]()
Ono to je všude stejný
Mě babička nakrmila smaženýma, domácíma vajíčkama, když mi byli 3 měsíce (+ od mala jsme pili čerstvé mléko přímo od kravičky
). A jak mi prý šmakovalo
Mamka tenkrát taky šílela…A dneska dělá to samý, jako babička
Nekrmí malého vajíčkama, ale má prostě řeči
Kdyby to nebyla moje mamka, tak bych jí někdy přetrhla
No a prababička malého?
To už raději vůbec nemluvím, mám ji ráda, tak taktně mlčím ![]()