Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znovu ahoy maminy se super manželi..
Mám dotaz ohledně vaší seberealizace mimo rodinu. Máte potřebu si vyrazit někam samy a nechat mrně i muže doma? A co na to on, pokud ano?
Chystám se se setrou na Tnkobraní na celý víkend. Hlídá tatínek, souhlasil s tím. Ptala jsem se ho už, když jsme chtěly koupit lístky, jestli potomka pohlídá. On sám takovouhle zábavu nevyhledává, takže v tom neviděl žádný problém. Sem tam zajdu posedět večer s kamarádkama nebo se ségrou a tatínek večer hlídá. O malého se dokáže s přehledem postarat.
Hlídá takhle po večerech tak od jeho 6m.
thee Nema s tim problem. Samozrejme mu nenecham dite, ktere jeste kojim, ale jak zacaly prikrmy tak jsem u vsech mela(a az dokojim posledni zase budu mit) vzdy jeden vecer v tydnu pro sebe, vetsinou na kafe s kamaradkou, kino, divadlo(kdyz se sejde vic akci, nema problem hlidat vickrat behem tydne)… Ja ho taky neomezuju, takze to je vzajemne ke spokojenosti vsech ![]()
Díky za reakce, maminy
sice už nekojím, ale když byl malý ještě malý (teď je to 5m chlapák
), už mi manžel oznamoval každý koncert tu poblíž, abych si jela někam orazit. Máme to štěstí, že jak malý večer usne, tak spí celou noc, a toho jsem mohla využít. Byla jsem v noci pryč zatím třikrát a jednou i kino s manželem.. Řešili jsme totiž doma, zda má být máma u dítěte a hotovo, nebo jestli se to už dávno přežilo a páry se starají o děti rovnoprávně. Moc dětí ve svém okolí totiž nemáme a z toho mála tam jsou i tatínci, co nikdy nepřebalili… Jsem ráda, že se ti naši chlapi k mrňouskům tak mají ![]()
@thee myslím, že je normální, že hlídá tatínek. Podle mě takové to, jsi matka, musíš být s dítětem nonstop, už se přežilo. Teda aspoň u nás v rodině
Taky potřebuji sem tam vypnout a dostat se mezi lidi.
@omites tak tak
užít si trochu dospěláckýho jazyka. A navíc toho mého moc ráda sleduji, jak si s malým bez problému poradí a stará se o něj ![]()
thee Tak náš tatínek třeba taky nepřebaluje - má trauma ze svého historicky úplně prvního přebalování prvního dítka, kdy ho chlapeček obloukem 2× počůral a pak ještě pokakal
já se strašně smála tak jsem ho nebyla schopná zachránit. Takže od té doby přebaluju jenom já
ale jinak se stará i o miminko ![]()
@doriang manžel tvrdí, že jsme hormonálně upravené na tyhle zážitky
Tak to tomu tvému nezávidím..ale tobě trochu závidím podívanou
Taky jsem se nasmála, když vyplašeně uskakoval proudu čůrání a já ho přesvědčovala, ať to vychytá, že nechci vytírat ![]()
Manžel několikrát v měsíci hlídá naše holky (2roky a 5 let), když jdu na noční směnu
. Ta starší se na to vždy těší, až je mi to někdy líto a trošku žárlím ![]()
To tak je, Karin, tátové jsou prostě tátové
Ač je našemu teprve 5 měsíců, tak se stává, že je celý den mrzutý a protivný a už opravdu nevím, co s ním a jen přijde táta z práce, tak se začne řehtat a je najednou děsně spokojený. ![]()
@nepřihlášená karin píše:
Manžel několikrát v měsíci hlídá naše holky (2roky a 5 let), když jdu na noční směnu. Ta starší se na to vždy těší, až je mi to někdy líto a trošku žárlím
Buď ráda
Co by za takového taťku některé holky daly, když pročítám diskuse, je to někdy síla
.
Tak to je úplně super diskuze… ![]()
Většinou jsme zvyklé mít pouze stěžovací diskuze, tak je fajn, že někdo má naopak potřebu chválit a cítí se fajn v tom vztahu, v jakém je.