Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26928
21.2.21 07:32
@comina81 píše:
A ne není to výživné na manželku. My máme za sebou první soud, od ledna 2020 nejsme spolu a od ledna jí posílám tu částku. Vůbec nevím, kdy proběhne další stání a už je to 13 měsíců od rozchodu. Máme za sebou jen první stání o výživném a péči. Jinak má normální klasickou rodičovskou dovolenou tříletou plus asi úlevu na dani jsem ji přenechal po soudu. Mě by asi stačilo mít 19 tisíc a bydlet u rodičů. Jinak ona tam bydlet chce, chce si tam dělat podkroví. Nikdo ji nikam nevyháněl a podobně. Ani nechce do nějakého pronájmu.

Jaka uleva na dani, kdyz je na RD? Nema prijem, nema slevu :nevim:

Kdybys do uvodniho prispevku popsal vse dulezite, usetril by sis cteni blbych komentaru. Ale z tebe to leze jako z chlupate deky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 07:33

Jako já aktivně dávala a občas i dávám dětem oblečení navíc. Ale v drtivé většině se mi vracelo a vrací nepoužité. Takže už fakt jen na týdenní pobyty. Sportovní potřeby některé si předáváme, některé ne. Zimní oblečení mají jen u mě. Ale když to vypadá na sníh o víkendu, dávám jim to s sebou. Ale záleží i jestli si děti bere ode mne nebo ze školy. I na tom jestli mě o něco požádá, že by potřeboval. My s ex vycházíme v pohodě. Alimenty platí nízké, z toho kupuju oblečení, boty, běžné potřeby do školy..o větší náklady se dělíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 07:35

Naše vypořádání bude velmi jednoduché, řekl jsem ji ať si napíše do dohody co chce a já to jen podepíšu. Tedy pokud to tak je možné. Samozřejmě jsem odmítl její úvahy o tom, že by chtěla třeba zlaté cihličky, které jsem si pořídil deset let před tím než jsem ji vůbec potkal. No tak jsem prý sobec nebo co. No tak jsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
21.2.21 07:35

Hele evidentne vydelavas dost, tak si tady zase nehraj na chudaka. Sedacku si kup svoji treba z druhe ruky. Par veci na malou bych taky dokoupila. Pises, ze ji budes mit na vylety nebo max na den. Casem se treba vase vztahy zlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 07:37

@comina81 chápu,hele rozváděla jsem se když nejmladšímu byly dva roky, teď mám též dvouleté dítě. Je to docela mazec. Jestli spolu rok nežijete, tak na tebe možná není ani moc zvyklé což? Ono je to potřeba postupně. Je úplně běžné, že malé dítě se nikam neodváží. Já třeba ještě kojím, takže celý den nebo noc nehrozí. Nevím co jste si udělali, že jste se tak brzy rozešli. Bohužel je to pak velká potíž. Ale už je to rok, už by se ty emoce mohly trochu srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 07:38
@comina81 píše:
Naše vypořádání bude velmi jednoduché, řekl jsem ji ať si napíše do dohody co chce a já to jen podepíšu. Tedy pokud to tak je možné. Samozřejmě jsem odmítl její úvahy o tom, že by chtěla třeba zlaté cihličky, které jsem si pořídil deset let před tím než jsem ji vůbec potkal. No tak jsem prý sobec nebo co. No tak jsem :-)

Ty jsi cvok. Jako nechat ji dělat co chce, napsat to jak chce, a pak si stěžovat že je to nefér? No tvoje volba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 07:40
@lucenka píše:
A to je opravdu pro matku takový problém dítěti připravit vhodné oblečení a přendat tu autosedačku? To když dává občas dítě pohlídat svým rodičům, tak je taky nutí k nákupu vlastní autosedačky a kompletního oblečení, sportovních potřeb? :think:

Nevím, moje mamka nemá auto. Ale ano, bývá to běžné, že prarodiče mají do svého auta sedačku. A ano, moje mamka má u sebe mnohem víc věcí, oblečení než ex. K ní nemusím dětem dávat nic ani na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
21.2.21 07:42
@comina81 píše:
A ne není to výživné na manželku. My máme za sebou první soud, od ledna 2020 nejsme spolu a od ledna jí posílám tu částku. Vůbec nevím, kdy proběhne další stání a už je to 13 měsíců od rozchodu. Máme za sebou jen první stání o výživném a péči. Jinak má normální klasickou rodičovskou dovolenou tříletou plus asi úlevu na dani jsem ji přenechal po soudu. Mě by asi stačilo mít 19 tisíc a bydlet u rodičů. Jinak ona tam bydlet chce, chce si tam dělat podkroví. Nikdo ji nikam nevyháněl a podobně. Ani nechce do nějakého pronájmu.

Slevu na dani jsi jí nemohl „přenechat“, ty na tu slevu teď nemáš nárok. Ona ji taky čerpat nemůže, když je na RD, takže ji nečerpá nikdo. Teoreticky ji mohou čerpat její rodiče, pokud u nich bydlí.

Co tobě by stačilo nebo nestačilo není vůbec relevantní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
21.2.21 07:44
@andelka83 píše:
Nevím, moje mamka nemá auto. Ale ano, bývá to běžné, že prarodiče mají do svého auta sedačku. A ano, moje mamka má u sebe mnohem víc věcí, oblečení než ex. K ní nemusím dětem dávat nic ani na týden.

U nás stejně, prarodiče taky mají vlastní sedačku a oblečení pro dítě. Dávám s sebou jen hodně sezónní věci typu oteplovačky, kolo. A boty.
Nikdo je do ničeho nenutil, koupili to dobrovolně. Stejně tak tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
21.2.21 07:45

@comina81 Vzhledem k vysi vyzivneho mas asi nadstandardni prijmy.
Chces se svym ditetem byt? Tak mu zajisti u sebe stejne pohodli jako ma doma. Ostatne je to tve dite a melo by ti to delat radost :nevim: Proc se handrkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 07:47

Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.2.21 07:49

Obleceni mas mit obstarane TY. Matka ditete neni povinna ti davat satstvo. Budes se s ni vidat pak casteji vidat a aby si mel na vymenu. Totez i autosedacka, to je snad normalni, ze ji mas a ne si furt veci prehazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 07:50
@comina81 píše:
Tak jinak já pracoval a platil a ona pracovala, nepracovala a spořila. Rád bych byl občas svou bývalou :-) Já platil dovolené v zahraničí, zimní rekreace, byt, úvěr, auto, které ji zůstalo a podobně. Sedačka a další druhý kočárek půl roku po rozchodu je jen drobeček.

a to ted chces zpatky od byvale pulku dovolene?

Mel ses ozenit a usporadat si SJM.

Byt ti predpokladam zustal, kdyz expritelkyne bydli u rodicu…

Auto pokud bylo psane na tebe, tak je tvoje. Ale predpokladam, ze jsi tak velkorysy, ze si ji ho nechal, aby mela cim vozit vase spolecne dite… ;)

Kocarek je predpokladam pro dite, takze ten chces taky vratit?

Dite neni ani dvoulete, takze spravne bys mel platit i na expritelkyni. Nebo mas pocit, ze rodicak je nejaka zavratna castka?

Nebudes ty trochu kolenovrt? :P :roll:

mimochodem pripominas mi byvaleho od kamaradky, ten jim platil dovolenou do Australie, kde byly i jeho deti a pri rozchodu a stanoveni vyzivneho, chtel doplatit pulku za dovcu. Soudkyne ho rychle usadila na zem…

• Citovat
  • Upravit
32941
21.2.21 07:52
@comina81 píše:
Malá je právě na mě zvyklá, normálně spolu chodíme na procházky dvě tři hodinky utečou jako voda. Vlastně jsem tam třeba jeden čas jezdil třeba třicet dní v kuse, třeba když byla partnerka nemocná a podobně. Nepříjde mi, že by malá nevěděla co se mnou. Naopak se vždycky rozzáří a celou tu dobu mě sleduje co dělám a kam jdu. Ale tak to asi znáte, co vám budu vysvětlovat.

Jj, půjčit si dítě na 2-3h na procházku je bezva. Celodenní péče několik dní v kuse je jiné kafe. Ale to snad brzy taky poznáš. Je ideální čas. Děti mezi 2-3 lety jsou roztomilé a rychle se mění. Dobře, že se snažíš celou dobu udržovat kontakt. Nejhorší jsou ti, co se ozvou 1 za 2 měsíce a pak hned chtějí dítě odvézt na víkend. To je fakt stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
21.2.21 07:54

@Hanka1 upozorňuju,že to není přítelkyně, ale stále ještě manželka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí