SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101613
19.5.15 17:48

@Magna A z čeho ty usuzuješ, že jsou zbytečná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.5.15 17:49
@Magna píše:
Velkých SUV je na silnicích čím dál více viz.
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… , je to zvrhlá a nebezpečná móda.
Za chvíli budou lidé v běžných osobácích jak lovná zvěř. Přitom tyhle terení auta pro běžné ježdení jsou zbytečná a nebezpečná. Je logické je zakázat, příp. na ně uvalit zvýšené oprávněné daně.

A jinak jako dobrý jo? :think:

Daně za co? To by mě docela zajímalo. Která daň by jako byla zvýšená? A odůvodnění by bylo jaké?

• Citovat
  • Upravit
101613
19.5.15 17:55

@RadkaCh Mě by hlavně zajímalo, jak by se určovalo, co má platit zvýšenou daň a co ne :think: když tedy nechám stranou jakou daň :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 18:08
@pohledzdruhestrany píše:
@Mišmiš

Takza závěr je, ze SUV nejsou obecně bezpečnější, ale ze některá SUV jsou bezpečnější než obecný průměr na silnicích, stejně jako, ze velké sedany od Volva jsou bezpečnější než většina SUV :)

Příspěvek upraven 19.05.15 v 17:40

Spatne jsi to pochopil. SUV jsou obecne bezpecnejsi, protoze vetsina aut, ktera jezdi jsou mene bezpecna, nez SUV. Je to jednoduche. Prakticke plus bezpecne auto = SUV.
Na ty volva nejaky umanuty, vis, z uz davno to neni takova slava s nima?!
Mam SUV a je rozhodne bezpecnejsi nez sedan od Volva. Stejne jako vetsina kvalitnich SUV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 18:09

@j.a.n.i1 prosim te tak jezdi MHD nebo ja uz nevim jak ti pomoct :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 18:32
@Mišmiš píše:
Spatne jsi to pochopil. SUV jsou obecne bezpecnejsi, protoze vetsina aut, ktera jezdi jsou mene bezpecna, nez SUV. Je to jednoduche. Prakticke plus bezpecne auto = SUV.
Na ty volva nejaky umanuty, vis, z uz davno to neni takova slava s nima?!
Mam SUV a je rozhodne bezpecnejsi nez sedan od Volva. Stejne jako vetsina kvalitnich SUV.

Tak mi dej příklad nějakého standardizovaného kvalitního SUV a schválně jestli najdu stejně bezpečný sedan (alias nízký auto) nebo MPV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 18:42

Range Rover (ideálně ten co má být příští rok)
Mercedes AMG GL63
Porsche Cayenne Turbo
Mercedes G AMG

vše v keramikách samozřejmě

v horším případě
BMWX5
Q7

něco mezi sedanem a SUV (ale spis SUV je to )
Mercedes GLE Coupe

• podmínka Aby to tak jelo jako ideálně ty první 3, aby to tak brzdilo a aby se do toho vešla rodina o 2dětech a dvou VELKYCH psech

pokud do toho ještě vmáčkneš kočárek tak bonus navíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
19.5.15 18:54
@Mišmiš píše:
@j.a.n.i1 prosim te tak jezdi MHD nebo ja uz nevim jak ti pomoct :mrgreen: :mrgreen:

Mě nemusíš pomáhat, já auto mám, no spíš několik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 18:57

@j.a.n.i1 ne promin spatne se mi to odcitovalo, to bylo na Magnu
Nevsimla jsem si toho, hluboka omluva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
19.5.15 18:57

@Mišmiš Jsem si to myslela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 19:03

@pohledzdruhestrany to budes mit tezky se mnou, ve vsech autech co jsem psala jsem sedela, vetsinu jsem ridila a vim jaky je rozdil
mezi nimi a i tim nejlepsim MPV
Vychazim tedy z pocitoveho dojmu, crash testy jsem nikdy nestudovala a vzhledem k tomu, ze jsou to testy delane vetsinou za podminek ne vzdy odpovidajici realite bych jim neprikladala az takovou váhu.
Pocitove jsou pro me nejbezpecnejsi mercedesy (a ano Volva znam :lol: ) jejich technologicky pokrok je neprekonatelny
Ale nejsem fakt zadny odbornik.
Co uz jen to, ze je SUV vyssi? To je dle me laika velka vyhoda pri stretu s kamionem, dalsim SUV
Samozrejme za predpokladu, ze jezdim jako clovek a neni pro me problem vysoke teziste SUV neb nemam zalibu v projizdeni zatacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 19:16
@Mišmiš píše:
Mercedes AMG GL63
Porsche Cayenne Turbo
Mercedes G AMG

v horším případě
BMWX5
Q7

Mercedes GLE Coupe

• podmínka Aby to tak jelo jako ideálně ty první 3, aby to tak brzdilo a aby se do toho vešla rodina o 2dětech a dvou VELKYCH psech

pokud do toho ještě vmáčkneš kočárek tak bonus navíc :lol:

takže nejdřív Q 5
http://www.euroncap.com/…udi/q5/11032

versus A 6 combi
http://www.euroncap.com/…udi/a6/10956

bezpečnost zcela srovnatelná, do kombika narveš úplně to samý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 19:22
@Mišmiš píše:
Mercedes AMG GL63
Porsche Cayenne Turbo
Mercedes G AMG

v horším případě
BMWX5
Q7

Mercedes GLE Coupe

pokud do toho ještě vmáčkneš kočárek tak bonus navíc :lol:

BMW X5 versus BWM klasická pětková řada
http://www.euroncap.com/…series/15634
http://www.euroncap.com/…bmw/x5/15601
X5 má 33 bodů a sedan 29, tedy zanedbatelný rozdíl, v kombi verzi tam taky narveš to samý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 19:23
@Mišmiš píše:
@pohledzdruhestrany to budes mit tezky se mnou, ve vsech autech co jsem psala jsem sedela, vetsinu jsem ridila a vim jaky je rozdil
mezi nimi a i tim nejlepsim MPV
Vychazim tedy z pocitoveho dojmu, crash testy jsem nikdy nestudovala a vzhledem k tomu, ze jsou to testy delane vetsinou za podminek ne vzdy odpovidajici realite bych jim neprikladala az takovou váhu.
Pocitove jsou pro me nejbezpecnejsi mercedesy (a ano Volva znam :lol: ) jejich technologicky pokrok je neprekonatelny
Ale nejsem fakt zadny odbornik.
Co uz jen to, ze je SUV vyssi? To je dle me laika velka vyhoda pri stretu s kamionem, dalsim SUV
Samozrejme za predpokladu, ze jezdim jako clovek a neni pro me problem vysoke teziste SUV neb nemam zalibu v projizdeni zatacek

auta jsou hlavně o pocitech a prakticky jediný měřitelný výsledky v oblasti bezpečnosti přináší crash testy, nikdo nic lepšího nevymyslel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 19:25

No to by byly ty nizsi rady kvalitnich SUV… A dal? ;)
Jak je to s tou vyskou co jsem psala vyse. Kdyz se srazi A6 a Q5 nebo ty same s kamionem tak logicky na tom prece budou suv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák