Svatba - ano či ne?

Anonymní
9.11.17 10:52

Svatba - ano či ne?

Přemýšlíme, jestli do toho praštit nebo ne. Nejde nám o žádnou romantiku, řešíme vyloženě praktické věci a probíráme výhody i nevýhody. Oba máme děti z předchozího vztahu, oba nějaký majetek, žijeme v jeho nemovitosti. Řešíme samozřejmě i to, že by se s jedním z nás něco stalo, tak jak by se mohla změnit situace s péčí o děti, majetkem, vdovský důchod atd. Hoďte mi sem nějaká pro a proti. :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
káťa
9.11.17 10:59

Hele, asi je to na tom, jak se vam do toho chce.
My jsme v podobne situaci, akorat zijeme momentalne v mem a jeho pronajimame, ale to je vlastne fuk.Do budoucna chceme postavit jeste nemovitost spolecnou, tak jsme si rikali, ze pak do toho mozna prastime, kvuli dedictvi, vdovskemu duchodu atd.
Taky chceme hen tak neformalne, treba formou obyc grilovacky. Ja uz jednu svatbu mela, partner zil v letitem svazku bez svatvy..

• Citovat
  • Upravit
25166
9.11.17 11:07

Když nebudeš mít smůlu na někoho, kdo naseká dluhy, tak si myslím, že čistě prakticky má manželství víc výhod. Teda pokud nechcete využívat mezery a dojit stát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.17 11:11

@Aries6 :lol: :lol: :lol: Vzhledem k tomu, že zatím spolu žijeme jako nesezdaní, poraď, jak dojit stát. Nemám dojem, že bychom dostali něco jiného, než kdybychom byli manželé.

• Citovat
  • Upravit
25166
9.11.17 11:14
@Anonymní píše:
@Aries6 :lol: :lol: :lol: Vzhledem k tomu, že zatím spolu žijeme jako nesezdaní, poraď, jak dojit stát. Nemám dojem, že bychom dostali něco jiného, než kdybychom byli manželé.

Já to právě nevím, protože to neumím a nepotřebujeme to. Ale někdy tady nestačím zírat, co si lidí umí vyběhat a zařídit.
Teda dojím, čerpám RP a jsem doma celé 3 roky :D Teda teď, u předchozích dcer jsem ho nestihla vyčerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.11.17 11:20

Nerejpu, jen zamyšlení…v čem má manželství výhody? Dědictví se dá pořešit předem, pokud je nějaký majetek a „dvojí“ děti, tak bych to i doporučovala, to samé s péčí o děti, klidně pořešit nějakým papírem předem. Co se týká informací třeba v nemocnici, tak dneska se všude hlásí, koho smí informovat, mám to napsáno v kartě na gyndě i u obvoďáka, všude se mně ptaj. I v té nemocnici před operací. Jediný problém asi při neplánovaném pobytu v nemocnici, nehoda apod. Vdovský důchod pořád je? jsem myslela, že už ne, nebo nějak hodně omezeně. Na sirotčí nemá manželství vliv. Takže nevím. Pokud je to srdcem a z přesvědčení, tak tam je to jasné. Ale pokud takto z praktických důvodů, tak nevim nevim. Já jsem spíš pesimista, takže bych se bála zadlužení, protože nikdo nemůže říct, že nikdy nevezme půjčku apod., neudělá nějakou blbost a nezadluží celou rodinu, prostě nikdo nikdy!!! Při rozvodu tam vidím tahanice o společný majetek… při rozchodu můžou být taky, ale jakmile je to vztah posvěcený, tak tam to právo a nároky cítím větší.

Já bych do toho nešla, mám ráda zadní vrátka otevřená bez nějakých komplikací s rozvodem a tahanic,,, ale říkám, jsem spíš pesimista v těchto věcech a hodně opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.11.17 11:23

No právě to je to. Myslela to tak, že jako nesezdaná si můžeš zažádat o kdeco, neuvedeš přítele, že spolu bydlíte, nebude se tedy počítat jeho příjem,,, takto se to dělá. V manželství toto nejde. Je to snad nejrozšířenější druh podvodu při čerpání různých soc. dávek.

@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
9.11.17 11:28

@Anik vdovský důchod pořád funguje. V případě kdy není dítě se čerpá rok, v případě kdy společné dítě je tak se čerpá do jeho zletilosti / doby kdy dostuduje. Vypočítává se snad podle příjmu zesnulého podrobnosti nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.17 11:28

@Anik Vůbec nerýpeš. Chtěla jsem slyšet pro i proti a my sami o nich uvažujeme. Zajímalo by mě např. jestli kdyby se něco stalo se mnou a můj partner byl mým manželem, jestli by to ovlivnilo péči a kontakt s mými nezletilými dětmi, jak by to ovlivnilo dědictví. No koukám, že máme ještě co probírat s právníkem. My máme trvalý pobyt na jedné adrese, takže ti řeknu, že jsem zkusila přídavek na dítě a opravdu ho nedostala. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3585
9.11.17 11:37

Nojo, tak to je chyba, ten trvalý pobyt tomu samozřejmě vadí :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.11.17 11:38

Medisek: aha, tak to pak jo,,, tak to je silný argument. Ale společné děti nejsou, jsem pochopila. Samozřejmě, může se to změnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.11.17 11:42
@Anonymní píše:
Přemýšlíme, jestli do toho praštit nebo ne. Nejde nám o žádnou romantiku, řešíme vyloženě praktické věci a probíráme výhody i nevýhody. Oba máme děti z předchozího vztahu, oba nějaký majetek, žijeme v jeho nemovitosti. Řešíme samozřejmě i to, že by se s jedním z nás něco stalo, tak jak by se mohla změnit situace s péčí o děti, majetkem, vdovský důchod atd. Hoďte mi sem nějaká pro a proti. :*

Proc se ptaa cizich zenskych? To takovouhle vec neumis vyresit sama? To je fakt strasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.11.17 11:42

Mně ten vdovský pořád leží v hlavě, a není to tak jednoduchý,,, myslím ten roční, pokud není dítě,,,jsou tam podmínky, který člověk v mladým věku prostě nesplní.
 http://www.cssz.cz/…-duchody.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
9.11.17 11:44

@Anik to jr jrden z duvodu. Kdyz nrmas zadni vratka tak se tak rychle nezdrha. Kdyz jste manzele tak mozna budete mit o jeden duvod vic proc zkusit srovnat nejske neshody a ne hned zdthnout:)

Ja jsem pro. Sirotci duchod, dedictvi, nemocnice, deti a prijmeni, tradicni usporadani rodiny atd atd.

Ja vim ze je to jen papir, tak proc se brat…ale kdyz se mate radi…tak proc NE?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.17 11:44

@VeronikaQ Strašná jsi leda ty sama. Samozřejmě to vyřešíme sami, ptám se tu proto, že někoho jiného mohou napadnout podstatné věci, které nás ne. Ale to asi ty nemůžeš pochopit, prosímtě nekrafej mi tu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky