Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já znám jednu advokátku, dnes už dosti stará dáma. Maličká, drobná, oříškové mikádo, drahé vlněné kostýmy, lodičky s podpatkem, starožitné šperky. Taková „panenka“. I ze začátku jednání u soudu vždy usměvavá, velice zdvorila, taktní, až „starosvětská“. Když všechny ukolebala dojmem, že je absolutně neškodná myška, ťala s neznym a panenkovským úsměvem do živého. Skvělá!
@Alriga
nejsi Já???
![]()
hele, až na ty koně 99% shoda ![]()
pracuji v dost maskulinním prostředí a skoro každý kolega mi už někdy řekl, že Takhle má podle něj vypadat a oblékat se ŽENA..
botasky nevlastním, tepláky nevlastním, dokonce ani mikinu
což jsem potřebovala na chalupu, ale dala jsem si nakonec romantický propínací svetr
zato mám asi tak 30 sukní a 40 šatů - od letních po podzimní až po společenské.. chodím v tom denně, běžně, i na nákup
prostě to jsem Já… vlasy samozřejmě upravené, namalovaná, na nehty chodím od revoluce..
takhle se prostě cítím dobře, sukně klidně i rovné bavlněné z Bonprixu, ale Sukně..
kalhoty oblíkám na přelomu února a ledna, kdy už to fakt nejde
ale povětšinou si hodím jen silné punčochy a stejně jdu v sukni/šatech a kabátu ![]()
v životě jsem neměla žádnou „funkční“ věc a ve fitku si taky vystačím s tričkem a legínama a chodím tam, až tam nikdo není
(naštěstí ho máme v práci
)
mám obavy, že s culíkem a v tričku a legínách by mne stejně vykázali, páč by mě nepoznali
![]()
I tak si ale myslím, že holkám v riflích a teniskách to taky může dost slušet, když je to jejich styl a cítí se v tom prostě dobře a jsou to ONY.. nejsou rifle jako rifle a není obuv jako obuv a culík jako culík.. ![]()
@Lucy75 píše:
@Alriganejsi Já???
![]()
hele, až na ty koně 99% shoda
pracuji v dost maskulinním prostředí a skoro každý kolega mi už někdy řekl, že Takhle má podle něj vypadat a oblékat se ŽENA..
botasky nevlastním, tepláky nevlastním, dokonce ani mikinucož jsem potřebovala na chalupu, ale dala jsem si nakonec romantický propínací svetr
zato mám asi tak 30 sukní a 40 šatů - od letních po podzimní až po společenské.. chodím v tom denně, běžně, i na nákup
prostě to jsem Já… vlasy samozřejmě upravené, namalovaná, na nehty chodím od revoluce..
takhle se prostě cítím dobře, sukně klidně i rovné bavlněné z Bonprixu, ale Sukně..
kalhoty oblíkám na přelomu února a ledna, kdy už to fakt nejdeale povětšinou si hodím jen silné punčochy a stejně jdu v sukni/šatech a kabátu
v životě jsem neměla žádnou „funkční“ věc a ve fitku si taky vystačím s tričkem a legínama a chodím tam, až tam nikdo není(naštěstí ho máme v práci
)
mám obavy, že s culíkem a v tričku a legínách by mne stejně vykázali, páč by mě nepoznali![]()
I tak si ale myslím, že holkám v riflích a teniskách to taky může dost slušet, když je to jejich styl a cítí se v tom prostě dobře a jsou to ONY.. nejsou rifle jako rifle a není obuv jako obuv a culík jako culík..
@Anonymní píše:
Aha, já spíš myslela ženy bez ohledu na t jak se o sebe ne/starají, jaký mají tp obličeje. U Drábové nevíme, co by jí slušelo, ještě to nezkusila. Ale pak jsou ženy „respekt“ a ženy „vy vypadáte jako holčička“
@Alriga píše:
Jo tak to já myslela spíš typ Drabova nebo Šlechtová. Streep je ženská se vším všudy.
ještě něco - meryl streep jsme nikdy neviděly bez makeupu. možná by Drábová byla hezčí.. jestli rozumí… a drábová nikd nepoužívala odznaky moci, v modě zustala v osmdesátých letech a neřeší to. Je to o té dřině, jestli to chceme nebo ne.
Možná byla typ Libušky, ale nikdy jsme se to nedozvěděli.
mluvím o těch typech nezávisle na tom, jak se kdo obléká. je to v očích a výrazu tváře, buď jste „hodná a milá“ nebo „rázná a přísná nebo drsnější“ případně něco mezi a k tomu uzpůsobit šatník…
Já třeba v bílém tričku vypadám jako v pyžamu, teprve když si vezmu upnuté černé, je to lepší. Nicol Štíbrová (drsnější typ) v bílém tričku a teplácích může i do televize. Protože jí to zjemní a nikdo si nepomyslí, že se zapomněla oblíct. Atd. ![]()
Já vůbec nejsem sportovní typ. Samozřejmě nějaké sporty dělám, docela se i hýbu, máme loveckého psa, potřebuje pohyb. Ale není to úplně moje parketa. Jednou jsem na nějakém webu o elegantním stylu našla tipy, jak se obléká elegantní žena v různých situacích. Byly tam tipy na outfit „do práce“, „do kavárny“, „do divadla“, „na party“…a také „do přírody“. Najela jsem na příslušný odstavec. Tam stálo :skutečná dáma do přírody raději nechodí, pozoruje ji z oken salónu! ![]()
i se svými psy chodím ven v kožené obuvi na klínku
a i když je 6 ráno, tak už mám na obličeji vše, co tam má být - včetně úsměvu pro kolemjdoucí ![]()
@Anonymní píše:
ještě něco - meryl streep jsme nikdy neviděly bez makeupu. možná by Drábová byla hezčí.. jestli rozumí… a drábová nikd nepoužívala odznaky moci, v modě zustala v osmdesátých letech a neřeší to. Je to o té dřině, jestli to chceme nebo ne.
Možná byla typ Libušky, ale nikdy jsme se to nedozvěděli.mluvím o těch typech nezávisle na tom, jak se kdo obléká. je to v očích a výrazu tváře, buď jste „hodná a milá“ nebo „rázná a přísná nebo drsnější“ případně něco mezi a k tomu uzpůsobit šatník…
Já třeba v bílém tričku vypadám jako v pyžamu, teprve když si vezmu upnuté černé, je to lepší. Nicol Štíbrová (drsnější typ) v bílém tričku a teplácích může i do televize. Protože jí to zjemní a nikdo si nepomyslí, že se zapomněla oblíct. Atd.
Ještě k těm videím na YouTube, ona jsou někdy trochu prepísknutá, ale základní myšlenka je podle mě tato: já a lidé kolem mě jsme pro sebe důležití, chceme spolu vědomě trávit hezké chvíle a zasloužíme si to nejlepší. Toto dokáží Francouzi. Servírují míchana vajíčka na starožitném porcelánu s ubrusem, naliji vám vodu ze džbánu do broušené sklenice, jako dezert podají jablka ze zahrady, ale vyleští je a naskládají na stříbrný tác a kávu přinesou v konvici po babičce. Na stole bude ohromná váza se vším, co zahrada dala, bude se stolovat hodinu a půl, nikdo nevytahne mobil a budete se cítit jak vip hosté!
@Lucy75 píše:
@Alriganejsi Já???
![]()
hele, až na ty koně 99% shoda
botasky nevlastním, tepláky nevlastním, dokonce ani mikinucož jsem potřebovala na chalupu, ale dala jsem si nakonec romantický propínací svetr
kalhoty oblíkám na přelomu února a ledna, kdy už to fakt nejdeale povětšinou si hodím jen silné punčochy a stejně jdu v sukni/šatech a kabátu
v životě jsem neměla žádnou „funkční“ věc a ve fitku si taky vystačím s tričkem a legínama a chodím tam, až tam nikdo není(naštěstí ho máme v práci
)
mám obavy, že s culíkem a v tričku a legínách by mne stejně vykázali, páč by mě nepoznali![]()
I tak si ale myslím, že holkám v riflích a teniskách to taky může dost slušet, když je to jejich styl a cítí se v tom prostě dobře a jsou to ONY.. nejsou rifle jako rifle a není obuv jako obuv a culík jako culík..
právě. někdo je typ rifle a někdo zase ne. ale mám vypozorováno, že některým ženám nesluší ty rifle a některým nesluší šatečky. Bez ohledu na to do čeho se chtějí stylizovat a co se jim líbí. Mě se líbily šatečky a volány, ale na muj jemný typ už to bylo prostě moc, a lépe mi sluší jednobarevné košilové šaty. Nevyhledávám je, ale vím, že musím odolat protože ve voláncích prostě nevypadám tak dobře a upraveně jako v košili a kalhotech.
To je třeba problém těch současných balonových rukávů a oversized svetrů a šatů- Někomu to sluší a někomu vůbec ne.
@Alriga píše:
Ještě k těm videím na YouTube, ona jsou někdy trochu prepísknutá, ale základní myšlenka je podle mě tato: já a lidé kolem mě jsme pro sebe důležití, chceme spolu vědomě trávit hezké chvíle a zasloužíme si to nejlepší. Toto dokáží Francouzi. Servírují míchana vajíčka na starožitném porcelánu s ubrusem, naliji vám vodu ze džbánu do broušené sklenice, jako dezert podají jablka ze zahrady, ale vyleští je a naskládají na stříbrný tác a kávu přinesou v konvici po babičce. Na stole bude ohromná váza se vším, co zahrada dala, bude se stolovat hodinu a půl, nikdo nevytahne mobil a budete se cítit jak vip hosté!
aaach, to je krása
![]()
@Anonymní píše:
právě. někdo je typ rifle a někdo zase ne. ale mám vypozorováno, že některým ženám nesluší ty rifle a některým nesluší šatečky. Bez ohledu na to do čeho se chtějí stylizovat a co se jim líbí. Mě se líbily šatečky a volány, ale na muj jemný typ už to bylo prostě moc, a lépe mi sluší jednobarevné košilové šaty. Nevyhledávám je, ale vím, že musím odolat protože ve voláncích prostě nevypadám tak dobře a upraveně jako v košili a kalhotech.To je třeba problém těch současných balonových rukávů a oversized svetrů a šatů- Někomu to sluší a někomu vůbec ne.
A co teprve teď po padesátce, když oděv musí především zakrýt nedostatky a zvýraznit zbylé dostatky! To je fuška.
Koukám na ty uklízecí videa a t je tak uklidňující…:) já bych to dělala ráda, ale ne každej tejden:D U mě je to asi fakt jen nepřekonatelná lenost…
![]()
@Alriga píše:
A co teprve teď po padesátce, když oděv musí především zakrýt nedostatky a zvýraznit zbylé dostatky! To je fuška.
jo, je to věda.
Není to o tom tahle barva mi sluší a konec…ale tenhle ODSTÍN, v téhle KOMBINACI, v tomhle PŘÍPADĚ!! ![]()
silueta se mění věkem ![]()
a samozřejmě moda se mění co dva roky ![]()
Hele tak dcera mi jednou rekla, ze se za mne nestydí, tak se adi ani nestydí za to jak se oblekam, a kdyz potrebuju poradit s outiftem, tak dcerka mi poradi
.
Uklizeno mam doma tak normalne
.
A doma ted mam na sobě cerne leginy z Calzedonie a k tomu elagantnejsi tricko, na depilaci chodim kazdy 3 tydny, snidanovy stul pripravuje rano muj pritel, ja jsem rano jeste bez energie
:, ale drobky na stole ty tam nememe, to ja nesnasim
, ani se nam nikde nic nevali..
Ja si ja sebe klidme vezmu sukni, saty, ale i elegantni kalhoty, dziny, podpatky, tenisky.. Maluji se, chodim na nehty, na pedi, ke kosmeticce a jsem spokojena, protoze si na nic nehraju..
Chodime hodne na tury tak tam je jasny, ze sportovni obleceni a tenisky
, ale hlvne mam v podniku podpatky
,mam rada sport, chodim do fitka, v zime jsme casto na horach na lyzovani..
@_.Emilyyy píše:Úplně nerozumím, co jsi vlastně příspěvkem chtěla říct…
Hele tak dcera mi jednou rekla, ze se za mne nestydí, tak se adi ani nestydí za to jak se oblekam, a kdyz potrebuju poradit s outiftem, tak dcerka mi poradi.
Uklizeno mam doma tak normalne.
A doma ted mam na sobě cerne leginy z Calzedonie a k tomu elagantnejsi tricko, na depilaci chodim kazdy 3 tydny, snidanovy stul pripravuje rano muj pritel, ja jsem rano jeste bez energie:, ale drobky na stole ty tam nememe, to ja nesnasim
, ani se nam nikde nic nevali..Ja si ja sebe klidme vezmu sukni, saty, ale i elegantni kalhoty, dziny, podpatky, tenisky.. Maluji se, chodim na nehty, na pedi, ke kosmeticce a jsem spokojena, protoze si na nic nehraju..
Chodime hodne na tury tak tam je jasny, ze sportovni obleceni a tenisky, ale hlvne mam v podniku podpatky
,mam rada sport, chodim do fitka, v zime jsme casto na horach na lyzovani..
To je taky pravda. a zkušenostmi.