Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Magna na tvém místě to proberu s odborníkem pokud máš takové pocity, je to tvůj problém, lidi si kvůli toho ty auta kupovat nepřestanou
@Magna Hele, ty jsi zralá na psychiatra. Ty máš evidentně nějakou úzkostnou poruchu! Lidi, kteří si pletou plyn s brzdou za volant nepatří. Navíc jsem si jistá, že pokud by to tebe narazil úplně stejný peugeot, jako máš ty, že by to taky nebylo bůhví co… Být tebou, nevylézám vůbec z bytu! Protože ti může na hlavu taky padnout květináč z balkonu…
@Magna napadlo tě, že nějakou nehodu můžeš způsobit ty? jsi vystresovaná tak, že lehko zpanikaříš
@Mišmiš píše:
@hanzy SUV-cekatel![]()
![]()
![]()
Já naštěstí žádné zvíře nikdy nesrazila. Jednou jsem přivezla nějakého kosa - koukaly mu nožky z maskya byla jsem z toho špatná půl odpoledne
jak se opovažuješ?!!!
to je G AMG 6×6…nic víc není!!
@Magna Někteří lidé by měli vrátit řidičák… a majitelky SUV to v tomto případě nebudou ![]()
@Magna píše:
Modrou, ale myslím, že ty mě se bát rozhodně nemusíš.
Myslím, že jo, není moc nebezpečnějších věcí na silnici… totiž takový co mají panický strach, pletou si pedály a podobně jsou nejhorší, protože člověk neví, jako krávovinu zrovna provedou.
@Magna Takovýhle hysterky jako ty, jsou na silnicích nebezpečnější. Normální řidič nepřemýšlí o blbostech a soustředí se na řízení.
@Black Cat píše:
@Magna Hele, ty jsi zralá na psychiatra. Ty máš evidentně nějakou úzkostnou poruchu! Lidi, kteří si pletou plyn s brzdou za volant nepatří. Navíc jsem si jistá, že pokud by to tebe narazil úplně stejný peugeot, jako máš ty, že by to taky nebylo bůhví co… Být tebou, nevylézám vůbec z bytu! Protože ti může na hlavu taky padnout květináč z balkonu…
Já si nepletu pedály, vždyť jsem nic takové nepsala. Na psychiatra… tam patří spíš ženské, které musí jezdit na nákupy obřími tereňáky i když tím ohrožují všechny okolo. Podobný strach z suv má spoustu lidí, kdyby jsi měla třeba trabanta a osmnáctka v Range Roveru ti zkřížila cestu, tak by si mě pochopila. Ten strach mám možná trochu vyhrocenej se špatnými zkušenostmi s řidiči těchto vozů. Jednou jsem vyděla následky střetu BMW X5 se Škodou Felicia- ve Felici několik mrtvých a v BMW by si řidička maximálně tak ulámala podpatky u bot. Je to hnus a sobectví jezdit takovým autem.
@Magna píše:
Modrou, ale myslím, že ty mě se bát rozhodně nemusíš.
A to je právě to, v čem ty se mýlíš. Právě tebe a tobě podobných se bát musím. Nejhorší řidiči jsou ti, kteří mají strach, jsou vystresovaní, vymýšlejí kraviny a tím jsou nebezpeční a to i velkým autům. Představ si, že zbytečně zpanikaříš, uděláš chybu a ohrozíš několik dalších vozidel či chodců okolo sebe. Lidé jako jsi ty by neměli mít řidičák, protože jsou nebezpeční sami sobě i svému okolí.
A ty tvé pocity, když si myslíš, že máš SUV nalepené na zadku - to jsou prostě jen tvé pocity. Máš za sebou větší auto, které tě opticky klame. Ty myslíš, že ho máš na zadku a řidič SUV vidí, že by se mezi vás vešlo ještě jedno auto. Tohle je prostě v hlavě. A hlavně, já nevím, jak ostatní řidiči, ale já vždycky těch pár metrů mezeru nechávám z toho důvodu, že kdyby někdo za mnou nedobrzdil, tak abych já měla dostatek prostoru k tomu, abych ovládla své auto a dobrzdila dříve, než ťuknu do auta před sebou. Prostě člověk si člověk musí uvědomit, že v okamžiku, kdy sedá za volant, tak nebere zodpovědnost jen za sebe a spolujezdce, ale i za okolní řidiče.
Ale upřímně, fakt se tě nechci dotknout, ale ty bys potřebovala pomoc. Buď odevzdej řidičák na nejbližší policejní služebně, nebo si najdi dobrého psychologa (fakt to nemyslím ve zlém
). Toto tvé jednání ohrožuje tebe i okolí a jsi nebezpečná řidička.
Ono je v pořádku, když má člověk z auta respekt, to je hodně důležité. Ale nesmíš mít strach, který ty očividně máš ![]()
@Magna Podívej, já jsem začala jezdit zhruba někdy před stopadesáti lety v úplně stařičkém autě. Bezpečnost nula nula prd oproti dnešním autům. SUV sice nebyla, ale bylo plno nákladních aut, dodávek, kamionů. Dodnes nemám nejlepší pocit, když předjíždím kamion a střecha mého auta je pod úrovní kola toho kolosu. Nicméně… kdybych pociťovala vysloveně strach, tak snad radši jezdím hromadnou dopravou…
@Magna píše:
Je to hnus a sobectví jezdit takovým autem.
Jsi blázen. Není to hnus ani sobectví. Je to pud sebezáchovy a možnost ochránit sebe a své blízké tak, jak to jen jde. V dnešní době máš na cestách všude samé kamiony, náklaďáky, a vystresované dámičky v malých autech. Jsem několikrát týdně na dálnici, vím, co někteří řidiči (řidičky) dokáží udělat a vím, že mám auto, které mě v případě potřeby zachrání. To, že někteří lidé na tu bezpečnost nedbají, jezdí malými autíčky a jsou vystresované až na půdu, to je jejich problém. Já investovala do bezpečí a nehodlám brát odpovědnost za jiné, kteří do toho bezpečí investovat nechtěli. Obzvlášť, pokud nehoda bývá nejčastěji jejich vinou.
To, že mám SUV neznamená, že jsem pirát silnic. Naopak, když je potřeba, plazím se klidně dvacítkou za vozidlem autoškoly a zbytečně neriskuji. Nikoho neohrožuji a jezdím bezpečně.
Mám zkušenosti s malým osobákem, větším osobákem, SUV i kamionem (jo jo, mám papíry na kamion) a něco ti povím. To, co dokáží lidé dělat, pokud vedle sebe nebo za sebou mají velké auto, to je děs a běs. Špína se hází na řidiče velkých aut, ale chyba je obvykle v tom řidiči malého auta. Těm bych na místě brala řidičáky ![]()
@Magna píše:
Ne, ale běžné osobní auto při srážce to druhé nerozdtí. Mám Peugeot 206 a když mi nějaká kravka v Range Roveru jede nalepená za zadním názazníkem cítím reálný strach o život. Přijde mi, že si tak dokazuje svoji moc či co. Má můj život ve svých rukou(nohou). A když u toho třeba ještě telefonuje, tak bych ji snad nejraději profackovala. Každý řidič těchto vozů by měl vidět, co udělá jeho vůz při srážce s běžným vozem a možná by si potom koupil nomální auto. Takhle jsou něco jako silniční dravci.
A jsme doma!
![]()
@Black Cat píše:
@Magna Podívej, já jsem začala jezdit zhruba někdy před stopadesáti lety v úplně stařičkém autě.
Tý joooo, vypadáš jako docela mlaďoučké koťátko
. Dáš recept? ![]()
@Magna a proč si taky nekoupíš SUV, když se ve 206 bojíš? Být tebou, tak se bojím, i když za sebou uvidíš čičinu (myšleno jaguara), protože tím bych tě rozdrtila taky, kdybych byla debilní a mezi těma 2 pedálama si vybrala špatnej… A mam to vyzkoušené, jednou do nás nabourala blbka v takovém autíčku jak ty a z autíčka měla plechovou kuličku.
@Magna píše:
Ne, ale znám lidi, kterým se to ve špatném psychickém rozpoložení už stalo. Jde mi o to, že stačí tak málo a rozmačká mě jak v konzervě a přitom by stačilo, aby jezdila NORMÁLNÍM autem. Ale to by ji asi EGO nedovolilo.
Za me kdyz se nekdo moc lepi, tak mu seslapnu lehce brzdu. Mam ale vychytany okamzik, kdy brzda sviti a jeste nebrzdi. On si to ten clovek pak rozmysli. Jinak jeste nikdy se za me nelepila roztrzita blondyna na jehlach. Vzdy jsou to spis mladi borecci v silnych autech…