Syn je hulvát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.10.14 11:01

Bydlíme na vesnici, to by byla ostuda volat na syna policii i když už mě to taky napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806

@pavoučnice Je to těžké, je to přeci jen tvoje dítě.. Ale na druhou stranu ty jsi jeho matka (to je málo??)… Tady opravdu záleží, jak se choval dřív, určitě to není ze dne na den, pokud nemusel nic dělat, tak teď těžko začne, pokud směl všechno a všechny si vyřval, proč by nemohl i teď?.. Z něčeho to musí vycházet… Sbalit věci do tašky dát přede dveře a když se ti u nás nelíbí tak nazdar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556

@pavoučnice a kdy se začal takhle chovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
@pavoučnice píše:
S manželem je to v pohodě jsme spolu 22 let a máme se rádi, syn se změnil za poslední dva roky a nevím čím to může být…

Nemůžou v tom být drogy, špatná parta ve škole? Zkusila bych třeba i školního psychologa, jak ten ho vidí, cokoliv…k tomu psychologovi jste už asi měli jít dřív.
A zapojit syna do práce doma už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
@pavoučnice píše:
Už jsem mu řekla že ho vyhodím z domu ale on se mě jen směje, říká že ho musím živit dokud bude studovat.

Tak bych ho živila jen nezbytně a nutně. Žádné vyvařování, kolik si dá knedlíčků, za je polívečka dost teplá…Na týden bych mu dala seznam úkolů (posekat zahradu, naštípat dříví, vytřít schody…) a trvala na tom, že to bude hotové, jak si to rozvrhne, je jeho věc. Pokud nebude, pak živení neznamená zajištění PC her a netu, placení kreditu na mobil, kupování značkového oblečení. Nesplní, a bude mít fakt jen jídlo. A ještě by si měl panáček uvědomit, že bydlení taky není zadarmo (elektřina, voda, plyn), takže dokud má nohy pod tvým stolem, vy s manželem vše platíte, budete vy určovat podmínky, za jakých se to bude čerpat a za co. Pokud se ho bojíš (a to je sakra špatně), že tě fyzicky napadne, pak bych mu asi fakt zaplatila intr a vyhazov. To by měl i za nadávky typu pi. a…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
7.10.14 11:02

@pavoučnice Našla jsem tento odkaz

http://www.adikia.cz/…st-k-detem-/

Vím, že i zákon o rodině prošel změnou, ale obdoba § 35 se tam určitě najde. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@pavoučnice píše:
Jenže jak ho donutit, nechce a násilím to asi nepůjde…

nedonutíš.. jen by si měl uvědomit kdo je u vás doma „alfa“ on závisí na tobě ne ty na něm.. měl by si uvědomit, že vás potřebuje.. sepsala bych mu povinnosti a pokud ne - omezila bych bonusy - PC, mobil, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Asi je to moje chyba vše jsem za něj dělala a snažila se aby byl spokojený a nic nemusel. Manžel se na vychově skoro nepodílel byl pořád v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
7.10.14 11:03

@pavoučnice Asi těžko cokoliv radit, to už je dost pozdě to řešit teď.
Vím o čem je řeč, má bratra nemlich to samé co tvůj kluk.
Mohla za to částečně výchova, naši se rozváděli a on je odmala epileptik, takže to byl prostě benjamínek, všechno se promíjelo, průšvihy za něj řešil někdo jiný, nikdy nic nemusel. Pak potkal blbou partu a už to jelo - cigára, lehčí drogy, krádeže benzínu, průšvihy s autem, motorkou, pokus o sebevraždu…
No a nenaděláš nic. I ho vyhodili, ať asi jde bydlet sám, táta mu dával peníze na nájem a mladej to prohulil :roll: D práce pořádně nemůže kvůli té epilepsii, navíc mí jen základku, tak teď dělá ve městě u veřejných služeb. Bydlí u táty a babičky, který ho živěj, šatěj a tak dále… Takže toto nechci nikdy dopustit, aby se stalo s mýma synama 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
7.10.14 11:03
@pavoučnice píše:
S manželem je to v pohodě jsme spolu 22 let a máme se rádi, syn se změnil za poslední dva roky a nevím čím to může být…

Opravdu mě napadá, že něco bere.. vím, že se to takhle soudit nedá na dálku, ale docela by to odpovídalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
7.10.14 11:04

@pavoučnice a je nekdo v rodině, kdo by mu mohl být trošku autoritou, z koho má aspon nějaký respekt? Babička, děda, strejda…též mě napadl fet, ale možná bych i někoho, kdo umí s počítačema, poprosila, at mrkne, co na tom netu dělá, když bude ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.10.14 11:04
@pavoučnice píše:
Když mu manžel řekl -podívej se co pro tebe máma vše dělá, tak syn řekl že pro něj dělám hovno, měla jsem narozeniny a ani mě nepodal ruku…

Co jste to proboha vychovali? Promiň ale můžete si za to sami. Pokud by něco takového řekl můj syn (kterého naštěstí nemám) před mým manželem, tak ten by ho zmlátil do modra a vyhodil z domu.
Dala bych poslední šanci za podmínek, že se polepší jinak ať jsi jde kam chce. Má 20 let a je plnoletý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.10.14 11:05

@pavoučnice Tak to je vážně síla… 8o
Asi bych taky zkusila psychologa, třeba poradí jak na něj, jak s ním komunikovat, syna k němu asi těžko dostaneš.

Jak už tu někdo psal co ho poslat na internát at se stará a ty budeš mít alespon přes týden klid? Ohledně internetu, okamžitě bych na něj dala heslo a měl by po ptákách :mrgreen:

A doma bych mu taky nikak neposluhovala, at se zapojí, poseká trávník, zatopí, nádobí a podobně. Nevím jestli mu dáváš kapesné, ale to bych zatrhla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.10.14 11:05
@pavoučnice píše:
Když mu manžel řekl -podívej se co pro tebe máma vše dělá, tak syn řekl že pro něj dělám hovno, měla jsem narozeniny a ani mě nepodal ruku…

no.. je na čase s tím něco udělat - nebát se..
manžela stresovat - jak jsi psala výše prostě budeš muset..
dát pravidla a sankce a držet je.. povykováním a hádkami se holt nic nezmůže
první bych mu zamezila přístup k pc a net v mobilu - pokud mu platíte..
další kroky by následovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.10.14 11:06
@pavoučnice píše:
Řekla bych že drogy. Co u PC dělá? Hraje násilné počítačové hry? To přece není normální? Děti by se neměly rodičů bát ale mít k nim úctu a respekt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová