Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
22.2.21 10:18
@comina81 píše:
Aha tak chlap se ma smirit s tim, ze ho partnerka roky obvinuje z nevery a za to pak ma obvinovani, ze muze za rozpad vztahu. Aha uz vam nekdo vyhrozoval,, ze vas necha zbit, zavrit, vyhodit z prace a podobne? Zajimalo by me pak vase ego :roll: A hlavne to uvazovani. To je fakt na palici. To se musi zazit a pak by jsme si mohli popovidat o egu :)

Tak chceš řešit jak se řeší věci při předávání dítěte a nebo tvůj vztah s ex? 8o

• Citovat
  • Upravit
944
22.2.21 10:21

@comina81 vezmu to věcně, jo? svačinky při předání nečekej, voz si svoje. (mně třeba čekání na svačinkiu přijde stejné, jak kdybys čekal, že 15 leté na výlet s tátou máma poskytne kapesné na suvenýr a zmrzlinu, však dostává výživné, ne? prostě když je s tebou, tak zmrzlinky, kapsičky, pitíčka a jiné laskominy platíš a zařizuješ ty, bez ohledu na výši výživného). Autosedačku pořiď, protože je to praktické, vyhneš se tak situacím, že sedačka nebude, protože je i s autem v servisu, půjčila ji kamarádce, jejím autem i se sedačřkou je její nový frajer na nákupu… Sedačku se prostě vyplatí mít dvojmo. Taky pořiď nějakou základní sadu oblečení. zatím je to malá holka, nebude k tobě jezdit na měsíc v kuse, stačí fakt pár kousků. nějaké spodní prádlo, triko, tepláky/legíny, mikinu, zubní kartáček, děštskou pastu… Domluvila bych se na předávání těch dražších věcí jako zimní bunda, zimní boty, v budoucnu třeba lyže. Tím, že s exženou nebudeš muset řešit (teď i v budoucnu) proč ti dala 2 spoďáry na 3 dny, snížíš třecí plochy a zbyde ti energie na vysvětlování, proč zimní bunda stačí jedna a tu si budete předávat s dítetem. Jdeš na to dobře, oblečení a další vybavení je dítěte/pro dítě, ale nejde přece o prncip, ale o to dítě. Na čem se nebudete schopni dohodnout nebo když bude žena trucovat, zahrň svou představu do návrhu o péči. V rozsudku soudu klidně může být uvedeno, že matka dítě připraví na víkend s otcem včetně oblečení a dalšího vybavení dle sezony. Nemusíš exženě a jejímu právníkovi vše odsouhlasit, jak sám vidíš, k lepší komunikaci a méně knfliktům to stejně nevede. Ani ve fungujícím manželství nemusí chlap pslouchat ženu na slovo. Takže jaképak zakázala mi s malou opustit vesnici… Když pojedeš do okresního města na hřiště, tak udělá co? Samozřejmě, když se domluvíte, že dítě vrátíš ve 4, musí být ve 4 doma, ale co děláš v čase, kdy je dcera s tebou, je tvá věc a tvá zodpovědnost. poraď se s právníkem, máš dle mého hezkou představu, jak by to mohlo fungovat, ale ono to nefunguje. Právník ti vysvětlí lépe než kolektiv na emiminu, co z tvých představ je možné a co je naprosto nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.2.21 10:23

Tak uz stacilo, informaci uz mam dost, nazoru taky. Jo je rozumne si vse poridit a radeji nic neresit. Je to i praktictejsi dlouhodobe. No a holt uz tu debatu ukoncim. Nema smysl tu odpovidat na jizlive pripominky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.2.21 10:25

Posledni odpoved byla opravdu k tematu, dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.2.21 10:31
@comina81 píše:
Aha tak chlap se ma smirit s tim, ze ho partnerka roky obvinuje z nevery a za to pak ma obvinovani, ze muze za rozpad vztahu. Aha uz vam nekdo vyhrozoval,, ze vas necha zbit, zavrit, vyhodit z prace a podobne? Zajimalo by me pak vase ego :roll: A hlavne to uvazovani. To je fakt na palici. To se musi zazit a pak by jsme si mohli popovidat o egu :)

ty ale nemusis resit vztah se zenou, jste rozvedeni. Ty primarne res styk s dcerou a vysi alimentu. Soudne, na papire. Co je psano, to je dano.

Mmch ty jsi nesvepravny, ze ti nechas zakazat kdy jet a nejet pro dceru nebo kam s ni jet, kdyz ji mas v urcene dny ve sve peci?

