Sušička prádla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30332
1.9.10 12:50
Ploxi píše:
Také přemýšlím o koupi sušičky, ale holky, skoro na všem oblečení je symbol zakazující sušení :think:

Ploxi to mám taky. Jen výjimečně najdu něco kde je symbol, že se sušit smí a to ještě bývá s jednou tečkou a na tu skoro nesuším. Já to tam běžně všechno hážu, jen vyndavám třeba lepší spodní prádlo, aby se mi nezničilo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.9.10 14:58
Peo píše:
Lujle, moc díky za reakce. Takže ty je máš přidělané jen na sobě? My se byli ptát v obchodě a tam nám řekli, že je třeba ten mezikus přivrtat do stěny, aby to bylo stabilnější, že to bez toho nejde. Tak jsme to zavrhli rovnou.. jinak by to bylo fajn, protože vedle sebe se mi dost blbě poleze do pračky..
A topí aspoň trochu? Já jsem se těšila, že budeme mít v koupelně trochu tepleji, přítel je chladnomil a nechce mi topit :mrgreen:
Ten program je teda na směs na extra suché? Jak koukám, tak to máš taky v němčině, budeme mít to samé, tak jsem zvědavá jak se tím prokoušu. Ale je to asi jen zvyk. A ručníky a povlečení dáváš taky na úplně suché?
Promiň za kupu hloupých otázek :mrgreen:

Peo, mezikus se opravdu nevrtá do stěny, ale do pračky. Do něj se pak nasune sušička. Vysouvací mezikus je nejlepší, protože na něm si pak při vyndávání usušeného prádla to prádlo krásně poskládáš. Někdo tady psal, že vysouvací mezikus nemá, protože by se nevešel. To je podle mně blbost, protože když ho vysuneš, tak je ve finále kratší než otevřená dvířa sušičky. Takže kdo tvrdí, že by se mu výsuvný mezikus nevešel do koupelny, pak nechápu, jak otevře dvířka sušičky 8-o :think:

Jo, a sušička topí krásně, to se těš ;)

Suším většinou na jeden a ten samý program - tj. na to „smíšené“ prádlo „extra“. I ručníky a povlečení. Ručníky jsou pak jako nové. Ložní prádlo pak žehlím, protože nesnesu, když je byť i jen mírně zmačkané. Ale není to potřeba ;)
Když dáš do sušičky prádla hodně, musíš některé kousky přežehlit, proto je lepší sušit prádla míň, pokud chceš, aby žehlení odpadlo úplně ;)
Ale je pravda, že některé kokusky se mi mírně smrskly, proto je lepší (zvlášť u dětského prádla) s tímto počítat a kupovat raději o číslo větší :evil:
Jo, mám to taky v němčině jako Lesina (tímto ji zdravím :mavam: ), ale nám němčinářům tohle nedělá problém :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.9.10 15:03
lulje píše:
Někdo tady psal, že vysouvací mezikus nemá, protože by se nevešel. To je podle mně blbost, protože když ho vysuneš, tak je ve finále kratší než otevřená dvířa sušičky. Takže kdo tvrdí, že by se mu výsuvný mezikus nevešel do koupelny, pak nechápu, jak otevře dvířka sušičky 8-o :think:

Já jsem jedna z nich, která tvrdí, že by se jí do koupelny nevešel. Nejspíš by vysouvat šel, ale já už bych se pak kolem toho nezmotala. Pro mě je jednodušší vysypat prádlo do koše a srovnat na posteli. I když teď mám vymyšlenou desku na vanu a budu rovnat tam až ji s manželem vytvoříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 15:07

Tak už ten poklad mám doma, ale zatím není ještě ani vybalená. Takže přítel si bude muset pohnout, abych mohla ještě dneska něco vyprat a usušit :mrgreen: zkusím na začátek povlečení a ručníky, tam snad nic nezkazím.
Lulje, zmačkané povlečení mi vůůbec nevadí, nežehlím ho ani teď :mrgreen: mezikus nemáme, zatím to zkusíme dát vedle sebe, pořád nevím, jestli nám to půjde zapnout naráz v jedné zásuvce. To poznáme, až vyhodíme pojistky no. S tím srážením mám trochu strach, no uvidíme, třeba nám něco nositelného zbyde :mrgreen:
Mikitaa, to teda budeš muset být hoodně hodná :roll: jinak ještě před vysáváním musíš tu plochu uklidit, ať se tam neválí něco snadno převrhnutelného, kabely nebo třeba moc nevidí nohy od židlí, takže to zvedáme. Ale to je chvilka, pak ji v té místnosti zavřeme a za hodku je čisto :mrgreen:
Holky, díky za rady, pak poreferuju, jak jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.9.10 15:40
lulje píše:
Jo, mám to taky v němčině jako Lesina (tímto ji zdravím :mavam: ), ale nám němčinářům tohle nedělá problém :lol: :lol:

Hlásím, že mám pračku i sušičku v češtině ;)

Ještě - nevím, zda to tu zaznělo - ale není problém pořídit sušičku a mezikus i ke starší pračce, měli jsme to tak rok a půl než nám stará pračka v rámci loňské série katastrof neumřela…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.9.10 15:41

Peo, nevím jak ta tvá sušička cestovala, my ji museli položit a pak musela nějakou dobu stát nezapnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.9.10 15:45

A takto to u nás vypadalo večer po dovezení sušičky :D Jsem si schovávala horu prádla - a honem jsem sušila v koutě kuchyně :D

http://rodina.cz/…cf7480_1.jpg

Suška se pak stěhovala na pračku :) Ale já prostě musela vyzkoušet hned co umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 17:22
Aspera píše:
Peo, nevím jak ta tvá sušička cestovala, my ji museli položit a pak musela nějakou dobu stát nezapnutá.

Ta naše jela vzpřímeně PPL, takže bych řekla, že je ok. Ale díky za upozornění.
Jinak už je zprovozněná a zkušebně suším pro vyčištění bubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.9.10 17:24
Peo píše:
Aspera píše:
Jinak už je zprovozněná a zkušebně suším pro vyčištění bubnu.

Počítej, že prvních několik sušení nevoní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 17:28

Jo a kdyby to pro někoho bylo zajímavé - tak naše pračka je na 10 A a suška je na 6 A, takže pro náš 16A jistič je to úplně akorát a máme to zapojené v jedné zásuvce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 17:29
Lesina píše:
Peo píše:
Aspera píše:
Jinak už je zprovozněná a zkušebně suším pro vyčištění bubnu.
Počítej, že prvních několik sušení nevoní :)

Díky. No já vyjímečně použila aviváž, jinak peru s octem, takže vůni moc nečekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 17:35

Lesino, ta tvoje hora prádla mě pobavila, taky jsem přemýšlela, že tu naši horu vyfotím, koš na prádlo už nebyl ani vidět :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peo
6738
2.9.10 18:01

Mám ještě prosbu, kdo má ten výsuvný mezikus, jak se to přivrtává k pračce? Nedovedu si to představit, ani jak to vlastně vytažené vypadá? To je pak jako polička? Kdybyste mi někdo i přiložil fotku, byla bych vám vděčná..Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
2.9.10 18:38

Ahoj holky,
mám taky dotaz ohledně té susšičky.
Když vyndaváte prádlo z pračky, tak je „zežvané“ ze ždímání.
Protřepáváte ho než ho dáte do sušičky nebo ho tam prostě nandáte a i přesto ho pak nemusíte žehlit??
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.9.10 18:47

Já ho vždycky trošku urovnám když ho dávám do sušičky. Zabere mi to chvilku a mám pocit, že kdybych tam hodila ten žvanec z pračky tak bych to ani nevyžehlila. Aspoň si otočím to co bylo naruby, rozdělím kusy co vlezly do sebe atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí