Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@tatranka1 píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. závist. a na silnicích se rady třeba zrovna zmíněné fabie chtějí honit s velkýma autama, aby nám to natrely.
Nevím jestli fabie, ale macha ve starým BMW rozhodně.
Miluju tyhle výplody. Když jde o bezpečnost mých dětí, potažmo mě samotné tak jsem nekompromisní, proto kecy tohohle typu hážu za hlavu. ![]()
@Mišmiš píše:
No to by byly ty nizsi rady kvalitnich SUV… A dal?
Jak je to s tou vyskou co jsem psala vyse. Kdyz se srazi A6 a Q5 nebo ty same s kamionem tak logicky na tom prece budou suv
dobře, tak uznáš mi, že „nizsi rady kvalitnich SUV“ jsou ohledně bezpečnosti stejné jako srovnatelné sedany? ![]()
A ohledně srážky s kamiónem… budou na tom stejně sedany i SUV, všimni si, že kamiony maj povinně dole takovou ocelovou příčku právě proto, aby nižší auta nepodjela…
@Magna píše:
Pro ty, kdo zde píší, že těžké SUV nezmasakruje posádku menšího auta, zde výsledek střetu Fiatu 500 s Audi Q7
http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?…Vadí mi, že lidi chtějí bezpečné auto, ale je jim absolutně jedno, co v případě kolize zbyde s pasažerů v druhém autě.
Tyhle auta auta mi přijdou jako projev absolutní nenažranosti, potřeby si honit ego a mít nad ostatními převahu. Někde jsem četla, že malé ženy za volanty velkéych aut jsou nejagresivnější účastníci silničního provozu a podle toho co jsem zažila, tak tomu i věřím.
No promiň, ale moje a dětí bezpečnost je pro mě prioritou! Nebudu se ohlížet na to v čem jedou ostatní, to není můj problém. Pokud to do mě někdo napálí, mám větší šance vyváznout s lehkýma poraněníma než bejt zmasakrovaná nebo ještě hůř mrtvá. Jezdím tak, že nikoho neohrožuju, nejezdím jako magor, vím co v autě dělám a za sebe ručím, bohužel to nemžu říct o ostatních. Bude to znít hrozně co ted napíšu, ale v případě nehody (ne z mojí viny) je pro mě přijatelnější když zraněný bude ten co to zainil v jakýmkoliv autě než moje děti! Jo malý ženy?
bože ty jsi hloupá a závistivá k tomu.
PS: Nejsem malá, měřím 180 ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
takže nejdřív Q 5
http://www.euroncap.com/…udi/q5/11032versus A 6 combi
bezpečnost zcela srovnatelná, do kombika narveš úplně to samý
http://www.euroncap.com/…udi/a6/10956
@Mišmiš píše:
Range Rover (ideálně ten co má být příští rok)
Mercedes AMG GL63
Porsche Cayenne Turbo
Mercedes G AMGvše v keramikách samozřejmě
v horším případě
BMWX5
Q7něco mezi sedanem a SUV (ale spis SUV je to )
Mercedes GLE Coupe
- podmínka Aby to tak jelo jako ideálně ty první 3, aby to tak brzdilo a aby se do toho vešla rodina o 2dětech a dvou VELKYCH psech
pokud do toho ještě vmáčkneš kočárek tak bonus navíc
a v čem je Mercedes AMG GL63 bezpečnější a více rodinně friendly nežli
http://www.euroncap.com/…v-class/7875, teda vyšlechtěný MPVéčko? ![]()
Bezpečnostně je to fakt jiné. jsou to jiné třídy (nejen finanční). nedá se to srovnávat.
@KPKristy píše:
Asi nějaká speciální průhledná auta, že tam je vidět
No ty Q8 který popisuje ne?
![]()
@pohledzdruhestrany ale však to jsem už psala xkrát, že SUV je srovnatelné bezpečnostně se stejnou kategorií sedanou - ovšem stejnou kategoríí - třídou- nebo jak to popsat.
Crash testy jsou jedna věc a máš pravdu, že jediná hmatatelná, jak je to pak v praktickém životě nevím, existuje nějaká statistika SUV vs sedan co se přežití/úrazů týče?
stále mám pocit, že je lepší když se potkají dvě X5 než X5 a bmw sedan.
Ale k těm SUV, která považuji za kvalitní SUV nelze nalézt stejně bezpečný a stejně praktický vůz.
@Mišmiš píše:
Bezpečnostně je to fakt jiné. jsou to jiné třídy (nejen finanční). nedá se to srovnávat.
tak co, kdybychom to uzavřeli, že „nižší třída kvalitních SUV“ je stejná jako váhově srovnatelný sedany od stejných či srovnatelných značek a já ti nechám vítězství v kategorii „nejkvalitnějších SUV“ a pod fousy si budu mrmlat, že sis vybrala extrémní mastodonty, který jsou zastoupený spíš v promile než procentech ![]()
Velice ráda tě tu potkávám a tleskám mercedesu
jen nevím co bych s tou 6ti kolkou dělala ![]()
a žádnej horší případ Q7, na tu mi nešahej
něčím ty malý auta šrotovat musím
a Range mi doma neprojde ![]()
@Natálka26 já jsem se tam bála tu Q7 dát do té nižší kategorie kvůli tobě ![]()
no co bych dělala se 6×6…masírovala Ego a hledala štvanou zvěř ve fábiích abych je mohla válcovat a vymlouvat se pak na zaseknutý podpatek pod pedálem…
ty snad vůbec nejsi SUVčkařka nebo co
![]()
hale ale v nějakém aautotipu co jsem teď četla rozebrali Q7 do šroubku po xkilometrech (150tis? fakt nevím) a dopadla dost nič moc
ne že bych očekávala, že moje úžasná kára by dopadla nějak výrazně lépe, ale fakt mě to překvapilo -nemile.
Proč ti Range neprojde? já jsem na ten nový docela dost zvědavá…ale jedině na keramikách, jináč to vůbec nebrzdí
Hlavní problém SUV je, že mají výše položené přední nosníky než běžná osobní auta, tzn. že mají deformační zóny výše. Proto jsou střety osobáků s SUV tak tragické.
Dobře to je vidět např. tady
https://www.youtube.com/watch?…
Přitom by stačilo, aby automobilky tyhle pseudoterení auta nedělaly tak vysoké nebo aby lidi dostali rozum a nekupovali je.
Takhle jsou to stroje na zabíjení.
SUV rozhodně je bezpečnější než běžné osobní auto (ale jen pro jeho bezohlednou posádku).
Jo to je fakt a dopředu pevnej rám!
budeme je nahánět spolu, ty zprava a já zleva
a přesně uprostřed je sešrotujem spolu, víš jak aby neměli šanci přežít. ![]()
I podpatky se řešili? No ty nosím taky a dokonce pokud není sníh tak v nich i řídím, špatně? ![]()
Jo? to ani nevím, ale nepřekvapuje mě to, před prá měsíci můj drahý koupil druhý auto A6 a je to úplně to samý co Q7, fakt.. akorát na Q7 je všechno podstatně dražší. ALe já jsem spokojená, mám jí už přes 5 let a naježděno mrak. Krom převodovky nic vážnějšího ![]()
No protože je Range drahej, to mi prostě neprojde, i když jsem se snažila.
alw řídí se pěkně, to jo
a i by mi šel k pleti ![]()
@Magna tobě takto někdo zemřel? mě zemřela při autonehodě mamka, jela zrovna v obyčejném malém autě, kdyby měla SUV mohla tu ještě být, takže naše další auto SUV bude a bezpečnost naší posádky hrála při výběru tu hlavní roli
jak už tu padlo, prase řidič může způsobit nehodu a může jet klidně v trabantu, a pro chodce může být osudná srážka s jakýmkoli dopravním prostředkem