Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chtěla jsem jenom říct, že ta rodina prostě někdy není všespásná…bohužel. Mně úplně baví, jak jsou všichni zvědaví, protože nic nevědí. To ani nedomýšlím, jak mě musejí všichni pomlouvat a propírat…Moje heslo: Ať si trhnou nohou! Jsem zvědavá, až bude chtít jednou pomoct někdo z nich…a uvidí, jaké to je, nemoct se nikomu svěřit.
Jasně, že Tě příbuzní properou ![]()
Ale taky ti pomůžou a je chyba je odsuzovat dopředu…
Jinak chlast zničil hodně lidí a pokud se s tím on nesrovná, nemá cenu pokračovat.
@Josef_t píše:
Jasně, že Tě příbuzní properou
Ale taky ti pomůžou a je chyba je odsuzovat dopředu…Jinak chlast zničil hodně lidí a pokud se s tím on nesrovná, nemá cenu pokračovat.
Moc zajímavé nazory😊 a každý to má jinak, já si momentálně připadám jako ve snu
všechno dělám automaticky, moc mi nejde přemýšlet… Ale, vracet se mu nedovolím, bydlel on u mě v domě, který mám po své mamce
což je plus, nemusím alespoň řešit já, kam půjdu. ![]()
Moc vám děkuji za rady a radabudu číst i dál, tr. Od maminek, nebo i tatínku, co si prošli podobnými nástrahami.
Zakladatelka
no… nevyhneš se tomu, čím dřív to řekneš, tím líp. Bud první, kdo jim to řekne, nečekej.
Já čekala a dala tak šanci ex každýmu napovídat co se mu hodilo. Já zůstala se dvěma dětmi uplně sama, bez pomoci neb rodina věřila jen jemu. Taky se přetvařoval, sice nikdy nepomáhal doma, ale jinak nunu tutu. ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem nikoho dopředu neodsoudila - naopak jsem si naivně myslela, že vlastní rodina pomůže - proto jsem se jim svěřila. A oni mají naopak radost z cizího neštěstí a o pomoci ani řeč. A opakuju znova, že mi nijak nepomohli - čili ne jako „taky ti pomůžou“ - stal se pravý opak
Nemyslím, že by z toho měli radost, ale vztahy jsou někdy komplikované.
@martasesek píše:
Vůbec se nestyď si říci o pomoc. Čim dříve, tím lépe. Za vzniklou situaci nemůžeš, nebo jsi se opila taky? Nějaký důvod proč se opil a začal ti nadávat musel mít. Ale stejně si myslím, že to dopadne takt, že spolu zůstanete kvůli dětem, nebudeš chtít jim brát tátu, nebo že slíbil, že už to neudělá a že ho máš vlastně pořád ráda. A třeba i nakonec se přesvědčíš, že si za to můžeš sama a nebo ještě lépe, že se vlastně pořádně nic nestalo. Neudělej takovou chybu a vše pořádně rozvaž.
Prosím? Hodil se psem, vulgárně jí nadával… a vlastně se pořádně nic nestalo?? Co by měl ještě udělat? Hodit s dítětem?
@Anonymní píše:
Tak já mám se sdělováním osobních problémů v manželství nejbližším členům rodiny špatnou zkušenost…v naší rodině se potvrdilo rčení: „Nic nepotěší tak, jako cizí neštěstí“ – čili když jsem měla problémy, brečela jsem doslova do telefonu vlastnímu otci, a prosila ho o pomoc, tak mě nijak nepodpořil, nepomohl, nenabídnul, nic. V momentě, kdy jsem se naštvala a přestala jsem s jakýmkoliv svěřováním, tak naráz jsou pořád všichni zvědaví a vyptávají se – chtějí mít jenom a pouze potěšení z mojí situace. Já už nikomu nic neříkám a pořád slyším otázky – „tak jak na tom seš? Ještě je to tak špatné?“ apod. A já odpovídám – „normálně. Všechno v pořádku, nic se neděje“ atd. Já jsem u vlastní rodiny žádnou pomoc nenašla. Omluva za anonym.
@atominnka píše:
no… nevyhneš se tomu, čím dřív to řekneš, tím líp. Bud první, kdo jim to řekne, nečekej.
Já čekala a dala tak šanci ex každýmu napovídat co se mu hodilo. Já zůstala se dvěma dětmi uplně sama, bez pomoci neb rodina věřila jen jemu. Taky se přetvařoval, sice nikdy nepomáhal doma, ale jinak nunu tutu.
to nikdy nepochopím, že rodina věří tomu cizímu víc než vlastnímu ![]()
@Anonymní píše:
Moc zajímavé nazory😊 a každý to má jinak, já si momentálně připadám jako ve snuvšechno dělám automaticky, moc mi nejde přemýšlet… Ale, vracet se mu nedovolím, bydlel on u mě v domě, který mám po své mamce
což je plus, nemusím alespoň řešit já, kam půjdu.
Moc vám děkuji za rady a radabudu číst i dál, tr. Od maminek, nebo i tatínku, co si prošli podobnými nástrahami.
Zakladatelka
Jsi na tom dobře, když máš vlastní bydlení. A na nic bych nečekala a celé rodině vysvětlila, proč jsi ho vyhodila.
@Akinee u nás to tak vždycky bylo, že se věřilo víc ostatním
navíc u ex na statku mají koně, potřebujou s ním vyjít
@atominnka píše:
@Akinee u nás to tak vždycky bylo, že se věřilo víc ostatnímnavíc u ex na statku mají koně, potřebujou s ním vyjít
To je mi líto.Nevim co by se muselo stát,abych se otočila vlastním dětem zády.
@Anna766 u nás stačil rozvod a to, že jim ex nakecal nesmysly. ![]()
@atominnka píše:
@Anna766 u nás stačil rozvod a to, že jim ex nakecal nesmysly.
Chápu…i když nechápu.Máš to těžké,čtu tě v diskuzi o penězích.Že pečeš dorty,jsi šikula.
@Anna766 kouki na https://www.emimino.cz/…-tak-319866/
zu jsem zakládala já, jen pár věcí jsem pozměnila, věk dětí a muj, ale ted už jsem rozvedená, takže neřeším, že by mě někdo poznal
@atominnka píše:
@Anna766 kouki na https://www.emimino.cz/…-tak-319866/zu jsem zakládala já, jen pár věcí jsem pozměnila, věk dětí a muj, ale ted už jsem rozvedená, takže neřeším, že by mě někdo poznal
Tuhle diskuzi jsem četla.
ať je vám,tobě a dětem líp a daří se vám. ![]()