Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Magna píše:
@tterka tobě se to kecá, když si řídíš „velkou těžkou krávu“. Myslím, že odbornou pomoc by jsi měla vyhledat především ty, když máš potřebu si kompenzovat svoji malou výšku obřím autem. Jaké chyby podle tebe dělají řidiči malých aut, že by jsi jim brala řidičáky? Brzdí tě, místo aby raději pokorně zastavili u krajnice a nechali tě projet?Osobně se za volantem cítím sebejistá a myslím, že jsem dobrá a zkušená řidička, jen mi vadí když se mi nějaká kráva v SUV pověsí na zadek a táhne mě před sebou. Bylo tam snad půl metru. Je vidět, že jsi to nikdy nezažila. Měla jsem pocit jako kdybych byla brouk a koukala na podrážku její boty. Spíše ona by měla vrátit řidičák, když měla potřebu mě takhle děsit. Na moji schopnost ovládat můj vůz, to ale rozhodně vliv nemělo, to jen kecáš nesmysly.
Když občas vidím nějakou slepici jak nemůže zaparkovat své obří SUV musím se smát. Dobře jim tak.![]()
![]()
![]()
![]()
Dámo, mám pocit, že lehce přestřeluješ. To, že já řídím velké auto neznamená, že si něco kompenzuji. S velkým autem jsem bezpečnější řidič, než s malým autem. Z malého jsem nic neviděla, ani chodce na přechodu, pokud tam stálo auto. Z SUV vidím všude všechno, tudíž nikoho neohrožuji, minimálně o hodně méně, než z osobáku. A velké auto mám i kvůli práci, tahám třítunové agregáty, které osobákem neodtáhnu. Když mi v půjčovně dají agregát se špatnými brzdami, je to na tom autě sakra znát i v té mé „velké krávě“, takže si dokážu představit, co by moje auto dokázalo udělat s tvým peugeotem. Proto jezdím bezpečně. Navíc často tahám zapadlá auta z polí a luk, protože majitel firmy, ve které je manžel zaměstnaný má pocit, že nepotřebuje pořádné auto, tudíž se každou chvíli využije mé auto. Nemám SUV kvůli frajeřinkám. A nemysli si, jezdívala jsem malými auty, vím jaké to je, mít za zadkem velké auto. Ale kvůli tomu si přeci nenadělám do kalhot
. Řidičáky bych brala za to, jak neohleduplní jsou řidiči malých aut. Jak naprosto v klidu kličkují mezi náklaďáky, jak dobržďují na poslední chvíli, jak riskují. A přitom si ani neuvědomují, jak riskují a ohrožují nejen sebe, ale i okolí.
Bohužel jsem byla před pár hodinami svědkem ošklivé bouračky
. Jel přede mnou chlápek v citroenu, taková blbá cesta s nepřehlednou zatáčkou, za deště… Držela jsem se dost daleko od něj, on to hnal jako idi. t. Říkám si jen tak pro sebe „zpomal pitomče, nevidíš do té zatáčky“. A během chviličky rána jako kráva. Pán vletěl do zatáčky a nabořil mladou maminku se dvěma malýma dětma. Naštěstí paní měla SUV, BMW. Jeho vystřihovali hasiči, rychlá, vypadal hodně špatně a fakt si nejsem jistá, jestli z nemocnice odejde, a pokud ano, tak jestli odejde po svých. Auto na šrot
. Maminka v SUV - auto pravděpodobně na odpis, ale paní i děti jsou zdravotně v pořádku, jen hodně otřesení
. Tohle je důvod, proč si lidé kupují SUV. Bezpečnost! Kdyby ten pán z bouračky měl také SUV, byly by na odpis auta, ale vylezl by z toho auta po svých.
Myslet si můžeš co chceš, ale podle mně máš prostě jen depku z toho, že ty sama SUV nemáš. Jsi závistivá a nepřejícná, nevíš, co to je bezpečnost, myslíš jen na to, že ty ženské mají něco, co ty nemáš
. Celkově máš mindrák, vyloženě tě štve, že ty auta řídí ženský. Proti chlapům v SUV jsi neřekla ani popel. Pomalu si začínám myslet, že jsi chlap, který si myslí, že ženská za volant nepatří. Jsi na omylu. Dokonce už je konečně i potvrzené, že ženské jezdí lépe než chlapi. Přestaň myslet na svoje pochroumané ego a začni myslet na svou bezpečnost. Nelíbí se ti SUV, bojíš se velkých aut? OK, nikdo ti ho nenutí. Ale kup si cokoli jiného, než je ta tvá 206, protože v tom tě neuchrání vůbec nic…
@hanzy píše:
Clovek, ktery se pri rizeni boji vetsich aut nema za volantem co delat![]()
![]()
Já se nebojim větších aut, ale žen za jejich volanty, které by takové vozy absolutně neměly řídit. ![]()
@Magna píše:
Já se nebojim větších aut, ale žen za jejich volanty, které by takové vozy absolutně neměly řídit.
Ja zase ridicu, jako jsi ty ![]()
@tterka z banalni zenske zvedavosti. Ten agregat, to je jakoby takovy cely ten prive, co mivaji delnici na stavbach? Ty jo to vazi tolik? To je brany normalne jako brzdeny prives? Asi jo ze? A ridicak mas B+E nebo jen B?
![]()
@Magna píše:
Já se nebojim větších aut, ale žen za jejich volanty, které by takové vozy absolutně neměly řídit.
Tak teď si tomu fakt nadadila korunu. Snad bych i dokázala pochopit tvoje obavy z velkých aut obecně, ale tvoje poslední věta to už je vážně výplod chorýho mozku.
@hanzy píše:
@tterka z banalni zenske zvedavosti. Ten agregat, to je jakoby takovy cely ten prive, co mivaji delnici na stavbach? Ty jo to vazi tolik? To je brany normalne jako brzdeny prives? Asi jo ze? A ridicak mas B+E nebo jen B?![]()
JJ, ten agregát je to, co mívají dělníci na stavbách. Buď jsou malé, přenosné, pak jsou větší a úplně obrovské. Já většinou tahám ty obrovské. Ten co tahám já má 3 tuny, je to normálně bržděný přívěs, ale ty půjčovny na to pečou, takže brzdy občas dost pokulhávají
. Řidičák mám C+E
Taky začínám mít pocit, že to je zamindrákovaný chlap, který v životě nedokázal vydělat na nic víc než starého minizabožrouta ![]()
@tterka Ajo, protoze uz souprava ma nad 3.5t tak to uz je pak C+E ze? Jezdim s konema, tam se vetsinou do 3.5 jeste da vejit. I kdyz ten plny vozik uz je treba vahove na tom podobne jak auto. Pri brzdeni taky zadna hitparada
Tam se ale ani neda brzdit neplynule, konove by mohli ve voziku spadnout, toz i tak pocitam s dost dlouhou brzdnou drahou. Bohuzel ale ne ostatni ucastnici silnicniho provozu, kteri mi pred takovou soupravu kolikrat hodi mysku
Beztak to jsou baby v SUVkach a podpatkach
![]()
@Moncinas píše:
Taky začínám mít pocit, že to je zamindrákovaný chlap, který v životě nedokázal vydělat na nic víc než starého minizabožrouta
Je pravda, že to by většinu diskuzních příspěvků vysvětlovalo ![]()
@hanzy Ono to brzdění s přívěsem celkově není žádná hitparáda. Koně sice nejsou tak těžké, ale je to o hubu. A hlavně musíš myslet na to, aby kůň nespadl, nezranil se. Já jsem zvyklá s přívěsem přibržďovat plynule, a myslet na delší brzdnou dráhu, tudíž brzdím o něco dříve, než bez přívěsu, což s koněm musíš také. Ale bohužel to někteří zamindrákovaní blbci v malém peugeotu nechápou
. Jezdím cca 12 let, ale ještě se mi nestalo, abych měla v kufru namyšlenou pipku v SUV na jehlách
. Asi jezdím v jiném kraji než zakladatel (ka
).
@tterka Taky jezdi nastesti v jinem kraji
Ja si vzdycky predstavuju, ze vezu kybl s vodou a musim brzdit tak, aby se mi nevylil. Akorat ono u tech koni je na volantu citit kazdy podupnuti vzadu..
@hanzy No jo, jsou to potvory. Jako by nemohli stát na jednom místě
(to ber s rezervou, koně miluju
). Ale rozumím ti, každý pohyb na autě cítíš. Tím spíše musíš jezdit opatrně, abys koně zbytečně nevystresovala. A potom přijede nějaký maník, který se bojí velkých aut a na průšvih je zaděláno.
@tterka jojo. Jednou jsem jela s jednim orem vzadu(jo no, vim, ze se to nesmi). A teda klobouk dolu pred tema chlupacema, ze do toho vlezou zas a znova. Drnca to tam a vestoje zadna extra pohodlna jizda ![]()