SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
19.5.15 16:33

@tterka no jo no jo.. mam proto jiste pochopeni, ale stejne me s tim vy SUVkari stvete :lol: :mrgreen: :D O dedkovi nemluve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.5.15 16:34

@Mišmiš bleee takovej ctveratec :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 16:34

@hanzy SUV-cekatel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já naštěstí žádné zvíře nikdy nesrazila. Jednou jsem přivezla nějakého kosa - koukaly mu nožky z masky :lol: a byla jsem z toho špatná půl odpoledne :lol:

jak se opovažuješ?!!! :mrgreen: to je G AMG 6×6…nic víc není!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 16:40
@tterka píše:
@Magna
Jsi ty vůbec normální, nebo máš prostě jen depku z toho, že nemáš na SUV a proto si tady honíš ego?
Něco ti povím. Jsem majitelka SUV, je to velká těžká kráva. A ano, vím, že kdyby za volantem seděl magor, tak je to auto dost nebezpečné (proto ho nepůjčuji manželovi ;) ). Ale jsem mrňavá, měřím jen 158 cm a jedním z důvodů, proč jsem si pořídila SUV je právě to, jaký mám rozhled. Z malého osobáku před auto pořádně nevidím, z SUV ano. Tudíž právě já a mně podobné ženy (i muži) malého vzrůstu jsou mnohem nebezpečnější v osobáku, než v SUV. V osobáku jsem leccos přehlédla, v SUV vidím úplně všechno…
A bezpečné či nebezpečné? Holka, zpátky na zem. Pokud za volantem sedí někdo, kdo neví, co si s autem může dovolit, pak je nebezpečné každé auto, a je jedno, jestli je malé nebo velké. Ty bys zakázala SUV, já bych naopak zakázala malá auta. Vozítka velikosti nákupní tašky jsou naprosto k ničemu, nemají absolutně žádné bezpečnostní zóny. A upřímně, když už jsi „naťukla“ ty chodce, pokud mě má někdy srazit auto, tak se budu modlit, aby mě srazilo velké SUV a měla jsem jistý konec, než aby mě srazila nějaká felda a já zůstala např. ochrnutá na vozíku a zbytek života na někom závislá.
Ty nehody - to není o autech, ale o řidičích (a řidičkách). O tom, jak se za volantem chovají. SUV nejsou pro okrasu, ani proto, aby někoho na místě zabily, ale proto, že jsou to kvalitní bezpečná auta. Před lety jel můj bratranec kamsi po dálnici s kamarádem. Ten jeho kamarád měl tenkrát SUV a smetl je kamion. Auto sice šlo do šrotu, ale kluci to tenkrát přežili bez větší újmy na zdraví. Doktor v nemocnici říkal, že nesedět v tomhle autě, tak už jim můžeme leda tak nosit kytičky.

A jen tak mezi námi, nevím tedy odkud jsi, ale u nás potkávám bouračky několikrát denně. Ale fakt si nevzpomínám, kdy naposledy jsem viděla jako účastníka nehody SUV :think:. Vždycky jen osobáky. Ale některým řidičům nedělá problém přehlédnout i autobus (ano, za poslední měsíc jsem viděla 4 auta v zadku autobusu :zed: ). Na kruháku každou chvíli osobák v betonových mantinelech, které prostě vidět jsou! Před přechodem dva osobáky v sobě, jelikož prostě lidi neřeší nějakou bezpečnou vzdálenost nebo podřízení jízdy v nepříznivých povětrnostních podmínkách, však stačí když zaprší…

Každopádně, tak jako ty bys zakázala SUV, tak já bych zakázala malá auta, protože to jsou auta, ve kterých je jasné, že když se něco stane, tak člověk zdravý nevyleze (a častokrát bohužel ani živý) :zed:

Proč jsou SUV bezpečná auta obecně? to nechápu? Proč by měla být bezpečnější než stejně těžký pětkový BMW nebo třeba S-Max, respektive nebezpečnější jsou v horší stabilitě a větší tendenci se převracet, asi u F1 vědí, proč jsou nízký a ne jako SUV krabice. Ale uznávám, že SUVka jsou hezkej statusovej symbol, ale to je tak jediný pozitivum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
19.5.15 16:45
@pohledzdruhestrany píše:
Proč jsou SUV bezpečná auta obecně? to nechápu? Proč by měla být bezpečnější než stejně těžký pětkový BMW nebo třeba S-Max, respektive nebezpečnější jsou v horší stabilitě a větší tendenci se převracet, asi u F1 vědí, proč jsou nízký a ne jako SUV krabice. Ale uznávám, že SUVka jsou hezkej statusovej symbol, ale to je tak jediný pozitivum.

Mno, fakt nechci polemizovat o tom, proč je SUV bezpečnější, než třeba pětkový BMW. Zkus pětkovým BMW při hromadné nehodě zaparkovat pod náklaďák a potom porovnávej s SUV (tedy pokud to není SUV typu Dacia).

A srovnávat F1? To snad jako chlap nemůžeš úplně myslet vážně :zed:. Když nebudu namáhat mozkové buňky, tak první, co mě napadne je odpor vzduchu a s tím spojená rychlost, což je u F1 dost důležitý faktor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
19.5.15 16:46

@pohledzdruhestrany Kdy jsi viděla naposledy položený SUV? Možná to bude tím, že řidiči SUV nemají potřebu jezdit šílenou rychlostí v zatáčkách? :D Mají za to pevnější plechy a nezmuchlají se při náhodném ťuku. Musí zvládnout terén a ne se poškrábat o jakýkoliv hrbol na poli. Ale věřím, že BMW taky není jen slabý plýšek jako favorit či fabie apod., jen je pro jinou jízdu. Nicméně české silnice nejsou moc uzpůsobené nízkým autům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
19.5.15 16:53
@hanzy píše:
Nepreklikla ses? :lol: :mrgreen:

Nepřeklikla, chtěla jsem navázat na tvůj příspěvek o zakazování malých aut, ale mezitím si napsala další, tak už to nedává smysl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 16:54
@martja_sgcz píše:
@pohledzdruhestrany Kdy jsi viděla naposledy položený SUV? Možná to bude tím, že řidiči SUV nemají potřebu jezdit šílenou rychlostí v zatáčkách? :D Mají za to pevnější plechy a nezmuchlají se při náhodném ťuku. Musí zvládnout terén a ne se poškrábat o jakýkoliv hrbol na poli. Ale věřím, že BMW taky není jen slabý plýšek jako favorit či fabie apod., jen je pro jinou jízdu. Nicméně české silnice nejsou moc uzpůsobené nízkým autům.

Prosím tě na základě jaké analýzy jsi přišla na to, že SUV mají silnější plechy než třeba klasický volvovský sedany? A ona kymácivost SUV není nebezpečná kvůli šílenýmu projíždění zatáček, ale kvůli tomu, že musíš někdy udělat takovej manévr, respektive není dobrý, když tě někdo trefí z boku a auto jde do kotrmelců, vyšší bezpečnost SUV je chiméra, bezpečnější jsou jen relativně kvůli vyšší váze, ale pak si můžeš koupit bezpečnější sedan o stejnech tunách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
19.5.15 16:54
@hanzy píše:
@Mišmiš taky obcas blbe cumim, ale nebojim se priznat, ze tu SUVku zavidim :-D Jinak proti ridicum a ridickam SUV nic nemam. Jen to parkovani obcas. Ale tak to uz se tu probiralo :lol:

Mám zkušenost s obojím a ani ji nezávidím… na dálnici je spousta lepších aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 16:56
@tterka píše:
Mno, fakt nechci polemizovat o tom, proč je SUV bezpečnější, než třeba pětkový BMW. Zkus pětkovým BMW při hromadné nehodě zaparkovat pod náklaďák a potom porovnávej s SUV (tedy pokud to není SUV typu Dacia).A srovnávat F1? To snad jako chlap nemůžeš úplně myslet vážně :zed:. Když nebudu namáhat mozkové buňky, tak první, co mě napadne je odpor vzduchu a s tím spojená rychlost, což je u F1 dost důležitý faktor ;)

na odpor vzduchu je ideálnější boubelatý kapkovitý tvar - ideální aerodynamický tvar má totiž kapka, a to je takový malý boubelatý SUVko :lol: Nízkost je daná především potřebou udržení stopy v zatáčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
19.5.15 16:56
@tterka píše:
A zákaz podpatků? Pro mně za mně, ať si klidně zakáží. Já nemám problém vozit boty s sebou a po zaparkování se přezout ;). Já bych třeba zakázala i cigarety za volantem, protože mi přijdou prakticky stejně nebezpečné jako mobil. Ale to už je jiná písnička ;)

Nebezpečnější, upadlý telefon tě nepopálí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 16:57

@pohledzdruhestrany bezpečnější…co se pevnosti/tuhosti karoserie týče a obecně vybavení tak samozřejmě to není takový rozdíl (pokud srovnáváme podobné třídy automobilů a ne pětkový BMW a nějaké SUV od Dacii apod…)
hlavní rozdíl vidím v tom, že SUV - čtyřkolka - lepší ovladatelnost v nižších rychlostech
Výška - v nižších rychlostech opět výhoda- při nárazu do kamionu apod.
V kvalitních SUV keramické brzdy - zde se o bezpečnosti přít nemusíme, že ne

nižší rychlosti myslím standartní do 180km/h pak se to láme a SUV je méně bezpečné, ale při běžném provozu při normálních rychlostech a stylu jízdy SUV bezpečnější je
ovšem jsou samozřejmě auta - především limuziny mercedes (kupátka obzvlášť) která jsou maximálně bezpečná a i díky novým technologiím možná i bezpečnější než SUV, ale to nejsou běžní účastníci provozu

takže suma sumárum - dobré SUV jednoznačně bezpečnější než běžný vozový park - ok?

co mají všichni s tím statusem?!! 8o :roll:
zkuste si naskládat děti, kočár a psy do normálního osobáku!! to není o statusu, ale o pratičnosti OMG!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
19.5.15 17:01
@Mišmiš píše:
zkuste si naskládat děti, kočár a psy do normálního osobáku!! to není o statusu, ale o pratičnosti OMG!!!

Tak pokud zas pojedeme čistě podle praktičnosti, tak ti z toho vyjde MPV místo SUV ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 17:03
@Mišmiš píše:
@pohledzdruhestrany bezpečnější…co se pevnosti/tuhosti karoserie týče a obecně vybavení tak samozřejmě to není takový rozdíl (pokud srovnáváme podobné třídy automobilů a ne pětkový BMW a nějaké SUV od Dacii apod…)
hlavní rozdíl vidím v tom, že SUV - čtyřkolka- lepší ovladatelnost v nižších rychlostech
Výška - v nižších rychlostech opět výhoda- při nárazu do kamionu apod.
V kvalitních SUV keramické brzdy - zde se o bezpečnosti přít nemusíme, že ne

nižší rychlosti myslím standartní do 180km/h pak se to láme a SUV je méně bezpečné, ale při běžném provozu při normálních rychlostech a stylu jízdy SUV bezpečnější je
ovšem jsou samozřejmě auta - především limuziny mercedes (kupátka obzvlášť) která jsou maximálně bezpečná a i díky novým technologiím možná i bezpečnější než SUV, ale to nejsou běžní účastníci provozu

takže suma sumárum - dobré SUV jednoznačně bezpečnější než běžný vozový park - ok?

co mají všichni s tím statusem?!! 8o :roll:
zkuste si naskládat děti, kočár a psy do normálního osobáku!! to není o statusu, ale o pratičnosti OMG!!!

V kvalitních SUV keramické brzdy - v kvalitních sedanech také, takže nic.

SUV - čtyřkolka - vtip je v tom, že většina nově pořizovaných SUV v ČR jsou jen dvojkolky, tudíž nejd eo užitek, ale rádoby status

pak se to láme a SUV je méně bezpečné - nevím jak to myslíš? obecně rámová konstrukce SUV je méně bezpečná kdykoliv, není tam taková deformační zóna, což je hlavně nebezpečné při nárazu do pevné přeážky (strom), nerámová SUVka jsou na tom stejně jako sedany, lepší či horší podle nastavení zpevněných částí karoserie,

takže suma sumárum, dobrý sedan, je bezpečnější než běžný vozový park…

zkuste si naskládat děti, kočár a psy do normálního osobáku!! to není o statusu, ale o pratičnosti OM­G!!! - běžná suvka mají menší kufr i vnitřní prostor než běžná MPVčka, třeba S-MAX nebo Galaxy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.5.15 17:06
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud zas pojedeme čistě podle praktičnosti, tak ti z toho vyjde MPV místo SUV ;)

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák