Úzkosti a negativní myšlenky. Nevím, jak to změnit

20.9.25 11:08

Úzkosti a negativní myšlenky

Potřebuju pomoct, připadá mi, že jsem se úplně zbláznila. Mám už asi týden úzkosti úplně ze všeho co mám dělat. Nic mi nedělá radost a furt si říkám jestli má můj život smysl a že se toho nikdy nezbavím. Nemůžu jíst a spát. Bojím se, že už nebudu žít nikdy normálně a furt mě budou popadat tady ty myšlenky. Život mám krásnéj bezstarostnej, nechapu co mě to popadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.9.25 13:40

Taky trpím na úzkosti. Ale už s tím za ty roky zvládnu nějak pracovat. Pomáhá mi úzkosti rozdýchávat hlubokými nádechy, uzemnit se (říkám si jsem tady, v klidu, v bezpečí, nic se neděje a říkám si 5 věcí které kolem sebe vidím). Snažím se normálně fungovat v rámci možností, jíst aspoň 3 jídla denně, vynechat kofein, vynechat mobil a nepoužívat ho, chodit na procházky, zabavit se činností, číst si, pít bylinkový čaje, cvičit. Čím víc se tomu poddávám a jen ležím a nechám šrotovat mozek, tím hůř se pak cítím a vracím do normálu. Pokud máš pocit, že je to neúnosné a můžeš si ublížit, tak vyhledej odbornou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.25 14:07

Toto se mi stalo loni v létě. Já ale vím, co byl spouštěč. Zároveň jsem cítila, že se to samo pomaloučku zlepšuje. Šla jsem za paní, co dělá čínskou medicínu, aby mi něco dala.
Nejhorsi byl asi měsíc, cele to trvalo asi 3 měsíce. Bylo to hnusný, fyzicky to bolelo.
Vyhledej lékaře nebo jinou pomoc. Sama to nemusíš zvládnout. Je to nemoc jako každá a se zlomeninou by jsi taky šla k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
22.9.25 23:18

Praktik může předepisovat SSRI. Pomůže to překlenout akutnější období, ale pozor, první 2-3 týdny naopak indukují horší stavy. Proto se předepisují s benzodiazepiny na prvních pár týdnů spolu se SSRI. Hledala bych si psychologa, popř. psychiatra a zkoušela různé relaxační techniky. V Bohnicích mají centrum krizové intervence, tam bych klidně zavolala a poradila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
23.9.25 00:56

@123anonym1234 jaké konkrétní myšlenky tě často přepadáváji kterých se chceš zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová