Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem věřící (křesťan) a přesto mi tato diskuse přijde naprosto stupidní, ať si každý věří čemu chce
, svým dětem nic nenutím, ať se pokřtí, když budou chtít a až budou chtít. Pokud budou chtít být buddhisty, hinduisty, samaritány, křesťany, islamisty, džinisty, taoisty, pentekostalisty, agnocisty nebo ateisty, tak můžou. Dej mu prostor v jeho víře.
Můj syn hrozně miluje letadla.Asi z něj bude pilot.Co s tím? ![]()
Ja myslim, ze to je pubertalni vzdor. Budhismus je v nasich zemich neobvykly, vzacny, tajemny a mozna proto popularni. Je to uplne neco jineho, nez mu cpou ti blbi rodice, bude zajimavej a nastve vas. Ja jsem jeden cas uvazovala, ze si do nasi rasisticke rodiny privedu cernocha ![]()
Co nadelas.
Nabozenstvi sice od zakladu jine, ale jak tady padlo mirumilovne a o to podle me jde predevsim - hresit nebude, jen nebude vyznavat stejnou viru. Ja myslim, ze tedka predevsim musis opravdu ukazat toleranci, protoze pokud ma o krestanstvi nejake predsudky, tak jakoukoli katechezi ci natlakem to v nem jen uvrdis.
@MarieOVMUC píše:
Ve 13 letech spousta děti vyznává i satana, aniž by v dospělosti měly nějaké trauma, takže hp nechej žít a buď řada, že je to budha a ne Justin bieber.
A mně to vydrželo do dneška, nikdo by to na mě ani nepoznal, trauma žádné nemám a neklaním se nikomu. A jsem spokojená.
A opravdu by mi jako větší zlo přišel ten Bieber ![]()
Kluk je v pubertě a hledá sám sebe a provokuje rodiče. Na buddhismu není nic špatnýho. Naopak je to dost mírumilovné a tolerantní náboženství. Navíc asijská náboženství nemají problém s uznáváním více odlišných náboženství současně (není nic neobvyklého mít doma 2 až 3 různé malé oltáře).
Raději budhista než popelář, nebo jezdit s ho. nocucem, to chce být totiž můj syn
![]()
Tak ať je, ne? Hlavu má, mozek taky, tak promyslí, zkusí, uvidí.. budhismus je asi jediné náboženství, které si umím představit, že bych osobně uznávala. Velice hezké, klidné, mírumilovné, milující lidi, zvířata, podporuje harmonii s nimi a s přírodou a je zaměřeno na osobní duchovní vývoj, což třeba křesťanství není, v tom mi to přijde spíš jako „hej lidi, takhle to je a takhle to prostě budete dělat, i když je to proti rozumu a logice“. Ve 13ti si potřebuje odzkoušet všechno možné, najít se a pokud je to zrovna budhismus, pak bych si jedině gratulovala a snažila se ho co nejvíc nechat na pokoji, abych mu to ještě nestihla znechutit.
@Žirafátko píše:
Tohle je opravdu trapná provokace
Presne tak. vzdyt je to jeden bordel ![]()
@zikado píše:
Raději budhista než popelář, nebo jezdit s ho. nocucem, to chce být totiž můj syn![]()
no proč ne, když ho to bude bavit a uživí ho to a nebude to nelegální činnost.
Jéé, to bylo v simpsnech, tam se líza dala na budhismus a taky z toho bylo haloo ![]()
Tahle diskuze mi připoměla mojeho babičku. Ta je silná křesťanka a furt nám vyčítala, že jsme malého nepokřtili, nevzali jsme se, že se nemodlíme, neděkujem Bohu, nechodíme vůbec do kostela
Křesťanství mi přijde jako stupidní náboženství, lidé věří, jen proto, že jeho rodiče ho k tomu vedli a nutili ho do všeho kolem Boha ![]()