Vypada to, ze cele manzelstvi si zrejme byl podpantoflak, co poslouchal, aby byl klid a najednou se divis, ze byvala ve svem generalstvi i nadale pokracuje…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
22.2.21 10:33
@comina81 píše:
Tak uz stacilo, informaci uz mam dost, nazoru taky. Jo je rozumne si vse poridit a radeji nic neresit. Je to i praktictejsi dlouhodobe. No a holt uz tu debatu ukoncim. Nema smysl tu odpovidat na jizlive pripominky :)

dobre, ze jsme se za deset stran dobrali toho, ze je dobre si veci poridit - ac na tvuj vkus - platis vysoke vyzivne… :palec:

• Citovat
  • Upravit
81500
22.2.21 10:43
@comina81 píše:
Ach jo nebrání ničemu a nic. Dobrá prakticky holt udělám čaj doma a povezu ho 50 km. Kapsičky stejně kupuji. Vím co ji chutná a co ne. Autosedačku tedy nechám ženě a nepůjčím si ji, ani naše společné auto. Je to její, nemá smysl to řešit. Snad mi půjčí ten skládací lehký kočárek, co jsem malé pořídil. Víš já ty věci totiž nepořizoval jen pro ženu, ale hlavně pro dceru. A holt vše pořídím dvakrát. To k té konzumní společnosti patří. Oblečení taky seženu, je škoda, že jsem ho pomáhal sehnat na tři roky dopředu. Ale holt je to manželky, ne dcery a koupím to teď někde na netu. Chápeme mě trošku? Pokud ne, tak nic, tak jsem holt divný já.

Chápu, ale je to marginální problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
22.2.21 10:54

@comina81 ono je vidět, že nejsi nad věcí, reaguješ emotivně i tady. není se co divit, jsi v procesu rozvodu, řešíš péči o děcko, nastavuješ si pravidla žití na dalších 20 let. To je sakra emotivní záležitost. Stejně to mává i s ex. A mezitím je ta malá holka… Ex se snaž neřešit, co si myslí, co tím myslí, co chce docílit tím, co dělá… to nevyřešíš. Najdi a raď se s právníkem. ten ti opravdu poradí, co je a co není reálné. Zjistíš, že odvézt dítě bez souhlasu ex do sousedního okresu můžeš (jen ne teď do Chebu, jo? :D), ale už ne do sousedního státu. Zjistíš, že je blbost tahat se o užitkové předměty jako triko a trvat na tom, že ti ex bude dávat na cestu pitíčko pro dítě. Srovnej si to tak, že dcerka k tobě domů bude jezdit (při zachování toho víkendového styku) jako k tobě domů, ona bude mít doma u mámy. Je to třeba jako jezdit na chalupu. Na své chalupě taky máš nějaké oblečení, kartáček a holiny. Nevozíš si vše jako do hotelu. Tak to bude mít dcerka. A i přes celkem velkorysé výživné… Vymaž si z hlavy uvažování o tom, co tvoje ex s těma prachama dělá a za co je utrácí. Předpokládám, že přes to, že teď se tvoje ex chová jako… no jako ex :D, nehrozí to, že dítě bude bydlet v pokoji pod schody jako harry potter a nosit jen obnošené šaty z charity. Pokud máš strach o zanebání péče, řeš to s OSPOD. Ale jinak je výživné v rukou tvé ex a ty nemáš právo jí říkat, za co ho smí utratit a jestli ho využívá hospodárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.2.21 11:11

No na Chebsko bych zrovna potřeboval. Mám tam rodinu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.2.21 11:49

@comina81
Pokud jsi vše psal upřímně tak jak to je, tak tě chápu. Já jsem po rozchodu, partner je skvělý táta, ale chce, aby byla malá u mámy. Ano částečně je to i tím, že potřebuje svobodu, to mu ale neberu. Střídavku nechceme ani jeden (jen v případě, že bude malá jednou chtít). Prý je ideální formou střídavky způsob, při kterém má dítě jedno bydliště a střídají se rodiče…neznám nikoho, kdo by to tak měl - komu by se chtělo bydlet každý týden jinde?.. ;) Jsem pro rovnoprávnost, role otce a matky je ale z podstaty jiná (nevylučuji ale, že část otců je pro dítě lepším rodičem, než část matek, je potřeba vzít to v potaz).

Tady v diskuzi jsi udělal tu chybu, že jsi vytáhl ty peníze a majetek. Já to chápu, mě partner taky vše nechal a kdybych mu dělala problémy, tak to taky vytáhne ;).

Jenomže já mu problémy nedělám, vše pro dobro malé a pro dobrou atmosféru mezi námi. Je to chvilka od rozchodu a malá je opravdu drobek. Bývalý partner si ji bere kdy chce (pokud se mi to hodí) a bere si ji kdy potřebuji (pokud se to hodí jemu). Když potřebuje oblečení, otevřu mu skříň a sám si vybere. Kočár a sedačku neřešíme…a tak by o mělo být.

Jak někdo výše psal, že to dává smysl, aby měl každý sedačku a něřešilo se opotřebování…no nemyslím si, že by měl být někdo naštvaný za škrábanec, nebo za to, že dítě polije sedačku, to se prostě stává, dobré vztahy jsou důležitější. Život je krátký a proč jej ztěžovat druhému kvůli věcem.

Měl jsi právo odejít, to je v pořádku. Bohužel tvá partnerka není psychicky nejzralejší (soudě podle toho, co jsi napsal). V tomto případě domluvy neplatí, měl by se tedy pevně nastavit styk s dcerou. První bych si s ní o tom promluvila, třeba se uvědomí.

Věci si kup svoje a nech si je u sebe doma. Její ego rozchod nezvládá, kumuluje v ní zloba, proto ledá záminky, jak ti zavařit. Doufám, že to bude časem snesitelnější! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.2.21 14:49

Jsem rozvedená už 7 let, s bývalým vycházíme dobře a víceméně se na všem domluvíme. Ale-znamená to, občas něco překousnout a myslet především na zájem dítěte. Dítě mám ve výhradní péči já (bývalý se odstěhoval 200 km daleko). V rozsudku máme styk dohodou, zatím jsme se vždycky dohodli.
U táty má dítě náhradní oblečení, autosedačku, kolo, brusle.. Když jede na týden, balím kufr. Jinak pribaluju něco extra, když je požadavek (třeba oteplovacky). Nevidím důvod, proč bych měla posílat spodní prádlo nebo trička..nebo nedej bože kartáček na zuby..
Jídlo na cestu k otci dávám, když jede dítě samo, když ho veze otec, jak kdy (teď v korone spíš ano).
Když přijde absurdní požadavek, než odpovím, kousnu se do jazyka a vše si v klidu promyslím. Když je to hodně absurdní, vyvztekam se bokem :)
Cílem je, aby to bylo ok pro dítě, takže někdy ustoupím, někdy ex ustoupí mne.. Ale my mezi sebou nemáme nevyresene věci a hořkosti.. Na tom zapracuj jako na prvním, soustřed se na dítě a přestaň řešit, kdo se kvůli čemu rozešel, kdo komu co udělal.. Nic ti to nepřinese, jen budeš rozdmychavat pocit křivdy..

• Citovat
  • Upravit
40
24.3.23 20:37

Je je ted jsem si tu pocetl nostalgicky jak male problemy jsem mel :pocitac: Ted resim jeste horší věci. Zazil nekdo krive obvineni a pod. Lzi u soudu? A pod. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
24.3.23 20:55

Tak to trochu rozveď, co se děje. Je těžké hodnotit jednu stranu, těžko se radí když situaci v které seš neznáme. I když si ty horší věci umím docela představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.3.23 21:07

Tak jsem po urcite dobe nevydrzel snizovani vidani se s dcerou na par hodin za mesic a chtel jsem pozadat pres OSPOD upravu styku a zminil jsem to byvale a byl jsem obvinen ze zneuziti. Nu takovou bezmoc nikomu nepreji zazit. Pul roku uteklo jak voda sem tam soud o dve hodky v mesici s dcerou pod dohledem. No a hura mam upravu styku s dcerou. Samozrejme stale problemy, ted je ze me agresivni muz, ktery ponizuje zeny, nebot soud dalsi probiha, tedy staci si vyckat 6 mesicu a snad pristi mesic bude dalsi soud. Ve stredu jsem zazil pronasledovani autem, neboť jsem si dovolil jet s dcerou k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5940
24.3.23 21:26

Aha, tak to je bohužel složitá situace, tvoje bývalá jde přes mrtvoly. A vím že to moc v této situaci asi nepomůže, nenapadlo tě ji dát k soudu za křivé obvinění? Tady se už asi nedá použít žádná vhodná ráda, bude dělat všechno proto aby jsi dceru viděl minimálně. Máš 2 možnosti buď se obrníš trpělivostí, budeš bojovat dělat vše proto aby jsi mohl vídat dceru častěji, nebo to vzdáš. Nemohu teď posoudit jaký má důvod tě tak nenávidět. A co dcerka, jak ta to nese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí