SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
19.5.15 14:39
@Magna píše:
A pro ty, kdo argumentují nebezpečností náklaďáků- v nich většinou sedí zodpovědný, vyježděný řidič, který nechce přijít o řidičák.

No, čím dál lepší :mrgreen: Ještě něco pro zasmání? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Magna
19.5.15 14:58

Často lepší řidič náklaďáku, než to co občas vídám za volanty těch obřích SUV. Hlavně když si ty pipky na řízení ještě vezmou jehlové podpatky. To bych střílela. :pocitac: :cert:

• Citovat
  • Upravit
5532
19.5.15 14:59

@Magna
Jsi ty vůbec normální, nebo máš prostě jen depku z toho, že nemáš na SUV a proto si tady honíš ego?
Něco ti povím. Jsem majitelka SUV, je to velká těžká kráva. A ano, vím, že kdyby za volantem seděl magor, tak je to auto dost nebezpečné (proto ho nepůjčuji manželovi ;) ). Ale jsem mrňavá, měřím jen 158 cm a jedním z důvodů, proč jsem si pořídila SUV je právě to, jaký mám rozhled. Z malého osobáku před auto pořádně nevidím, z SUV ano. Tudíž právě já a mně podobné ženy (i muži) malého vzrůstu jsou mnohem nebezpečnější v osobáku, než v SUV. V osobáku jsem leccos přehlédla, v SUV vidím úplně všechno…
A bezpečné či nebezpečné? Holka, zpátky na zem. Pokud za volantem sedí někdo, kdo neví, co si s autem může dovolit, pak je nebezpečné každé auto, a je jedno, jestli je malé nebo velké. Ty bys zakázala SUV, já bych naopak zakázala malá auta. Vozítka velikosti nákupní tašky jsou naprosto k ničemu, nemají absolutně žádné bezpečnostní zóny. A upřímně, když už jsi „naťukla“ ty chodce, pokud mě má někdy srazit auto, tak se budu modlit, aby mě srazilo velké SUV a měla jsem jistý konec, než aby mě srazila nějaká felda a já zůstala např. ochrnutá na vozíku a zbytek života na někom závislá.
Ty nehody - to není o autech, ale o řidičích (a řidičkách). O tom, jak se za volantem chovají. SUV nejsou pro okrasu, ani proto, aby někoho na místě zabily, ale proto, že jsou to kvalitní bezpečná auta. Před lety jel můj bratranec kamsi po dálnici s kamarádem. Ten jeho kamarád měl tenkrát SUV a smetl je kamion. Auto sice šlo do šrotu, ale kluci to tenkrát přežili bez větší újmy na zdraví. Doktor v nemocnici říkal, že nesedět v tomhle autě, tak už jim můžeme leda tak nosit kytičky.

A jen tak mezi námi, nevím tedy odkud jsi, ale u nás potkávám bouračky několikrát denně. Ale fakt si nevzpomínám, kdy naposledy jsem viděla jako účastníka nehody SUV :think:. Vždycky jen osobáky. Ale některým řidičům nedělá problém přehlédnout i autobus (ano, za poslední měsíc jsem viděla 4 auta v zadku autobusu :zed: ). Na kruháku každou chvíli osobák v betonových mantinelech, které prostě vidět jsou! Před přechodem dva osobáky v sobě, jelikož prostě lidi neřeší nějakou bezpečnou vzdálenost nebo podřízení jízdy v nepříznivých povětrnostních podmínkách, však stačí když zaprší…

Každopádně, tak jako ty bys zakázala SUV, tak já bych zakázala malá auta, protože to jsou auta, ve kterých je jasné, že když se něco stane, tak člověk zdravý nevyleze (a častokrát bohužel ani živý) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
19.5.15 15:00
@Magna píše: Často lepší řidič náklaďáku, než to co občas vídám za volanty těch obřích SUV. Hlavně když si ty pipky na řízení ještě vezmou jehlové podpatky. To bych střílela. :pocitac: :cert:

A že do toho auta vidíš, a víš, co má ta „pipka“ na nohou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.5.15 15:06
@hanzy píše:
@Magna ja bych hlasovala teda pro to, aby vlada odsouhlasila, ze v SUVkach budou jezdit vsichni bez rozdilu :lol: :mrgreen: A kdo na ni nebude mit, tak mu ji stat koupi a budem si vsichni rovni :lol:

Jéé, to bych brala! :palec:

Jinak závist světem vládne, to je mazec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101616
19.5.15 15:07
@tterka píše:
A že do toho auta vidíš, a víš, co má ta „pipka“ na nohou, že?

Jestli ona náhodou není onou pipkou jezdících na jehlách, že to tak dobře ví :think: jinak taky nevím, jak vidí řidičkám na nohy do auta…

Příspěvek upraven 19.05.15 v 15:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.5.15 15:07
@tterka píše:

Asi nějaká speciální průhledná auta, že tam je vidět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.5.15 15:08
@Magna píše: Často lepší řidič náklaďáku, než to co občas vídám za volanty těch obřích SUV. Hlavně když si ty pipky na řízení ještě vezmou jehlové podpatky. To bych střílela. :pocitac: :cert:

Jestli se teda rozhodneme škatulkovat, tak já bych řekla, že řidiči náklaďáků jsou větší prasata na silnici, než SUV :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magna
19.5.15 15:11
@tterka píše:

Na parkovišti to vidět je, to tě nenapadlo? :|

• Citovat
  • Upravit
101616
19.5.15 15:11
@KPKristy píše:
Jestli se teda rozhodneme škatulkovat, tak já bych řekla, že řidiči náklaďáků jsou větší prasata na silnici, než SUV :nevim:

Tak ono je těžké definovat, co je to prase na silnici :think: spousta těch, který to takový jako @Magna budou nazývat prasaty jezdí podstatně bezpečněji (netvrdím, že předpisově) než spousta jiných, protože na rozdíl od jich u toho přemýšlí a jsou schopni předvídat… a pak jsou další, kteří u toho nemyslí a ty jsou pak opravdu nebezpeční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101616
19.5.15 15:12
@Magna píše:
Na parkovišti to vidět je, to tě nenapadlo? :|

A to tě nenapadlo, že to, že to má na parkovišti ještě neznamená, že v tom musí řídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.5.15 15:14
@Magna píše:
Ne, jen si myslím, že vláda by měla tyhle auta zakázat. Jen zbytečně ohrožují okolí.
A pro ty, kdo argumentují nebezpečností náklaďáků- v nich většinou sedí zodpovědný, vyježděný řidič, který nechce přijít o řidičák. V různých BMW X5 často vídám osmnáctiletou pipku, co si myslí že ji patří svět a když vám taková kravka jede půl metru za nárazníkem, tak to na klidu nepřidá.

To ale ani kdyz sedi ve favoritu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
19.5.15 15:15
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono je těžké definovat, co je to prase na silnici :think: spousta těch, který to takový jako @Magna budou nazývat prasaty jezdí podstatně bezpečněji (netvrdím, že předpisově) než spousta jiných, protože na rozdíl od jich u toho přemýšlí a jsou schopni předvídat… a pak jsou další, kteří u toho nemyslí a ty jsou pak opravdu nebezpeční.

Já vím, jen když už jsme u toho kastování, tak mě to napadlo. Neřídím dlouho, ale co jsem zatím měla tu čest, tak mě osobně více iritují kamiony a skříňová auta než SUV.
Jinak obecně mám názor, že na autě fakt nesejde, záleží, kdo sedí za volantem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.5.15 15:15

Jasny, mely by si nasadit cvicky, jak v autoskole :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.5.15 15:17
@j.a.n.i1 píše:
@hanzy A co třeba MPV, neměly by se zakázat i ty, ty jsou taky těžké, jak mrcha… a rodiny s více dětmi klidně mohou jezdit ve 2 autech za sebou :think:

Nepreklikla ses? :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák