Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, ono to může působit, že neni co závidět, ale někdy se člověk diví.. Třeba ji může vadit to, že si víc rozumíš s tchýní jak ona..
Třeba toto měla za problém kamarádka..
Vše mezi nimi ok, když pomlouvaly tchýni, nebo spíš obě měly problémy, tak pohoda, ale jak se stalo, že se ona s tchýni nějak dlaa dohromady, problémy zanikly, tak začaly problémy jinde..
@Andy527 píše:
To jsem zkoušela jeto knicemu.Nema mi co závidět a hlavně nema důvod žárlit i když ted člověk nevi.
Proč by ti nemohla závidět nebo žárlit? Nehledej racionální vysvětlení, závist a žárlivost nemá racionální důvod.
@bartsch píše:
Obávám se, že pravdu se asi nedovíš. Ale může v tom být cokoliv, mohla jsi třeba něco nechtě říct nebo ona závidíRozumné vysvětlení to vůbec nemusí mít
Zkus se jí v klidu na to zeptat, nic jiného mě nenapadá. Ale snaž se být nad věcí, nesmíš na sobě dát znát svou slabost.
Ano taky me napadlo se ji zeptat pak me napadlo ji skočit do úsměvu a na tvrdo ji to vpalit mno uvidim co se zase dozvím. ![]()
@Janasas píše:
No, ono to může působit, že neni co závidět, ale někdy se člověk diví.. Třeba ji může vadit to, že si víc rozumíš s tchýní jak ona..
Třeba toto měla za problém kamarádka..
Vše mezi nimi ok, když pomlouvaly tchýni, nebo spíš obě měly problémy, tak pohoda, ale jak se stalo, že se ona s tchýni nějak dlaa dohromady, problémy zanikly, tak začaly problémy jinde..
Take možnost mas pravdu
@Andy527 Víš, vím jaké to je, když ti někdo takhle závidí a těžko překousává, že existuješ a že existují tvé děti
Je to iracionální a je to mindrák té dotyčné. Ale s hrdostí, kdy je člověk nad věcí, ve výsledku vlastně vyhrává, ačkoliv je do toho boje vtažen proti své vůli.
Je to věc strategie.
@Andy527 Zní to drsně, ale prostě jí lezeš na nervy - taková antipatie. Nezměníš to.
@diskettes píše:
@Andy527 Zní to drsně, ale prostě jí lezeš na nervy - taková antipatie. Nezměníš to.
Co se stim da delat? Zremne ji vadí to ze žiju. ![]()
@Andy527 píše:
Co se stim da delat? Zremne ji vadí to ze žiju.
Ukaž, že ti je to u zádele a že ti může vlézt na záda. Ty jsi ta silná, problém má ona.
@bartsch píše:
Ukaž, že ti je to u zádele a že ti může vlézt na záda. Ty jsi ta silná, problém má ona.
Asi to tak bude nejlepší nehorši je ze ona si mysli ze ji i pres to všechno budu vozit do prace.Sama nenapíše a ceka az ji napisu ja ale to ma smůlu ja ji psát nehodlám.
Není to ma povinost ji vozit jezdi ji autobusy ![]()
@Andy527 píše:
Asi to tak bude nejlepší nehorši je ze ona si mysli ze ji i pres to všechno budu vozit do prace.Sama nenapíše a ceka az ji napisu ja ale to ma smůlu ja ji psát nehodlám.Není to ma povinost ji vozit jezdi ji autobusy
Ať si myslí, co chce. Ty jsi moc hodná, neprůbojná, naivní a jsi strašně snadný cíl. Neumíš se bránit, ani ji slušně poslat do… Ostatní si k tobě dovolí jen to, co jim dovolíš ty. Všechno má své meze a musíš je stanovit ty.
@kdochcekam píše:
ohledně toho vození do práce, já bych nikomu o odvážení nepsala. Kdo ví, že má se mnou stejnou cestu a může mě vzít autem, potom mi to buď nabídne sám nebo nic. Kamarádka mě vozívala pravidelně a vždycky mi večer před tím napsala, ať počítám s odvozem. Občas jsem jí za to koupila třeba meníčko nebo čaj a tak…
Jenže ja ji po cestě nemam a nikdy mi nekoupila nic zato ze jsem ji vozila do prace.jsem toho názoru že když po me někdo neco chce tak se ma ozvat a ne to brat jako samozrejmnost. nezlob se ale vozit ji a jeste zajíždět kvůli ni nehodlám. taky nekradu na benzin to jsme se domlouvali ze mi bude prispivat a od zari neorispela ani korunu vola ze sebe delat nenechám.
@bartsch píše:
Ať si myslí, co chce. Ty jsi moc hodná, neprůbojná, naivní a jsi strašně snadný cíl. Neumíš se bránit, ani ji slušně poslat do… Ostatní si k tobě dovolí jen to, co jim dovolíš ty. Všechno má své meze a musíš je stanovit ty.
To je ma nevýhoda bohuzel.
@kdochcekam píše:
Tos ale nikde neuvedla
No tož ma chyba, ale nikdy jsem ji nic neudělala a ona se chova takle a jeste mi bude dělat zle. Nechapu jeji chovani asi ji vadí ze vůbec existuji.Jsem pouze člověk ![]()
@kdochcekam píše:
vykašli se na ni. Je zbytečné se zabývat lidmi, kteří jen šíří negaci a vyžívají se v konfliktech. Nic s tím neuděláš, jen otrávíš sama sebe. venku je sluníčko, jdi si koupit něco dobrýho a nezabývej se blbounama.
To je pravda jenže ven nemohu mala je nemocna. Dekuji
@kdochcekam píše:
Tak si pusť nějakou prču v telce a dej si dvojku červeného. A hlavně se s manželem o ní nebav. Prostě neexistuje. Důležité je pro tebe to, abys měla pohodu ve své rodině a nějaká taková ať si prndá kde chce a co chce. Ty víš jak to je a to stačí.![]()
![]()
![]()
Jj mas pravdu a dekuji. ![]()