Syn je hulvát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
7.10.14 11:09
@puntice píše:
No, tak předpokládat od puberťáka, že bude odvařený z mimina… To asi ne. Ale slušně a rozumně by mohl respektovat jeho existenci.

ale on už není puber´ták, zakladatelka psala, že je mu dvacet, vždyt´ to už je dospělej chlap!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.10.14 11:09

@pavoučnice ježišmarja tak ať si ten net ale zaplatí, když ho potřebuje, tto nespadá do kapitoly povinnosti o výživě :roll: A zajisté mají studovnu ve škole k dispozici. Neomlouvej ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.14 11:10

Chtěl mu dát facku ale ovládl se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JulkaD

Necetla jsem komentare. Ale z vlastni zkusenosti-mela jsem bourlive roky 17-21let, stejne tak jako vsichni moji vrstevnici kolem. Tak to proste je. On to ma tezky sam o sobe-kluk 20let, nevi co se sebou (teda podle toho co pises),buhvi jaky starosti se mu honi hlavou, jestli neni zamilovany atd atd atd.
Ja bych radila proste vstricnejsi, chapavejsi pristup, bez zakazu a rozkazu :nevim:. Nenucene s nim promluv bez vycitek, uvidis. Ale myslim si, ze pres silu se nic nezmeni, naopak si myslim, ze by vysledek byl jeste horsi.

• Citovat
  • Upravit
49159
@pavoučnice píše:
Snad nebere, neměl by za co si je ani kupovat, tolik mu nedáváme

dostává kapesné? a za co? můj syn si své kapesné musí „vydělat“ není to automatická částka.. pokud by neplnil co má, neučil se, držkoval, odečtu a nedám.. a on to ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.10.14 11:11

@brumdinka To je, ale co si budeme nalhávat, při narození bráchy mu bylo teda 18… no, nemyslím, že většina takto starých „chlapů“ by po miminu šílela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
7.10.14 11:12
@jdukolem píše:
dostává kapesné? a za co? můj syn si své kapesné musí „vydělat“ není to automatická částka.. pokud by neplnil co má, neučil se, držkoval, odečtu a nedám.. a on to ví.
:potlesk: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
@pavoučnice píše:
S manželem je to v pohodě jsme spolu 22 let a máme se rádi, syn se změnil za poslední dva roky a nevím čím to může být…

drogy? muze i jen hulit i to vyvolava agresy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325

Navíc jestli je třeba i na lehčích drogách bála bych se že na mě při nějakém rozčiléní vztáhne třeba kudlu nebo mě chytí pod krkem. Přece jenom dneska je toho plná televize.

Zkusila bych koupit test na drogy abych měla jasno, a testovala ho před manželem abych měla jistotu že mě nepošle do pr..le :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244

Také bych sázela na drogy, když se tak změnil. Hlavně teď všechno řekni manželovi, nemá cenu to tajit. A vy dva se musíte dohodnout co a jak. I když si myslím, že už je pozdě na nějakou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.10.14 11:13
@JulkaD píše:
Necetla jsem komentare. Ale z vlastni zkusenosti-mela jsem bourlive roky 17-21let, stejne tak jako vsichni moji vrstevnici kolem. Tak to proste je. On to ma tezky sam o sobe-kluk 20let, nevi co se sebou (teda podle toho co pises),buhvi jaky starosti se mu honi hlavou, jestli neni zamilovany atd atd atd.
Ja bych radila proste vstricnejsi, chapavejsi pristup, bez zakazu a rozkazu :nevim:. Nenucene s nim promluv bez vycitek, uvidis. Ale myslim si, ze pres silu se nic nezmeni, naopak si myslim, ze by vysledek byl jeste horsi.

no 20letý mladý muž by již měl mít náhled na to jak se chovat k matce.. já bych ho tedy neomlouvala.. pochopit bouřlivé období ano, ale jen do míry kdy je to únosné - tento chlapec se chová přes čáru - nevyhoví prosbě, matku nerespektuje, nemá úctu k otci.. potřebuje ne pochopení ale jasné hranice slušného chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.10.14 11:14
@puntice píše:
@brumdinka To je, ale co si budeme nalhávat, při narození bráchy mu bylo teda 18… no, nemyslím, že většina takto starých „chlapů“ by po miminu šílela. :)

tak nešílí ale jistě zvládne pocit mám sourozence - minimálně rozumově ne? už je to dospělý muž..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455

Drogy v tom být můžou (odpovídá to), ale pokud je bez kamarádů (ono je to zase typicky v partě) :nevim: To je jedno, feťáka bych doma taky nesnesla, nenechala bych si zničit rodinu, potažmo svůj život.

Kurňa, jsem se tak rozčílila, že bych ho s manželem vzala na převýchovu :cert:

Vyživovací povinnost přece nelze zneužívat a vymáhat v rozporu s dobrými mravy. Takže bych párkrát zavolala policii, nechala udělat záznam, a pak ať zkusí výživné vymáhat u soudu - navíc dvacetiletý zmetek už se může uživit sám. Kór kluk, který může pomáhat ve skladu, na stavbách apod., alespoň o prázdninách. U vyživovací povinnosti je totiž ještě to, že pokud se nemůže dotyčný živit sám, ale ne, že nechce. Pokud studuje denní studium, pak si může přivydělávat o víkendech nebo ty hodiny, které prosedí na prd. i u PC her.

A dělat kolem domu prostě bude, jinak má zaplacenou ubytovnu/intr a letí. Je dospělý, dvacetiletý, tímto vyživovací povinnost splníte. Není řečeno, že musí bydlet s váma s veškerým servisem. Navíc, i kdyby to dal k soudu, soud vezme v potaz morální hledisko (kdyby třeba neudělal maturitu a zda nemůže nebo nechce pracovat), jak se chová, zda pomáhá/nepomáhá a navíc máte ještě dvě další vyživovací povinnosti k nezletilým dětem. Takže by mu mohl třeba přiklepnout 500,– Kč/měsíčně, nebo taky 0…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
@pavoučnice píše:
Jenže on studuje IT školu a přistup na net potřebuje

O důvod víc aby se snažil, když ho potřebuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@puntice no dobře, ale snad už je dost velkej na nějaký žárlení :P když to vezmu, tak já v jeho věku už byla rok z domu a rozhodně jsem nebyla sama…prostě je dospělej, tečka, at´se podle toho začne chovat, fajn studuje zřejmě Vš existujou koleje, může chodit na brigády atd… nazdar…

Příspěvek upraven 07.10.14 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová