Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby to byla normální sousedka, která si zve návštěvy, tak by tě jistě ani nenapadlo být uražená, že nezvou tebe, když se nekamarádíte. Jenže jak je to v rodině, tak už tam ta „povinnost“ vzniká, i když na tom vztahu to nic nemění, děsný
Prostě nekamarádíte se, tak se nevnucuj jen proto, že nemáš kamarádky a doma se otravuješ. Najdi si nějaké, se kterými budeš mít společnou řeč a bude vám líp.
Btw taky nemám svoji švagrovou moc ráda, rozdýchám ji na rodinných akcích, ale že bych ji musela zvát domu, když se bavím s kamarádkami, tak to mě ani nehne. Naštěstí to ode mě (jsem známý asociál) už snad ani nikdo nečeká ![]()
Jak jako aby zafungovala karma, ze bys ji to uz prala? Jen aby karma nezafungovala u tebe. Treba ma karma na vas dve jiny nazor nez ty
Mě teda hodně zarazila tvoje věta „Kéž by už nějaká karma zafungovala“… Absolutně, ale absolutně nechápu, jakým právem si ji „uzurpuješ“
Cítit se tak ublíženě, že jste si nesedly a proto tě k nim nezve, že ji přeješ nějakou karmu.. holka vzpamatuj se.. Z toho co píšeš, ona nemůže za to, že ty očividně nemáš kamarádky nebo k tobě kamarádky asi tak často nechtějí, jako k nim..
![]()
Pokud je tvoje švagrová tvůj největší problém v životě, tak a) jsi šťastný člověk, b) děláš si ho sama. Nikdy jste kamarádky nebyly, ty sama ji nějak extra ráda nemáš, tak proč proboha by tě měla zvát na návštěvy, grilovat s tebou a přetvařovat se? Buď ráda, že ti nějak neškodí a udržuj korektní sousedské vztahy - pozdravte se a jděte si po svém. Návštěvy si zvi vlastní k sobě domů.
@Pruhovaný_mýval Jo, to jsem chtěla napsat, ať se k ní chová jako k obyčejné sousedce. My když něco od sousedů vzájemně potřebujeme, tak si to normálně řekneme, pomůžeme a pak se třeba zase čtvrt roku jenom pozdravíme a pohoda. Kdyby mi každý den někdo visel na plotě s tím, jak se máme a co děláme a jestli náhodou nejsem sama doma, tak vyletím z kůže. Já jsem sama doma ráda a návštěvy neoblibuji, což hodně lidí taky furt nemůže pochopit. ![]()
Svagrova, ktera se k tobe chova slusne, ale nezve te na navstevy, je nejvetsi problem tveho zivota a dovolavas se nejake karmy?
Jak uz ti tu holky psaly, to, ze se privdala do vasi rodiny, jeste neznamena, ze musi byt se vsema nejlepsi kamaradka. Nech ji dychat a hled si sveho, koho ona si zve na navstevu nema s tebou nic spolecneho. Pokud jste chteli videt sestrenici, mohli jste ji pozvat sami k vam.
Švagrová o kamarádství s tebou očividně nestojí. Nech ji žít a najdi si svůj okruh kamarádek a přátel.
Tvl, dovolávat se úderu karmy na někoho, protože tě nezve na grilovačku… ty budeš taky materiál.
Respektuj hranice, jak si švagrová je vytyčila, a přestaň se tak zoufale vnucovat. Působíš jako pipina.
@Maetulina píše:
Ahoj všem. Jsem jedna z těch, kdo se jdou vypsat…třeba mě nikdo nepochopi.Ale deti mi ještě spí a nemam teď co na práci, tak se vypisu. Ano, jsem ta, co tady už párkrát psala o trablich se svařování kdyby si toho někdo všiml. Ale ona je asi můj největší problém v životě. Bydlime vedle sebe, dokud jsem neměla deti, tak jsme spolu vycházeli jakz takz..ale kamarádky jsme nebyly. Prijde mi, ze ona má plno přátel skládající se z cizích lidí. S členy rodiny ze strany její maminky vychází dobře. Pak už nic moc. Její svagrove za ni nikdy nejezdi.Ona s manželem jen minimálně. A pak je tu jen bratr a já..a naše dvě deti.Po narození mě dcery mezi námi vztahy ochladly. Nevidali jsme se, ikdyz bydlíme vedle sebe.Pak jsem otěhotněla podruhé. Před porodem se vše nějak zlepšilo. Ja byla rada, ze se dokážeme normálně bavit, potkávat, ze se naše děti stykaji atd. Delala jsem vše, ať ji vyjdu vstříc..ona je hrozne urážliva a náladova ale co už.. Myslela jsem si, ze vím jak na ni a ze naše vztahy mohou byt neutrální. Kdyz se vidíme, tváří se přátelsky…chvíli si povykladame, ale na návštěvu mě ona nepozvala k nim nikdy.Oni si castou zvou své známé..tim pádem i naše sousedy na grilování atd. A to je to, co mě mrzí. Ja od nich bydlím asi 20m. A mě..mě deti a manžela nikdy nepřizve. Vi, ze jsem kolikrát sama doma a určitě podle sebe ví, jak je to kolikrát na hlavu…ale ani ji nenapadne rict:Stav se s detmi
,opékáme. Ted se stalo to, ze k nim mela přijet její sestřenice, kterou taky znám ze svoji dcerou.Moje dcera chtěla vidět dceru od té sestřenice, ale svařování nemohla říct.. vsak se stavte…proste ne.To mě asi naštvalo nejvíce. A já nejsem typ, co někde chodí bez toho, aby mě pozvali. Nenapadnr jsem se zeptala v kolik návštěva přijede. A ona odpověděla, že kolem 3,ale ze stejne asi půjdou někam ven.Kdyz předevčírem tchán..který se svagrovou bydlí vzal moji dceru ať se jde podívat domu za jejími dětmi a pohrát si, tak se svagrova tvářila jak…ze ji to není vhod.Pak přišla za námi ven a predemnou řekla tchanovi něco ve stylu, ze ji tam nema lákat. PAK SE TO snažila nějak zamluvit, ale já to pochopila.Je to člověk, který třeba týden se mnou mluvi normálně, přátelský.. pak ji potkáte na druhy den a má problém Vas pozdravit. Proto, si k ní dcerw jako k tete nevytvořila vztah a to bydlí svagrova vedle. Nejvic mě mrzí, že se k ostatním chová hezky, ale k mě rodině…a jak jsem psala, k rodině svého manžela je to des..stejne jako u nás. Nejradejii bych se sekla a už fakt ji odepsala, ale bydlíme vedle sebe a vím jaké to bylo blbe, když jsme se asi pul roku vůbec nebavilo, to už nechci opakovat. Kéž by už nějaká karma zafungovalaa.Ona by si to zasloužila. Ja teď fakt nevím, jak se k ni chovat dále. Dnes bych ji fakt nejraději ani neviděla, nepoudravila.co si o tom myslite
Karma?
Nechápu, proč to pořád dokola řešíš. Jak by ses k ní dále chtěla chovat? Co třeba jen jako k sousedce? Když se potkáte, tak se pozdravíte a hotovo ne?
Proč se chceš pořád někam nacpat.
Přestaň lézt švagrové do zadku a je po problému ![]()
Ty nemáš své kamarádky? Ty můžeš tu grilovačku udělat taky. Nemusíš čekat na švagrovou.
A ta švagrová založí diskuzi: Mám vlezlou švagrovou, nemůžu si doma ani pozvat známé, hned čumí přes plot (bydlí vedle), cpe k nám přes dědu aspoň své děcka, sama si žádnou akci u sebe doma neudělá, jen hledí, jak by se k nám vetřela a zadarmo se najedla, uklízet po akci nemusela a já jí ještě děcka pohlídala a dělala jim program. To tak. Dřepí furt doma a jen stalkuje, kdy si koho já pozvu.
@vendulaaa taky sis všimla, že zakladatelka nikde nepsala, že oni pozvali švagrovou na grilovačku už 5× a ona je ne? ![]()
@Janli asi aby nepřišla s s těmi jejími známými z řad cizích lidí
Přečetla jsem si zakladatelky diskusi z r. 2019, kde řeší, že se jí švagrová furt cpe do baráku. Tak teď se k ní necpe a je to taky špatně.
![]()
@PetraJ píše:
Přečetla jsem si zakladatelky diskusi z r. 2019, kde řeší, že se jí švagrová furt cpe do baráku. Tak teď se k ní necpe a je to taky špatně.![]()
Taky jsem ji cetla. Takze kdyz se zajima o neter a chce se pratelit, je to blbe. Kdyz si jde po svych, taky blbe. Kdyz zakladatelka nechtela spolecne slavit Vanoce, mela na to svate pravo. Kdyz si chce svagrova grilovat se svymi kamarady, uz je to zase blbe a jeste na ni svolava bic bozi.
Taky to mame v rodine, ale nasteni ne 20 m, ale 200 km.