Stydíte se před dětmi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14001
19.9.20 15:34
@Alriga píše: Úplně nerozumím, co jsi vlastně příspěvkem chtěla říct…

Bylo to na zakladatelku, a proste clovek je spokojeny, kdzy je sam se sebou stastny a na nic si nehraje :)a pak neni duvod se stydet a pak jsem tu napsala jak to mam ja :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.9.20 15:36

Aha. Jenomže zakladatelka právě spokojená není. Chtěla by s tím něco udělat.

• Citovat
  • Upravit
14001
19.9.20 15:40
@Alriga píše:
Aha. Jenomže zakladatelka právě spokojená není. Chtěla by s tím něco udělat.

No prave..A ja si myslim, ze kfyz si bude hrat na neco, co neni, tak nebude spokojenejsi..
Chapes uz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.9.20 15:43
@_.Emilyyy píše:
No prave..A ja si myslim, ze kfyz si bude hrat na neco, co neni, tak nebude spokojenejsi..

Já bych neřekla úplně „na něco si hrát“. Spíš třeba objevit jiný životní styl, změnit postoj k životnímu rytmu, najít sama sebe, splnit si svoje představy o životě, pochopit sama sebe, změnit žebříček hodnot, hýčkat se, zdokonalovat… Někoho to baví a naplňuje. Mě třeba ano.

• Citovat
  • Upravit
14001
19.9.20 15:46
@Alriga píše:
Já bych neřekla úplně „na něco si hrát“. Spíš třeba objevit jiný životní styl, změnit postoj k životnímu rytmu, najít sama sebe, splnit si svoje představy o životě, pochopit sama sebe, změnit žebříček hodnot, hýčkat se, zdokonalovat… Někoho to baví a naplňuje. Mě třeba ano.

No me to taky bavi.
Ale zakladatelka ma proste jinou povahu nez treba ja prave..
A proto jsem napriklad psala, ze ja jsem typ zeny, lzere jde po meste v sukni a v podpatkach, ale jsme i zena ve sportovnim obleceni na ture- je dobre mit vic tech smeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 15:54
@_.Emilyyy píše:
Chapes uz?

budu. Když se na sebe podíváš a nesluší ti to, jsi spokojenější, když se hezky učešeš? Bezpochyby ano.
Spokojenosti se dosáhne tak, že se zasloužíme nějak o věci, po kterých toužíme. Ty to máš moc hezké, dbáš o sebe a máš doma čisto, to je super. To bych byla spokojená taky. :nevim:
jenže nejsem a musím vymyslet co udělat pro to, abych byla.

• Citovat
  • Upravit
3837
19.9.20 15:57
@Anonymní píše:
přírodní typ určitě jsem, ano, jsem ta co lítala v blátě. Místo bárbín jsem stavěla lego. Makeup jsem na sobě ještě donedávna nesnesla, vadila mi ta „maska“

Jenže jsem dorostla do věku, kdy ženy začínají řešit „zákon tlupy“ a často vidím, jak to masakrozně podle tohoto zákonu funguje… 8o
Začala jsem tomu říkat (trochu s nadsázkou) Odznaky moci :oops:
(= nalakované nehty, pěkné hodinky nebo šperk, oblečení podle mody a upravená tvář - vím, pro mnohé z vás standard, já byla spíš sportovní typ, ani řasenku jsem si nedávala)

Najednou jsem zjistila, že stačí, když vypadám dobře a jsem oblečená podle určitých pravidel, a lidé jsou ke mě milejší, uctivější, chtějí si povídat, prodavačky se na mě neobořují, lidé se na mě usmívají a chtějí být v mé přítomnosti.
Zjistila jsem, že je to výhodnější a přesto, že ta potřeba být taková nejde z vnitřku, tak jsem prostě pochopila, že to je hodně výhodné.
Kdybych tohle věděla ve dvaceti, nedalo by mi tolik námahy se seznámit s muži, kteří se mi líbili, ale bohužel o mě nejevili zájem.
Nebyla jsem pro ně zajímavá z hlediska prvních 3 vteřin.
A to je to, proč si lidé kupují hezké a drahé oblečení… já jsem trochu asociál a jde mi o to, co je v člověku uvnítř, ale už jsem pochopila, že pro mnoho žen je to otázka nějakého sociálního „přežití“ - v práci před šéfem, mezi kolegy, u klientů a ono to ale funguje i jinde.

Řidič mi nevynadal, že jsem dobíhala tramvaj. Paní na ulici se na mě usmála, když jsem do ní omylem vrazila… atd Necítila jsem se líp, protože mi došlo jak se ke mě lidé chovají normálně a že ta změna bude tím, že jsem se cíleně vyparádila a jdu přímo od kadeřníka, kde jsem nechala 5 tisíc… ale vážně to byl obrovská změna nez když vyjdu v tričku a vlasy si stáhnu do gumičky.

A já si vnitřně říkám, že to není fér, ale prostě v prvních 3 vteřinách se prostě lidé orientují podle toho co vidí navenek. A o to co je uvnitř prostě musíme pečovat, a dozví se to zkrátka málokdo.
Četla jsem některé tvé příspěvky a úplně mi je líto jak povrchně se potřebuješ zavděčit ostatním. Nemyslím to nějak zle, ale uklízíš prpptze to tak má maminka děti, strojis se vlastně jak nechceš, protože to má tak většina žen? Originalita je tak nádherná, mě přijdou ženy, co se oblékají jinak, mají svůj svět, který je baví a jsou přirozené, tak zajímavé. Vždyť proč bysme měli být každá stejně upravena, mít dokonale uklizeny byt a pak dělat, že jsme tak spokojené? Možna nějaký problém se sebeprijetim? Já jsem Bohem celou svou duší a je mi úplně jedno, co si kdo myslí, čtu knihu a u toho mám neumyte nádobí nebo rozdelane barvy z malování. Moje máma by se zbláznila, pro mě naprosto běžné. Nauč se být spokojená sama se sebou a buď přirozená a svá, je to nejvíc. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.20 16:00
@_.Emilyyy píše:
No me to taky bavi.
Ale zakladatelka ma proste jinou povahu nez treba ja prave..
A proto jsem napriklad psala, ze ja jsem typ zeny, lzere jde po meste v sukni a v podpatkach, ale jsme i zena ve sportovnim obleceni na ture- je dobre mit vic tech smeru

víš, ono to že mě něco nebaví neznamená, že po tom netoužím…

v tom, že mě zrovna uklízení baví, máš velké štěstí, protože tě baví současně něco co je nutné udělat. Mě baví zpívání a čtení knížek, ale nádobí, wc i sebe je prostě potřeba pravidelně umýt, pro toho koho to baví stejně jako i pro toho, koho ne. Všichni to musíme dělat. A ti, které to baví to dělají častěji a rádi, my ostatní se do toho musíme nutit a je to pro nás prostě složité…

• Citovat
  • Upravit
Alriga
19.9.20 16:01

Ještě k těm videím. Jako takovou absurdní srandu doporučuji kultovní seriál Keeping up appereances. Volně přeloženo „Hlavně vypadat dobře navenek“ nebo "jak si zachovat tvář ". Hlavní hrdinkou je starší dáma Hyacinth, která je typickou představitelkou střední vrstvy, ale strašně touží vyšplhat se výš. Příšerně dusí svého manžela a sousedy. Protipolem je její sestra Daisy. Je dobré sledovat s angl. titulky, protože obzvlášť Daisiina rodina mluví strašnou angličtinou. Ale jako sranda je to úžasná.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
19.9.20 16:06
@Barbucha3 píše: Četla jsem některé tvé příspěvky a úplně mi je líto jak povrchně se potřebuješ zavděčit ostatním. Nemyslím to nějak zle, ale uklízíš prpptze to tak má maminka děti, strojis se vlastně jak nechceš, protože to má tak většina žen? Originalita je tak nádherná, mě přijdou ženy, co se oblékají jinak, mají svůj svět, který je baví a jsou přirozené, tak zajímavé. Vždyť proč bysme měli být každá stejně upravena, mít dokonale uklizeny byt a pak dělat, že jsme tak spokojené? Možna nějaký problém se sebeprijetim? Já jsem Bohem celou svou duší a je mi úplně jedno, co si kdo myslí, čtu knihu a u toho mám neumyte nádobí nebo rozdelane barvy z malování. Moje máma by se zbláznila, pro mě naprosto běžné. Nauč se být spokojená sama se sebou a buď přirozená a svá, je to nejvíc. :kytka:

Ale zakladatelka se nikomu přece nechce zavděčit. Dobře to tady psaly některé pisatelky, že se vlastně stydí sama před sebou, že by chtěla být jiná. Kvůli sobě. Ne kvůli jiným. Já kdybych někomu „záviděla“, že umějí třeba hrát tenis, taky se to budu chtít naučit, abych byla spokojená.

• Citovat
  • Upravit
3837
19.9.20 16:16
@Alriga píše:
Ale zakladatelka se nikomu přece nechce zavděčit. Dobře to tady psaly některé pisatelky, že se vlastně stydí sama před sebou, že by chtěla být jiná. Kvůli sobě. Ne kvůli jiným. Já kdybych někomu „záviděla“, že umějí třeba hrát tenis, taky se to budu chtít naučit, abych byla spokojená.

Já to chtěla pak ještě editovat, ale vykašlala jsem se na to. Zavděčit především sama sobě, ne ostatním. Není spokojená s tím, kdo je a jaká je a podle nějakých představ se snaží být kým není, a to musí být náročné. Kdyby se srovnala sama se sebou tak bude šťastná. Jasně pracovat na sobě, ano, ale jít přes svou přirozenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.9.20 16:28
@Anonymní píše:
budu. Když se na sebe podíváš a nesluší ti to, jsi spokojenější, když se hezky učešeš? Bezpochyby ano.
Spokojenosti se dosáhne tak, že se zasloužíme nějak o věci, po kterých toužíme. Ty to máš moc hezké, dbáš o sebe a máš doma čisto, to je super. To bych byla spokojená taky. :nevim:
jenže nejsem a musím vymyslet co udělat pro to, abych byla.

To je zvláštní myšlení. Já jsem spokojená sama se sebou i neupravena, s neoholenyma nohama a bordelem v bytě. To přeci není žádná mantra na štěstí, a právě kvůli tomu si myslím, že ať se snažíš, jak se snažíš, tak spokojená nebudeš, prpptze nepřijímáš sebe samu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
19.9.20 16:32

No, já nevím. Já to mám taky jako zakladatelka. Já se prostě považuji za příliš dobrou na to, abych chodila v teplakach, s chlupatýma nohama, v crocsech a s igelitkou a jedla hamburger z krabice a pila kafe z plastu.

• Citovat
  • Upravit
1830
19.9.20 16:35

Já ti nevím, ale tohle škatulkování (holcicky, ktere si hraji v blate vesrsus holcicky, ktere si hraji na princezny) je dost srandovní. Já i moje sestry i moje dcera- vsechny jsme umely oboji- byt princezny i byt zablácené. To, ze ty jsi byla jenom zablácená z tebe nedela nejakou děsně duchovni zenu, ktera se ted kvuli tomu zvracenemu povrchnimu svetu zacne o sebe teda z donucení starat a jenom kvuli tomu teda uspěje v té zvrácené komerční společnosti. To jsou podle mě jenom takový kecy a hlavně mindráky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
19.9.20 16:41
@Alriga píše:
No, já nevím. Já to mám taky jako zakladatelka. Já se prostě považuji za příliš dobrou na to, abych chodila v teplakach, s chlupatýma nohama, v crocsech a s igelitkou a jedla hamburger z krabice a pila kafe z plastu.

Co to je za extremismus? :roll: :D je dalších milion možností přeci, a hlavně každý podle svého, pokud je někdo tak spokojený? Zakladatelka není ani přesto, že jde přes svou přirozenost a snaží se být v nějakym povrchnim, zvláštním, ji vymyšleným měřítku dokonalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný