Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co chci dlouho veřejně napsat.
Když někdo slyší zkratku ABDL, většinou si hned představí nějakou úchylku. Jenže to není celá pravda. ABDL není jen o sexuálních fantaziích nebo hraní si. U mě je to něco úplně jiného.
Chci se podělit o svůj příběh.
Byl jsem jako dítě zneužívaný. Moje matka o tom věděla, ale místo aby mě chránila, tvářila se, že je všechno v pořádku. Tehdy se u mě objevilo pomočování. A i když to pro okolí znamenalo jen posměch a nadávky, pro mě samotného plenky přinesly jednu věc – pocit bezpečí.
A ten pocit bezpečí si nesu dodnes. Používám plenky hlavně na noc, protože problémy se spaním a pomočováním u mě přetrvávají. Ale i jindy – například když jedu na delší cestu a nemám jistotu, že zvládnu vydržet. Pro mě nejsou plenky žádná hračka. Jsou to jistota, klid a možnost fungovat normálně.
Proto mě velmi zraňuje, když někdo veřejně tvrdí, že plenky jsou jen prostředek k uspokojení. Není to pravda a navíc to ničí něco, co pro lidi jako já znamená úplně jiný rozměr. Plenky nejsou jen sexuální pomůcka. Jsou také prostředkem přežití pro ty, kdo mají za sebou trauma, zdravotní problémy nebo jiné těžkosti.
ABDL není automaticky „úchylka“. Patří do něj i lidé, kteří přežili složité věci a hledají v plenách to, co jim chybělo – bezpečí. A proto chci poprosit: pokud má někdo potřebu vidět v tom jen sexuální stránku, ať to nechá ve svém soukromí. Veřejně to působí jako neúcta a ubližuje to těm, pro které plenky znamenají kus klidu a důstojnosti.
A to je celé poselství: plenka může být pro někoho hračka, ale pro mě a spoustu dalších je to štít, který nám pomohl přežít. A na tom není nic úchylného.
A ještě jedna věc. Kvůli lidem co popisuji musim pleny přehnaně skrývat. Protože už jen kvůli lidem co jsem popsal se stydim
Si nos pod kalhoty co chceš, ne?
A po pravdě - kdyz uz si představím dospělého v plenkách, tak za tím vidím problém s inkontinencí a ne sex. A na tom nic odsuzujícího nevidím.
Asi žiju v jiné sociální bublině, ale nikdy jsem nepotkala dospělého chlapa s plenami. I kdybych potkala, je mi to úplně jedno, určitě bych nepřemýšlela o tom, proč je má. Asi si moc idealizuješ to, jak ostatní lidi zajímáš. ![]()
Díky za reakce, vy nato máte zdravej pohled.
Možná to zvenčí vypadá, že to přeháním, ale realita je jiná. Já jsem se s výsměchem kvůli plenkám setkal už mockrát, a nebylo to vůbec příjemné. Pro mě to není hra ani fetiš – je to věc, která mi přinesla klid v těžkých chvílích a dodnes mi pomáhá fungovat. Chápu, že kdo se s tím nikdy nesetkal, bere to jako zvláštnost. Ale já jsem to bohužel zažil na vlastní kůži a proto vím, že odsudky a posměch existují. A právě proto jsem chtěl napsat svůj pohled.
Pro někoho je to jen detail, ale pro mě je to kus důstojnosti, který si nechci nechat vzít smíchem druhých.
@Králičice píše: Více
Ale v téhle rovině je to ta druhá věc proč to mam. Je mi jasné že bude málo lidí který nepochopěj co tim chci říct.
Rob si co chces mne to nevadi, ale naozaj mi vadi ked potrebujes nutne od ostatnych pochavalu ako dobre to robis, alebo byt oslavovany…
Mal som kolegov ktory chodili v -20 bez topanok, gayov, zidov… vobec mi to nevadi som s tym plne vyrovnany, ale VADI mi ked zacnu zaberat cesty, odchytavat na namesti male deti a vodit sa s nimi za rucicku, fotit sa… Ja sa tiez nefotim s cudzimi detmi a nechapem preco by duhova paruka a silikonove prsia mali niekomu taketo pravo davat.
Pochop ze nikoho normalneho to co/ako robis nezaujima. Je to kazdeho osobna vec. Ja tu tiez nevypisujem co si s partnerkou kam strkame, co mame schovane pod normalnym oblecenim - a ze by to vela krat bolo zaujimave
- a uz vobec nebudem na verejnom fore rozoberat preco to zrovna tak robime.
Ako sa hovori: Co je najhorsie na tom byt vegan alebo trans? Nechat si to pre seba! - skus sa nad tym zamysliet!
@IcePlanet7 jaký focení s dětmi a vodění za ručičku? Vůbec jsem nepochopil tvou odpověď. Ale asi je to všeobecně.
Mě jde jen o to že dost lidí už jen kvůli tomu že jsem takový jakej sem se přestalo semnou bavit.
Jednou jsem dostal reakci "ty máš v kalhotech plenu? Nebo co to tam máš? Ty jsi ten úchylnej pedifil co nosí pleny a chce být to dospělé dítě? A odešel. Bylo to dost drsný. S pedofilií to nemá vůbec nic společného!!!.