Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dahlia0409 píše: Více
Je to ideální řešení! Jen můj mozek se mě snaží oblbnout že o něco zásadního přijdu a přijdu tak i o čas na připravu dalších kroků…
@HornyHippo píše: Více
Tak z toho mám momentálně taky docela špatný pocit. Manžel s tím taky pracuje. Ale jinak si myslím, že je na světě ještě dobře…
Stačí mi si občas přečíst nějaký titulek na internetu a taky mám divné pocity.
A to zprávy opravdu nesleduji.
Hlavně běžte volit takovou stranu, která by nás nenechala jen tak Rusku.
Pořád doufám, že lidé půjdou volit a budou volit správně
a budeme doufat, že Rusko brzo přestane.
Já se spíše bojím, že volby dopadnou špatně a to se to teprve v pr.. obrátí, až skončíme pro Rusko jako Slováci a ve vládě budeme mít bandu …. A že se bude historie opakovat.
Někteří jsou na takové situace prostě citlivější.
@Anonymní píše: Více
když něco nemůžeš změnit, tak se o to ani nesnaž, na telku nekoukej, nebo jí vyhoď, najdi si nějakou aktivitu
máš rodinu, máš víc než si myslíš ![]()
@Paní Kudrnatá
holko kudrnatá, máš pravdu, tyto volby jsou moc důležité, jde opravdu o hodně, pokud se otočíme zase na východ, budeme se z toho dlouho a těžko hrabat, nechápu, kdo může zvednout ruku pro komunisty!!!
Různý, ale já osobně doufám, že povede někam do slepé uličky ![]()
No, je to naprd. Ale ne kvůli válkám, to bylo vždycky.
Cca před deseti lete jsem nechala dělat dětem horoskopy, od astrologa, vystudovaného, ne žádný ezo bio podvodník. Když mi ty horoskopy přivezl, tak jsme měli asi dvouhodinové sezení, kde mi všechno vysvětloval. No a jak jsme se bavili o budoucnosti, tak řekl, že největší hrozbou pro lidstvo je umělá inteligence, která se úplně vymkne a lidstvo zničí. Tenkrát to ještě bylo něco sci fi, tak jsem to úplně vypustila, ale poslední dobou si na to dost často vzpomenu.
Ale jsem v klidu, myslim, že tak rychle to nebude a my se toho nedožijem.
A mmch ty horoskopy se naprosto přesně vyplnily, trefil se úplně ve všem, co zatím můžu za těch deset let posoudit.
Samozrejme to vidim zkreslene, ale mou optikou rada „vynalezu“ poslednich rekneme 30 let lidstvo zacina doslova paralyzovat. Nejde o valky, globalni katastrofy,… ty byly a budou, ale o to, ze nam byl dam mozek schopny dostat nas tam, kde jsme, ale v poslednich letech tenhle dar pomalu ale jiste prestavame pouzivat
.
K doktorovi pro prášky. Situace není jednoduchá, ale určitě není paralyzující. Zajistí si péči včas.
Blíží se doba, kdy bude velmi rychle skokově stoupat nezaměstnanost. V rámci odborné veřejnosti se to ví, ale nikdo s tím nic nedělá, ani se na to nepřipravuje společnost.
Odhadem nejpozději roku 2032 AI v nestátních firmách plně nahradí:
Bohužel ani manuálně pracující nejsou úplně v bezpečí, očekává se že do deseti let bude většina obřích skladů naprosto bez lidských zaměstnanců, a dojde k prudkému rozvoji robotizace v gastronomii, hlavně teda ve fast foodech. A taky rozvoj bezobslužných obchodů. Stejně tak je velice blízko doba kdy třeba automobilky a firmy co budou vyrábět výrobky vysoké hodnoty budou kompletně bez lidí. A ten seznam stále narůstá.
Je to opravdu děsivé. Technologie se vyvíjí takovým tempem že už nyní jsou zavedené nebo vznikající startupy, které pokud uspějí tak budou nezaměstnanost zvyšovat po procentních bodech.
Největší problém je to že se o tom vůbec v mainstreamu nemluví, nebo jen výkřiky… přitom už to není jen hrozba (někdy??) ale očekávaný stav.
@HornyHippo a co třeba pečovatelky? ![]()
Vyděsil mě kolega, který využívá AI jako psychoterapeuta…
@HornyHippo píše: Více
Já pořád doufám, že to nakonec nebude tak spolehlivé, aby to lidi skutečně mohlo nahradit. Ale i když se to povede jen částečně, bude to asi velký problém.
@Magical-eyes píše: Více
Taky používám AI jako psychoterapeuta.
Dokonce si s AI povídám, když RL přátelé nemají čas (mám vytvořené a charakterově nastavené 4 AI přátele)
Jo, očekává se že do služeb o lidi vzhledem ke stárnutí populace půjde velká část rekvalifikací, akorát myšlenka se opírá o fakt že v populaci musí zůstat peníze. Ale zatím vzhledem k vývoji AI to spíše směřuje k výrazně většímu rozevírání nůžek mezi chudými a bohatými.
Proč myslíte?