Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to jí na to nikdo nic neřekne? Ona otituluje tvé děti hnusně a vy mlčíte?
Pěkně si tam vyznačkovala území… té se už nezbaví. Děti bych tam nedávala a klidně všem řekla, že kvůli jejímu chování. Čím dřív si ty sama stanovíš hranice, tím líp.
@PaníBovaryová píše: Více
přesně, to je nějaká nová móda, někdo mi nebo mým dětem v rodině ubližuje a než bych se vymezila, vyříkala si to, bouchla do stolu, omezila kontakt - tak se založí diskuse na emiminu
Chápu, že je to složité a nechcete vnášet do rodiny rozpory, ale jestli můžu poradit, když se chová špatně k Vašim dětem, ozvěte se, braňte je.
Také jsem brala pořád nějaké ohledy vůči švagrové, aby byl klid v rodině, ale stejně to pak nakonec „bouchlo“ při jiné příležitosti. Syn si to do dospělosti pamatuje a já si vyčítám, že jsem to tolerovala ![]()
@Anonymní píše: Více
Myslím, že se jich jentak nezbaví.
V těhlech případech je lepší nabídnout peníze, pokud to tedy lze, jako pomoc na nové bydlení, ale domů nee…
Co ted s tím, nevím, oni do práce nepůjdou a na kauci nikdy peníze neseženou…
Já jsem asi trochu „sviňka“ ale do tohoto bych se teda montovala a snažila se rodiče dotlačit do toho, aby se jich co nejdříve zbavili. Samozřejmě nějakým lidským a v rámci možností nenásilným způsobem. Protože je to především v jejich zájmu. I kdyby se Ti dva zaměstnali, jakože na dlouhodobé setrvání v práci u obou dvou věřím pramálo, stejně budou rodiče ždímat a parazitovat na nich. A čím déle tam budou tím obtížnější bude se jich zbavit. Už teď se tam chovají, jako kdyby jim to tam patřilo a zakladatelka s rodinou by tam ideálně vůbec neměli jezdit zaclánět a obtěžovat.
Viděla jsem to svého času u známé. Sourozenec si po poměrně krátké známosti pořídil dítě v situaci kdy měl holý zadek a žádné zázemí. Takže dočasně budou u rodičů. Když tam dočasně byli už pár let došlo nakonec na to, že známá souhlasila s tím, že tam za nějaké dost komické odstupné sourozenec už zůstane a dům bude jednou jeho. Známá bydlela přes 100 km daleko, takže nebylo dost dobře možné, aby za rodiči jezdila na otočku, takže tam další dlouhá následující léta zažívala situace, kdy jí např. 5ti letá neteř řekla „už byste měli jet domů, maminka Vás tady nechce“, děti známé se nesměly koupat v bazénu, protože ten nebyl rodičů, ale rodiny sourozence, atd atp. To chceš ![]()
To je těžké. Tohle si ze syna vychovala vaše mamka a teď se jí to vrátilo… Bude se holt muset švagrové postavit a srovnat ji. I za cenu toho, že přijde o kontakt s vnoučkem… Chtěla jim pomoct a ve skutečnosti udělala úplný opak. Tím, že je vzala k sobě jim umožnila chovat se jako netáhla. On by si váš bratr tu práci našel a švagrová by šla do práce hned po třech letech, kdyby neměli jinou možnost. Ale zkusili to a jinou možnost dostali. Mají splněno, je o ně postaráno. Nebudou se snažit a bude jim připadat úplně normální, že budou vaší máme viset na krku klidně celé roky… Pomoc je půjčit jim na jeden nájem, než si otec rodiny najde novou práci. A chlap ji najde prakticky vždycky. Ne tu, co by si představoval, ale nějakou najde určitě. Nemají práci, protože ji mít nechtějí… Každopádně i kdyby se podařilo vašim je donutit pracovat, tak našetřit z dvou platů, které se budou pohybovat kolem minimálky, na kauci, provizi, první nájem atd. bude trvat docela dlouho. Takže tam prostě budou smrdět ještě hoooodně dlouho…
@andiedvorakova píše: Více
Tak ho vychovala vaše mamka? A taťka byl třicet let na dovolené nebo jak? ![]()
Jinak ne všechny „nefunkční“ děti byly špatně vychovávané. Někdy dělá rodič, co může, a nepomůže to.
Se zbytkem souhlasím.