Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mackA159 píše:
Babičky fakt nemuzou vzít dítě bez vědomí rodiče do nemocnice. Jakto že ho ošetřili?
Ale můžou
naši brali syna na šití, když jsme byli na pár dní pryč. ![]()
@thalasan píše:
@mroe hele tobě to opravdu přijde normální? Přijdou do nemocnice bez kartičky, bez rodného čísla, nejspíš i bez toho, u které pojišťovny kluk je a oni udělají takové vyšetření? Vlastně nemůžou vědět jestli se ten kluk jmenuje tak jak se jmenujea ještě bez zákonného zástupce? Jak to vyšetření vykáží? Navíc milá babička dítě po úrazu táhne vlakem a pak pěšky bůhví jak dlouho než aby je zavezli 10 minut autem? A vrchol pro mě je, že pak starostlivá babička ani nechce dat rodičům lékařskou zprávu
jako je fajn, že má o dítě strach, ale celkový průběh řešení ti přijde ok?
Jo, to mě přesně fascinovalo. Babička ho tam táhla vlakem, ačkoliv rodiče byli u nosu.
Neříkám, kdyby nebyla jiná možnost, babička bydlela v jiném měste, nebo cokoli. Ale v tomhle případě by mě to nakrklo taky.
Pokud by kluk měl opravdu vážné zranění hlavy, tak cesta vlakem by byla dost risk a mohl se cestou dost zhoršit.
Je dost divné, že ho v té nemocnici ošetřili bez vědomí rodičů. Pak 4 rtg se mi zdají taky dost - ale to si zakladatelka odvodila z toho, co říkal syn, mohli taky být dva.
Stějně to tu nevyřešíme. Promluvit si s babičkou a stanovit pravidla. Tohle prostě působí, že to chtěla utajit. Pak jí došlo, že kluk se doma stejně svěří a tak to přiznala. Nebo měla strach, že rodiče budou naštvaní, že kluka neuhlídala, tak se bála a odkládala to.
@lleennttiillkkaa píše:
Jistěže vyšetří, protože složili hypokratovu přísahu. Však když zkolabuješ na ulici a nebudeš zrovna u sebe mít doklady a někdo ti zavolá sanitku, tak taky přijede, odvezou tě do nemocnice a ošetří.
Ano, člověk v ohrožení života se u nás samozřejmě ošetřuje v každém případě. Hypokratovu přísahu tu tedy nikdo neskládá, to je taková fáma.
Ale rodiče byli na dosah, měli být informováni okamžitě. Pokud to nevypadalo vážně, mohli se rozhodnout, zda mají čas vyřídit to sami a nevadilo by zdržení čekáním na ně. Pokud to vypadalo vážně, tak nechápu tahání dětí vlakem. Dítě bylo sice na hlídání u babičky, ale nebylo u ní „na prázdninách“ na druhém konci republiky, aby to musela řešit sama. V každém případě bylo vhodné rodiče informovat.
@fera21 píše: Ženský, já vás fakt nechápu. Tady jsou dnes a denně dotazy na šílený krávoviny ohledně úrazů, každá druhá letí do špitálu s kdejakým prdem a když se bába zachová zodpovědně, tak je to zase blbě.
Proč tchýně neřekla? Oni spolu 2× telefonuji, jednou se vidí, nebo co a ona neřekne, že vzala syna na rtg? Že měl úraz? No, šílený. Nejhorší snad to, že nezavolala, takove tajnosti. Co by bylo příště?
@free333 píše:
@soldiJá bych si došla do té nemocnice pro tu zprávu…
jo to já taky, možná poté bude víc jasné, co se vlastně stalo
ale pořád zůstává nesmyslná jízda vlakem na pohotovost ![]()
@lucenka píše:
Tak na ten rentgen dítě poslal doktor a ne babička. A tedy přijde mi lepší rentgen, než něco zanedbat. Pokud je dítě s babičkou, tak neřeším, co dělají, jedí apod. Je to na zodpovědnosti babičky. Nechápu tuhle potřebu rodičů, určovat babičce, co má s dítětem dělat, když jí svěřím dítě.
Babička ti měla zavolat, že dítě spadlo a radši s ním jede do nemocnice. Takže bych jí řekla, ať ti příště v takové situaci zavolá. Ale víc bych to neřešila.
No, mě na pohotovosti s dítětem po ráně do hlavy doktor rovnou řekl, rentgen bych spíš nedělal, ale jestli chcete, tak ho uděláme. Takže ono možná poslal doktor, možná kdyby tam byla matka a řekla, že rentgen si nepřeje, doktor by jí buď řekl, že to považuje za nutné/vhodné, nebo by třeba řekl, že je možné nechat bez rengtenu a dítě sledovat.
Ale ono jde hlavně o tu nekomunikaci. Když někomu dítě svěřuji, tak tedy předpokládám, že když se bude s dítětem něco dít, tak se to dozvím. Samozřejmě také musím předpokládat, že když nebude možné dát vědět, hlídač je schopen se postarat sám. Ale tady prostě šlo jen o to, zvednout telefon, poslat sms. Fakt divná nekomunikace.
@soldi píše:
ja som praveze napisala kvoli tomu, ze som nechcela jednat zbrklo alebo pod vplyvom emocii, kedze ma to velmi nahnevalo. ta jej nedovera voci mne? ze proste nepokladala za dolezite nielenze sa nas opytat, ale ani nam len dat vediet?
Ale vždyť vám dala vědět, přece vám to řekla. Myslím, že trochu přeceňuješ Vaši úlohu jako rodičů. Babička měla děti na hlídání, něco se stalo, babička to vyřešila a potom Vám dala vědět. Není to podle mě věc, kterou by Vám to musela hlásit okamžitě.
@kacz píše:
Ale vždyť vám dala vědět, přece vám to řekla. Myslím, že trochu přeceňuješ Vaši úlohu jako rodičů. Babička měla děti na hlídání, něco se stalo, babička to vyřešila a potom Vám dala vědět. Není to podle mě věc, kterou by Vám to musela hlásit okamžitě.
Vezla vlakem kluka po úderu do hlavy, nechala mu udělat rtg a ani nezavolá rodičům, jestli chtějí syna vidět, jestli souhlasí s rtg apod. Nedovedu si představit, že by tohle udělala tchyně bez toho, aby nám to zavolala. Přijde mi to úplně ujeté, pro dobro syna to tedy nebylo, když ho za doktorem na vyšetření mohli hodit rodiče autem.
Já bych byla solidně naštvaná. Jako pochopila bych, kdyby se něco fakt stalo, třeba si kluk stěžoval, že se mu dělá špatně nebo se o to sklo pořezal, že by ho vzala k doktorovi, ale ty rentgeny a hlavně že okamžitě nevolala vám a v podstatě to tajila, když to nebylo vážné, že by na to nebyl čas… já bych si s ní o tom zkusila v klidu promluvit a vysvětlit jí, proč mi tohle vadí a pokud to nepomůže, řekla bych to důrazně, aby to opravdu pochopila.