Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Tohle by se dalo říct i o té samosprašné hvězdě. Kdyby jiz záleželo na dceři, tak by chtěla aby s otcem měla dobré vztahy. Takže by otci neházela klacky pod nohy a klidně mu tu autosedačku a oblečení poskytla.
Jenže neposkytne, takže co? Vždyť se zakladatel chová úplně stejně jako ona, tak co jí tu vyčítá
navíc ten jeho zájem o dceru nebude tak horký, když jí odkývá výlučnou péči a dál to neřeší. Přeci se s ní nebude hádat, že jo. Teda o dceru, o sedačku jo, na tý mu moc záleží.
@terien píše:
Jenže neposkytne, takže co? Vždyť se zakladatel chová úplně stejně jako ona, tak co jí tu vyčítánavíc ten jeho zájem o dceru nebude tak horký, když jí odkývá výlučnou péči a dál to neřeší. Přeci se s ní nebude hádat, že jo. Teda o dceru, o sedačku jo, na tý mu moc záleží.
Tak on ne každý má žaludek na to, tahat se X měsíců po soudech ![]()
@lucenka píše:
Tak on ne každý má žaludek na to, tahat se X měsíců po soudech
Tak mu posli sedacku po klukovi, no ![]()
@lucenka píše:
Tak on ne každý má žaludek na to, tahat se X měsíců po soudech
O vlastní dítě??
to bych se tahala do konce života třeba. Ale mě na něm záleží, to bude asi ten rozdíl. Když na to nemá žaludek, tak ať si nestěžuje.
@terien píše:
O vlastní dítě??![]()
to bych se tahala do konce života třeba. Ale mě na něm záleží, to bude asi ten rozdíl. Když na to nemá žaludek, tak ať si nestěžuje.
Je otázka, jestli je i v zájmu dítěte se o něj donekonečna přetahovat u soudu ![]()
@comina81 píše:
A nic jsem neprovedl, nechtěl jsem se u soudu hádat a hašteřit, doufal jsem v lidskou domluvu, lidské jednání, ale brzy po soudu jsem zjistil, že je to jen o tom, že MY jsme se rozhodli a ty to akceptuj, jinak..
Buď chlap a zažádej si, abys měl dceru i o víkendu.
Příspěvek upraven 21.02.21 v 08:46
Výlučná péče je přeci o tom, že se právě nevylučuje má péče. A tedy mám stejná práva a povinnosti. I samosoudkyně říkala, že je dobré jak spolu vycházíme a že se dokážeme domluvit a já to tak bral. Jenže po prvním stání se mnou najednou přestala partnerka komunikovat totalně. Nemám ji prý otravovat. A styl je teď zavolej dědovi, pokud něco chceš řešit, já nemám zájem. A začalo řvaní ze strany tchána, že pokud nebudu dělat jen to co oni chtějí, tak uvidím. No a tak jsem začal řešit úpravu styku, abych měl garantováno alespoň nějaké vídání. Takže ne že mě zajímá autosedačka více než dítě. Spíš mě zajímá jak dlouho se může ženská chovat jako no jako teď.. Protože a hlavně jde o dceru. Přemýšlím jestli tam vůbec jezdit a podobně. Až tak to je. A ne nevím co je správné. Proto tu s vámi klábosím. Ptám se žen, co si o tom myslíte. Jak se chováte vy k bývalým.
@lucenka píše:
Je otázka, jestli je i v zájmu dítěte se o něj donekonečna přetahovat u soudu
Mluvila jsi o pár měsících. Pokud není otec v zájmu dítěte, tak nemusí zakladatel řešit autosedačku.
@comina81 píše:
Výlučná péče je přeci o tom, že se právě nevylučuje má péče. A tedy mám stejná práva a povinnosti. I samosoudkyně říkala, že je dobré jak spolu vycházíme a že se dokážeme domluvit a já to tak bral. Jenže po prvním stání se mnou najednou přestala partnerka komunikovat totalně. Nemám ji prý otravovat. A styl je teď zavolej dědovi, pokud něco chceš řešit, já nemám zájem. A začalo řvaní ze strany tchána, že pokud nebudu dělat jen to co oni chtějí, tak uvidím. No a tak jsem začal řešit úpravu styku, abych měl garantováno alespoň nějaké vídání. Takže ne že mě zajímá autosedačka více než dítě. Spíš mě zajímá jak dlouho se může ženská chovat jako no jako teď.. Protože a hlavně jde o dceru. Přemýšlím jestli tam vůbec jezdit a podobně. Až tak to je. A ne nevím co je správné. Proto tu s vámi klábosím. Ptám se žen, co si o tom myslíte. Jak se chováte vy k bývalým.
Chovat se může takhle třeba do smrti. Zajímavé, že z toho všeho tě nejvíc trápí autosedačka
já mám dítě s manželem tedy, ale mít ho s někým ze svých bývalých, měli bychom problém. Proto jsou to taky bývalí, že. Ale tatínků jako jsi ty znám fůru, otec roku, ale jak přijde problém, za všechno může bývalá a přestanou se s dítětem klidně vídat.
@comina81 píše:
Tak jinak já pracoval a platil a ona pracovala, nepracovala a spořila. Rád bych byl občas svou bývalouJá platil dovolené v zahraničí, zimní rekreace, byt, úvěr, auto, které ji zůstalo a podobně. Sedačka a další druhý kočárek půl roku po rozchodu je jen drobeček.
No podívej se, pokud jste byli manželé a neměli oddělené společné jmění manželů, platil jsi to ze společného. V manželství jsou příjmy společné. Ona byla a je na rodičovské. Kdybyste měli platit chůvu v rozsahu, v jakém pečuje manželka, tak platíš násobně víc.
Jestli jste měli běžné uspořádání, tak to prostě je v pořádku - jeden vydělává a druhý se stará o dítě a třeba domácnost. Nevím, jak budete řešit vypořádání, ale i manželka, pokud má naspořeno, by ti měla polovinu dát (a zase, pokud ty máš někde peníze, polovina je její).
To jsou jiní vykukové, co nepracují a nechají se léta živit a o děti se ani nestarají.
Nic to nemění na tom, že se tvoje ex chová nevstřícně, nedat dítěti něco na cestu nebo nepůjčit vybavení jako schválnost a ještě mluvit o okrádání je neomalenost.
Nicméně „chtít se mít jako ona“ mi nepřijde nijak konstruktivní ani v právu - ona se přece o dítě řádně stará, o alimentech rozhodl soud a jestli jí vyhovuje bydlet u rodičů, tak co?
@comina81 píše:
Aha, tak jestli se chovají hnusně všichni, tak to chápu. Takže nejde o vybavení pro dítě, ale že ti jí nechtějí dávat? Ze začátku jsi to psal teda jinak. Už jsme ti psaly, někdo se chová slušně, někdo ne. jestli se tak chová celá její rodina, tak je to blbý, no. N druhou stranu, mě když volal ex, vždycky se mi z něj stáhnul žaludek, co zas bude chtít. Takže jsem byla ráda, když jsem s ním nemusela mluvit. Ale ve styku jsem nikdy nebránila a nebráním a půjčím všechno a netrvám na nějakých „kdo co polil a ztratil“, to fakt ne.
Terien: Když přestaneš řešit už tu sedačku. Tak ti taky nějakou koupím ![]()
@comina81 píše:
Terien: Když přestaneš řešit už tu sedačku. Tak ti taky nějakou koupím
Já mám svojí, díky. Mě není zatěžko jí koupit ![]()
@comina81 Asi bych se s zenskou nedohadovala a poridila si takove ty bezne veci nekde z bazaru nebo od kamaradu.
Ja takhle davam po klukovi jednomu znamemu, kde je maminka taky schopna dat decko na tyden jen v tom, co ma na sobe. ![]()
Kamiska moji mamy hlidala v lete treba i mesic s mensimi prestavkami uz skolni vnucku. Holka prijela v jednech botech, jednech sortkach a s nejakym trickem, spodnim pradlem. Babicka dokoupila sandaly, holiny, sukni, saty atd. Holka si to odvezla domu, prijela za tyden bez holin, bez sandalu, bez sukne… To nepochopis. Tak pak uz decko vraceli v tom, v cem prijela, a zbytek si nechavali u sebe.
Tak to je jasne, ne, to uz se probralo
Nechapu smysl diskuze. Popišu chovani totalni kravy a zeptam se, jestli je to krava. Odpoved je ano. Proc se dale snasej dalsi a dalsi argumenty???
Ta maminka zjevne nic dalsiho nekoupi. Takze reseni je dokazat vysi vydaju na dite a pokusir se tedy snizit vyzivne, aby i tatinek mel pocit, ze bejvalka dostala…