SUV - jaké vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
19.5.15 17:08

Kamarád má tohle: https://www.google.cz/search?…

To mu zase závidím já :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
19.5.15 17:11
@tterka píše: .A srovnávat F1? To snad jako chlap nemůžeš úplně myslet vážně :zed:. Když nebudu namáhat mozkové buňky, tak první, co mě napadne je odpor vzduchu a s tím spojená rychlost, což je u F1 dost důležitý faktor ;)

Taky tě to na tom zaujalo nejvíc? :think:

• Citovat
  • Upravit
21111
19.5.15 17:13
@RadkaCh píše:
Taky tě to na tom zaujalo nejvíc? :think:

Co tě na tom zaujalo? Potřebu jet rychle doženeš při větším odporu vzduchu výkonem motoru, primární na nízkosti, ale je stabilita v zatáčkách kvůli nízkému těžišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magna
19.5.15 17:16
@Mišmiš píše:
@pohledzdruhestrany ne
nižší rychlosti myslím standartní do 180km/h pak se to láme

Pro tebe je třeba 170 km/h standartní rychlost? Co máš proboha za auto? Já myslela, že na víc jak 140 km/hod se ty těžkopádný hromady železa nezmůžou.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
19.5.15 17:18
zkuste si naskládat děti, kočár a psy do normálního osobáku!! to není o statusu, ale o pratičnosti OMG!!!

Zrovna tohle ale pravda fakt není. SUV mají zoufale malý kufr v porovnání i s některými sedany.

• Citovat
  • Upravit
6453

@j.a.n.i1 @pohledzdruhestrany tak z hlediska prakticnosti souhlasim, ale z hlediska bezpecnosti ANI NAHODOU
A o tom to je
Kvalitni SUV (pro me to jsou max 3-4) nelze bezpecnostne srovnavat s MPV ani s auty stredni ani vyssi tridy.
Lze to srovnavat opet jen s kvalitni limuzinou a do tech se psi cpou blbe.
Takze proto SUV. Nechapu co je na tom k nepochopeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453

@RadkaCh ale sedan neni tak bezpecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.5.15 17:20

@Magna z meho auta lze dostat vice nez 180 ale urcite tak rychle nejezdim. Na to to auto nemam. Evidentne pises o necem cemu fakt nerozumis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.5.15 17:20
@Mišmiš píše:

hlavní rozdíl vidím v tom, že SUV - čtyřkolka - lepší ovladatelnost v nižších rychlostech

Jestli nižší rychlost vidíš do 180 km/h, tak tě zklamu. Uber na max. 50 km/h a pak jo. Čtyřkolka se totiž v této rychlosti max. vypíná a jedeš na pohonu dvou kol. ;)

• Citovat
  • Upravit
6453
19.5.15 17:23

@RadkaCh v nizsich rychlostech, pri beznem provozu a predevsim za neprizni pocasi jsou to 4kolky. Mam kazdodeni porovnani se zadokolkou a rozdil markantni (pri desti, snehu obzvlast)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.5.15 17:24
@pohledzdruhestrany píše:
Co tě na tom zaujalo? Potřebu jet rychle doženeš při větším odporu vzduchu výkonem motoru, primární na nízkosti, ale je stabilita v zatáčkách kvůli nízkému těžišti.

No tak dalším faktorem u f1 je váha. Stavěním do výšky se váha začne zvyšovat a rychlost půjde taky krapet dolů. Jinak ta stabilita :think: Sama o sobě f1 stabilní teda není, vyvažují ji klapky. Pár kotrmelců f1 už jsem teda viděla a nevím nevím, jestli by se takhle dokázalo proletět SUV. :think:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
19.5.15 17:25

Jinak tady je ta tabulka, jak jsem o ní mluvila předtím. http://www.vybermiauto.cz/…ata/euroncap

• Citovat
  • Upravit
101618
@Mišmiš píše:
@RadkaCh v nizsich rychlostech, pri beznem provozu a predevsim za neprizni pocasi jsou to 4kolky. Mam kazdodeni porovnani se zadokolkou a rozdil markantni (pri desti, snehu obzvlast)

Tak ono zadokolky nejsou příliš typickou ukázkou, pokud se bavíme o osobácích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111

@Mišmiš

To je úplná kravina SUV a sedan od stejného výrobce o přibližně stejné váze jsou stejně bezpecna, s tím rozdílem, ze SUV ma nevýhodu v nestabilitě kvůli vysokému těžišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Magna
19.5.15 17:26

Řidička vyvázla bez zranění.
SUV bezpečné opravdu jsou, co mi vadí je možnost, že mi nějaká nevyježdená mladá slečna v takovém autě nedá třeba na křižovatce přednost a tím autem mě rozdrtí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák