Syn chce být buddhistou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
497
20.6.13 23:12

@111verunka111 No vidíš, já jsem věřící a moji rodiče totální ateisté :lol: O tom to není, buď to tak máš nebo ne. On je taky rozdíl mezi vírou a církví. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
20.6.13 23:14

Tak za 1) je to jeho věc jak se rozhodne v co věří, i kdyby věřil k křemíkové nebe
za 2) nechápu proč anonymně a
za 3) pokud je to provokace, tak kušuj

• Citovat
  • Upravit
Mi24
20.6.13 23:15
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak dneska jsem se dozvěděla, že můj syn chce být buddhistou.Jsme věřící křestanská rodina. Když uvěřil v Ježíše staly se s ním velké změny k lepšímu a najednou tohle, je mu 13 let. Nechápu význam jejich náboženství a klanět se nějakému budhovi mi přijde jako naprostý nesmysl. :nevim:

lepší bude až ty řekne že v ježíše nevěří a že se z něj stal ateistá to je potom sranda poslouchat ty řeči všech příbuzních a vidět ty pohledy :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
72725
21.6.13 06:51
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak dneska jsem se dozvěděla, že můj syn chce být buddhistou.Jsme věřící křestanská rodina. Když uvěřil v Ježíše staly se s ním velké změny k lepšímu a najednou tohle, je mu 13 let. Nechápu význam jejich náboženství a klanět se nějakému budhovi mi přijde jako naprostý nesmysl. :nevim:

mě přijde nesmysl křesťanství :lol: sorry, ale je mu 13, není to mimino, tak ať se snad rozhodne sám, ne? budhismus je mírumilovné náboženství, proč v tom vidíš problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.6.13 08:07

Taky si myslím, že je rozumnější chtít vylepšit svět tím, že zdokonalím sebe než za každou cenu do zblbnutí milovat bližního svého.
Mám kamarády i spolupracovníky budhisty a není to na první ani druhý pohled poznat. Mezi spolucvičícími jógisty jich určitě taky pár bude, ale nikdo z nich to nikomu necpe (žádné kříže, hadry přes hlavu atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
21.6.13 08:22
@napresdrzku píše:
Allah Akbar

cela diskuze je provokace, ale tohle je nejlepsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
21.6.13 12:47
@napresdrzku píše:
Allah AkbarPříspěvek upraven 20.06.13 v 21:57
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
49
29.6.13 13:50

No a co? JEŽÍÍÍŠI :mrgreen: Buďte ráda! Kdyby si moje dítě mělo vybrat, na jakou víru se dá, a vybralo by si buddhismus, budu skákat radostí do stropu. Podle mého je to nejlepší cesta (tedy když už nějaké to náboženství „musí“ být). Lepší když se bude syn snažit dosáhnout nirvány, než aby třeba fetoval nebo si osvojil jiné „pěkné“ koníčky, ne? :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.4.16 13:32

:D Vím, že je tohle téma už staré, ale nedávno jsem narazila na článek, který se mi moc líbil. Třeba se někomu bude hodit. Podle mě je buddhismus ten nejlepší směr, kterým se lidé můžou vydat…
michal.skrabalek.cz/nazory/poznejte-tajemstvi-buddhismu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
4.4.16 13:37

Jestliže jste věřící, tak máte pro syna jistě pochopení. Je jedno jak mu nakonec říká, jestli Ježíš nebo Budha… V zásadě jste na stejné vlně jen jinak pojmenované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
4.4.16 15:22

Tak klanět se k Budhovi je asi stejný nesmysl jako klanět se k Ježíši, osobně nemám nic proti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová