Svatba se Srbem, jaké doklady

Pandulka
6.3.19 09:26

Svatba se srbem - doklady

Nemáte někdo prosím zkušenosti, jaké doklady jsou třeba pro svatbu se srbem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33540
6.3.19 10:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.3.19 10:21
@arinecka píše:
@Pandulka https://search.seznam.cz/?…

To mi nepomůže, doklady pro Srbsko tam nejsou..

• Citovat
  • Upravit
1811
6.3.19 11:23

Mam zkusenosti jen se svatbou s Italem, a i kdyz ses na to neptala - meni se to a kazda matrika muze byt jinak striktni, proto doporucuju zavolat/zajit tam, kde to hodlate resit. Abys nezazila co ja - dohaneni na posledni chvili, i kdyz jsem si informace zjistovala primo na matrice (byt jine)

Urcite bude potreba vse z jeho strany prelozit do cestiny a na vyplneni dokladu na matrice dorazit se soudnim tlumocnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.3.19 11:32

určitě rodný list opatřený apostilou a úřední překlad do češtiny, pak nějaký doklad, že může na území čr pobývat legálně, pas, soudní tlumočník, pokud nemluví česky......ale určitě zavolat na matriku, kde se budete brát, protože všude stačí něco jiného… tak abyste pak nemuseli řešit další věci…

Jo a na internetu, přímo na stránkách úřadu, to většinou je také napsané.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.3.19 12:32
@Capretta píše:
Mam zkusenosti jen se svatbou s Italem, a i kdyz ses na to neptala - meni se to a kazda matrika muze byt jinak striktni, proto doporucuju zavolat/zajit tam, kde to hodlate resit. Abys nezazila co ja - dohaneni na posledni chvili, i kdyz jsem si informace zjistovala primo na matrice (byt jine)Urcite bude potreba vse z jeho strany prelozit do cestiny a na vyplneni dokladu na matrice dorazit se soudnim tlumocnikem.

Dík. Na matriku jsem volala, ale řekli mi, že srba ještě neoddávali. Ať tam prostě přinesu ty doklady a koukneme na to :roll: Což je super ve chvíli, kdy pro doklady jedeme do srbska, až bude něco chybět…
Navíc nám odmítli dát termín, dokud nebudou doklady..taky fajn.

Tlumočník snad třeba nebude, žije tu 25 let. Pochopila jsem, že tlumočník je jen, když dotyčný nerozumí..

• Citovat
  • Upravit
Pandulka
6.3.19 12:35
@welovefashion píše:
určitě rodný list opatřený apostilou a úřední překlad do češtiny, pak nějaký doklad, že může na území čr pobývat legálně, pas, soudní tlumočník, pokud nemluví česky......ale určitě zavolat na matriku, kde se budete brát, protože všude stačí něco jiného… tak abyste pak nemuseli řešit další věci…Jo a na internetu, přímo na stránkách úřadu, to většinou je také napsané.....

Dík, apostila prý u srbska není třeba.
Stránky mám pročtený, i jsem volala na ministerstvo. Řekli mi, že v každé zemi je to jiné… Potřebuju třeba vědět, jestli je problém, že nemají rodný list (ale jen výpis a jestli může být starší 6 měsíců), nebo jestli vydávají vysvědčení ke svatbě…

• Citovat
  • Upravit
1811
6.3.19 14:26

@Pandulka to ale nemuzou myslet vazne, jak asi z toho neco zazracne vykoukaji? Tak to bych zkusila obvolat par prazskych matrik - pokud u vas nevedi a hledat sami nehodlaji, vic uz zjistovat nebudou. Kdyz jsi volala na ministerstvo, volalas i primo na srbskou ambasadu? Dale bych se zkusila predem zeptat soudniho prekladatele - jeho sluzby vyuzijes tak jako tak, ten mit zkusenost urcite bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
6.3.19 15:11
@Capretta píše:
@Pandulka to ale nemuzou myslet vazne, jak asi z toho neco zazracne vykoukaji? Tak to bych zkusila obvolat par prazskych matrik - pokud u vas nevedi a hledat sami nehodlaji, vic uz zjistovat nebudou. Kdyz jsi volala na ministerstvo, volalas i primo na srbskou ambasadu? Dale bych se zkusila predem zeptat soudniho prekladatele - jeho sluzby vyuzijes tak jako tak, ten mit zkusenost urcite bude

No řekli mi vyloženě, že mám přinést jeho rodný list a vysvědčení a kouknem na to..že prostě srba tam ještě neměli, tak neví co přesně. Zas chápu, že nemůžou vědět všechny dokumenty pro každou zemi (i když jsem doufala, že matriky mají takový ěnjaký registr). A jestli pak třeba řeknou, že výpis z matriční knihy narození nesmí být starší než 6 měsíců (a my máme jeden i soudně přeložený z r. 1997, což dle ministerstva nevadí a může být i starší), tak mě trefí…
Obvolání matrik mám v plánu, když bude nejhůř..to mi přijde takové divné. Navíc co uznají na jiné, tak mi na té naší stačit nemusí :nevim:
Na ambasádu jsem volala, ale překvapivě tam zas neumí česky :lol: A já nevím v angličtině názvy těch dokumnetů, protože všude se to jmenuje jinak.. Takže tam mám v plánu vyslat chlapa, který si tam chce nechat zkontrolovat dokumenty před odjezdem do srbska. Ale ráda bych tu nachytala nějaké zkušenosti případně..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky