Styk s dítětem a povinnosti otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
21.2.21 12:11

@comina81 Hele já ti nevím, záleží jestli se chceš na výchově podílet nebo se chceš jenom vést a občas vzít malou na procházku. Zatím na mě působíš tak, že varianta B je správná. Jestli ti ex brání a prostě nejde domluva, což je samozřejmě nejlepší varianta, ale někdy to nejde, tak máš řešit rozšíření styku a ne tričko a autosedačku. Kdyby si pak měl malou víc u sebe, tak se to bude hodit, alespoň ten základ dvakrát. Ale teď bych řešil rozšíření styku a začal bych se chovat jako táta, ne jak nějaký strejda, co si jednou za uherák vezme malou na procházku. Jestli máš svůj život, pohoda, klídek a když se ti to hodí, tak se ozveš, zahojíš si svědomí a myslíš si jaký nejsi otec, tak se nedivím že ex pičuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 12:45

Ja jsem chtel rozvod. Uplne nejvic je chronicka zarlivost. Doporucuji. Jinak hysterky maju treba neuveritelnou schopnost si ziskat muze. Zajimave? Takze ty povidky o vcasnem uteku.. On clovek vidi veci s odstupem casu az teprve v jinem svetle. Vazne treba napisy na zrcadle jak se mam zmenit a podobne. Ale to uz radeji necham byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
21.2.21 13:00
@comina81 píše:
Ja jsem chtel rozvod. Uplne nejvic je chronicka zarlivost. Doporucuji. Jinak hysterky maju treba neuveritelnou schopnost si ziskat muze. Zajimave? Takze ty povidky o vcasnem uteku.. On clovek vidi veci s odstupem casu az teprve v jinem svetle. Vazne treba napisy na zrcadle jak se mam zmenit a podobne. Ale to uz radeji necham byt.

No tak jste šli od sebe, ale o to teď už asi nejde. Teď jde o tu holčičku ne? Ona za nic nemůže, do toho jí netahejte. Buď se chcete starat nebo nechcete. Jestli chcete tak to delejte, jak jednoduchý. Ale přestaňte se litovat. Tohle dělal náš otec, za vše mohla naše mamka. Přitom chyba byla v něm, jenže stále jí pomlouval všude i před námi a byl dost přesvědčivý, že mu to pár lidí sežralo. Hlavně vždycky ta nová frajerka. No historie se opakovala jakmile se s ním ta nová rozešla, minulá ex už měla klid a rozebíral tu novou. Výsledek je, že byl třikrát zenatej s každou má dvě děti a je sám. Tak kde je asi chyba. Naše máma je uz dlouho s našim tátou a mají super vztah, je to její druhý vztah, s tím idividuem vydržela chvilku a to jí stačilo a není jediná, tak kde je asi chyba. Jestli vám jde o dceru, tak tohle nereste a venujte se jí. Dnes vám nikdo právo neubírá, což je někdy dobře, ale někdy bohužel špatně. To je jen na vás jaký budete případ konkrétně vy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
21.2.21 13:23
@comina81 píše:
Výlučná péče je přeci o tom, že se právě nevylučuje má péče. A tedy mám stejná práva a povinnosti. I samosoudkyně říkala, že je dobré jak spolu vycházíme a že se dokážeme domluvit a já to tak bral.

To fakt ne, výlučná je o tom, že jeden (tedy zpravidla jedna ;) ) má péči a druhý jen styk.

Jenže po prvním stání se mnou najednou přestala partnerka komunikovat totalně. Nemám ji prý otravovat. A styl je teď zavolej dědovi, pokud něco chceš řešit, já nemám zájem. A začalo řvaní ze strany tchána, že pokud nebudu dělat jen to co oni chtějí, tak uvidím. No a tak jsem začal řešit úpravu styku, abych měl garantováno alespoň nějaké vídání. Takže ne že mě zajímá autosedačka více než dítě. Spíš mě zajímá jak dlouho se může ženská chovat jako no jako teď.. Protože a hlavně jde o dceru. Přemýšlím jestli tam vůbec jezdit a podobně. Až tak to je. A ne nevím co je správné. Proto tu s vámi klábosím. Ptám se žen, co si o tom myslíte. Jak se chováte vy k bývalým.

Hele, velmi zhruba. Matka je sice povinná dítě na styk s otcem připravit, ale v reálu je na ní, jak se k tomu postaví.

Buď je šance, že se časem zklidní a naopak začne být ráda, že si otec bere děcko a ona má čas pro sebe a vlastní život (nexťáka atd.).

Anebo se exce zalíbí jako koníček dělat z Tebe vola a pak s tím stejně nehneš.

Když spolu nejste přes rok, tak to vidím spíš na tu druhou možnost.

Není populární říct to nahlas (a už vůbec ne tady :andel: ), ale nemálo vysloužilých otců by Ti mohlo potvrdit, že vědět co je čeká, tak by se na to vykašlali včas a začali jinde znovu.
Akorát s mínusem na placení výživného, všechen čas a nervy mohli využít pro novou rodinu, než s exkou tahat za kratší konec.

• Citovat
  • Upravit
7904
21.2.21 15:06
@Tecumseh píše:
Pipina s tebou pěkně oře. Asi ti nezbyde nic jiného, než přestat být tak moc hodný a malinko si ji srovnat do latě. Za ty peníze co platíš by ti k dítěti měla dávat vše co je třeba a ještě ti u toho salutovat. Z vlastní zkušenosti vím, že snad jen autosedačku se vyplatí mít vlastní. A později jízdní kolo. Takže si sepiš podmínky, které ji při příští návštěvě přednes a pohroz ji, že jinak se obrátíš na soud s žádostí o utažení toho penězovodu. Ty alimenty jsou astronomické…leda, že bys byl nějaká celebrita.

Astronomické :mrgreen:

Zakladateli, mě by zajimalo, jak jste došli k té výši? Jestli soud byl až teď a ty jsi psal, že platíš stejnou částku už od ledna 2020?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 17:14

Ach jo ta cifra byla puvodne splatka auta co si odvezla bez ptani a tak jsem ji ty penize posilal. Aby to vubec platila a mela z ceho. No a ona to dala, rovnou do navrhu o vysi alimentu a soudy se v dobe covidove vlecou a vlecou. A protoze jsem proste souhlasil s vysi vyzivneho, tak je proste ma. Jinak samozrejme co navsteva za ditetem, tak normalne plinky a sunar za 500 kilo. Vzdy,, takze jsem normalne nakupoval i pres tu castku, kterou jsem jen posilal na ucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.2.21 18:42
@Tomáš916 píše:
@comina81 Hele já ti nevím, záleží jestli se chceš na výchově podílet nebo se chceš jenom vést a občas vzít malou na procházku. Zatím na mě působíš tak, že varianta B je správná. Jestli ti ex brání a prostě nejde domluva, což je samozřejmě nejlepší varianta, ale někdy to nejde, tak máš řešit rozšíření styku a ne tričko a autosedačku. Kdyby si pak měl malou víc u sebe, tak se to bude hodit, alespoň ten základ dvakrát. Ale teď bych řešil rozšíření styku a začal bych se chovat jako táta, ne jak nějaký strejda, co si jednou za uherák vezme malou na procházku. Jestli máš svůj život, pohoda, klídek a když se ti to hodí, tak se ozveš, zahojíš si svědomí a myslíš si jaký nejsi otec, tak se nedivím že ex pičuje.
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
383
21.2.21 19:33

Chtěla bych na to co píšeš slyšet názor i maminky Vašeho dítěte, protože by mě zajímalo, zda si doopravdy tak,,dokonalý" jak tu píšeš. Všechno si platil, všechno si jí nechal, dítěti pokaždé něco přivezeš, vlastně jsi nejlepší otec na světě, a to že skoro dítě nevidíš je kvůli dítěti a tomu že ses nechtěl hádat…trochu divný ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 20:17
@MKSP píše:
Chtěla bych na to co píšeš slyšet názor i maminky Vašeho dítěte, protože by mě zajímalo, zda si doopravdy tak,,dokonalý" jak tu píšeš. Všechno si platil, všechno si jí nechal, dítěti pokaždé něco přivezeš, vlastně jsi nejlepší otec na světě, a to že skoro dítě nevidíš je kvůli dítěti a tomu že ses nechtěl hádat…trochu divný ne :think:

A možná si dcerku v budoucnu vezme i na celý den domů! Kiš, ta má ale hodného tatínka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
21.2.21 20:29
@comina81 píše:
Dobry den, chci se zeptat na Vas nazor maminky. Mam s byvalou partnerkou dite. A zena ma dceru ve vylucne peci. Domluvili jsme se asi v uvozovkach, ze si budu moci brat skoro dvouletou dceru na treba vylety a casem na den k sobe do mista bydliste. Veta typu: ALE SEDACKU TI NEPUJCIM, OBLECENI TAKY, NIC. NEBUDES NAS OKRADAT, TAK JE TO BEZNE. Mi prijde zcestna. Nebo opravdu jsou alimenty ne pro dceru. A ja mam dablovat nakupy? Asi mi jde spis o vas nazor, zda je to takhle lidsky v poradku a je to nejaka norma. Jen pro upresneni. Autosedacku a vse uplne vse jsem kupoval ja i v dobe rozchodu. Preden dekuji za jakoukoliv odpoved.

je to hodne individualni…co si domluvite to máte… :think: :think: ja ted planuji odejit take od přítele s obema detmi a jelikož vim ze by deti sveřili mne do péče a vím že přítel to nechce…tak jsem mu navrhla že o to žadat nebudu a proste to nechame na dohode… taky po nem chci na 2 deti jen 5 tis… což si myslim vzhledem k jeho vydelkum je minimum… ale beru to tak že odchazim ja, tak musim udelat vstricne gesto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 21:34

Terien: Asi pořád nechápete, že jsem se musel podřizovat stále a stále jen já. Třeba přijede brácha a teď tě nemá rád, bude tu péct maso na zahradě, tak nejezdi. Holt jedno, že mám volný víkend jen ten volný víkend já a podobně. Musel jsem pohrozit ač nerad právníkem. Protože třeba do teď jsem s dcerkou nemohl skoro za ceduli jejich vesnice a podobně. A co jsem měl dělat hádat se? Přetahovat se o dcerku? Zápasit s partnerkou? Volat policii a podobně? No tak jsem prostě poslouchal. Občas jsem se ozval, ale znáte to. Jedním uchem dovnitř, druhým ven. Maximálně kecy, že dělám zle. Takže to není o tom, že si nechci brát dcerku a včera jsem se já milostivě uvolil, že si ji vezmu na jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.2.21 21:39
@comina81 píše:
Terien: Asi pořád nechápete, že jsem se musel podřizovat stále a stále jen já. Třeba přijede brácha a teď tě nemá rád, bude tu péct maso na zahradě, tak nejezdi. Holt jedno, že mám volný víkend jen ten volný víkend já a podobně. Musel jsem pohrozit ač nerad právníkem. Protože třeba do teď jsem s dcerkou nemohl skoro za ceduli jejich vesnice a podobně. A co jsem měl dělat hádat se? Přetahovat se o dcerku? Zápasit s partnerkou? Volat policii a podobně? No tak jsem prostě poslouchal. Občas jsem se ozval, ale znáte to. Jedním uchem dovnitř, druhým ven. Maximálně kecy, že dělám zle. Takže to není o tom, že si nechci brát dcerku a včera jsem se já milostivě uvolil, že si ji vezmu na jeden den.

Nemusel, ale to už je tvůj boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
21.2.21 21:39
@comina81 píše:
Terien: Asi pořád nechápete, že jsem se musel podřizovat stále a stále jen já. Třeba přijede brácha a teď tě nemá rád, bude tu péct maso na zahradě, tak nejezdi. Holt jedno, že mám volný víkend jen ten volný víkend já a podobně. Musel jsem pohrozit ač nerad právníkem. Protože třeba do teď jsem s dcerkou nemohl skoro za ceduli jejich vesnice a podobně. A co jsem měl dělat hádat se? Přetahovat se o dcerku? Zápasit s partnerkou? Volat policii a podobně? No tak jsem prostě poslouchal. Občas jsem se ozval, ale znáte to. Jedním uchem dovnitř, druhým ven. Maximálně kecy, že dělám zle. Takže to není o tom, že si nechci brát dcerku a včera jsem se já milostivě uvolil, že si ji vezmu na jeden den.

NO tak to podej na soud, nech si určit styk a hotovo. Začni řešit podstatné, ne tričko a autosedačku. Naproto okrajový problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
21.2.21 21:40
@comina81 píše:

Tak asi trochu chyba, že sis nenastudoval ty typy péče a nenechal sis určit styk soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
21.2.21 21:52

No tak jsem holt důvěřivý a věřil jsem, že se domluvíme. No ale je pravda, že chybami se člověk učí. Teď už vím, že jsem si měl prosadit maximum za každou cenu. A měl bych klid dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí