Syn je hulvát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
7.10.14 13:35

@Bábrdl ještě pořád? oni byli takoví už na gymplu - já taky, ale mě to přešlo když jsem šla do práce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
7.10.14 13:36

Přikláním se k tomu, co už tu zaznělo - podle mě něco bere. Minimálně hulí a schází se s partou, která ho v jeho chování ovlivňuje a proto se tak doma chová. Když to dělá cca 2 roky, mohlo by to odpovídat. Naprosto přesné chování se objevilo u mého bratrance (až na tu agresivitu a cukání rukou) a byla v tom tráva a kamarádíčci. Bohužel při zpětném pohledu je zřejmé, že ho v jeho nezodpovědném přístupu ke VŠEMU, k životu bez jediné ambice a totálnímu zapovězení celého světa nejvíc ovlivnila výchova :?

• Citovat
  • Upravit
36556
7.10.14 13:39
@Krakatice88 píše:
Přikláním se k tomu, co už tu zaznělo - podle mě něco bere. Minimálně hulí a schází se s partou, která ho v jeho chování ovlivňuje a proto se tak doma chová. Když to dělá cca 2 roky, mohlo by to odpovídat. Naprosto přesné chování se objevilo u mého bratrance (až na tu agresivitu a cukání rukou) a byla v tom tráva a kamarádíčci. Bohužel při zpětném pohledu je zřejmé, že ho v jeho nezodpovědném přístupu ke VŠEMU, k životu bez jediné ambice a totálnímu zapovězení celého světa nejvíc ovlivnila výchova :?

Já toho o drogách tak moc nevím, ale co mám zkušenost, tak tráva spíš zklidňuje. O huliči, pokud k tomu nechlastá, rodina spíš ani neví, je takovej vyklidněnej, všechno je v pohodě, všechno je mu jedno, nebude na matku sprostě řvát, spíš by z ní měl srandu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.10.14 13:40
@atominnka píše:
@Bábrdl ještě pořád? oni byli takoví už na gymplu - já taky, ale mě to přešlo když jsem šla do práce :lol:

No však… To je o sociálních rolích. Jsou v roli mladých a neklidných. Teprve práce z nich udělá starší a usedlé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.10.14 13:41

@Bábrdl bohužel i tráva působí na každého jinak, vím z vlastního okolí bohužel, soused za následky sedí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
7.10.14 13:43
@Bábrdl píše:
Já toho o drogách tak moc nevím, ale co mám zkušenost, tak tráva spíš zklidňuje. O huliči, pokud k tomu nechlastá, rodina spíš ani neví, je takovej vyklidněnej, všechno je v pohodě, všechno je mu jedno, nebude na matku sprostě řvát, spíš by z ní měl srandu. :think:

To jsem si myslela taky, dokud jsem se s tím nesetkala na vlastní oči a nezažila totální propad duševní, fyzické i mentální stránky toho bratrance. Ono je rozdíl hulit jednou za čas s tím, že někdo se opije a někdo si zahulí a hulit dennodenně několikrát denně, do toho alkohol a poslouchat kecy lidí, kteří tímhle stylem žijí už delší dobu a pomalu k sobě dalšího jedince stahují.

• Citovat
  • Upravit
36556
7.10.14 13:46

@Krakatice88 @Zupa ASi je to pravda. Já jsem právě zažila agresivního kluka, který přísahal, že bere jen trávu. Všichni se divili, že tohle tráva neudělá. A pak se ukázalo, že v tom byl i perník. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
7.10.14 13:54

No ono drogy obecně, včetně trávy, mohou spustit psychiatrické onemocnění, včetně schizofrenie. A dlouholetí huliči trávy jsou fakt poškození - včetně těch, co po pár letech hulení toho nechali. Pořád z nich byli takoví mentální vypatlanci, co mleli svůj názor dokolečka, bez argumentů, bez toho, aby ho uměli obhájit, místo toho akorát zvyšují hlas, hádavé projevy i u nekonfliktních témat (a to mluvím o těch, co toho hulení po čase nechali). Tolik z mého okolí i praxe jakožto sociální pracovnice.

Příspěvek upraven 07.10.14 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.10.14 13:57
@atominnka píše:
mně je taky 26 :cert: :mrgreen: ale jinak souhlas, hodně mých vrstevníků(90% má nebo dělá VŠ) se chová tak, jak jsi popsala - stát na h.vno(volit nejdou, na co?), všichni jsou debilové, za 15čistýho dělat nikomu vola nepudou, tuten je ma.or, tamten c.rak.. no des :mrgreen:

To je dost smutné. Já ještě ani nejsem tvůj vrstevník :D je mi 23 let, ale s takovým chováním se nesetkávám ani u stejně starých. Asi proto, že bych se s ním dobrovolně ani nescházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
7.10.14 13:59
@Apaji píše:
No ono drogy obecně, včetně trávy, mohou spustit psychiatrické onemocnění, včetně schizofrenie. A dlouholetí huliči trávy jsou fakt poškození - včetně těch, co po pár letech hulení toho nechali. Pořád z nich byli takoví mentální vypatlanci, co mleli svůj názor dokolečka, bez argumentů, bez toho, aby ho uměli obhájit, místo toho akorát zvyšují hlas, hádavé projevy i u nekonfliktních témat (a to mluvím o těch, co toho hulení po čase nechali). Tolik z mého okolí i praxe jakožto sociální pracovnice.Příspěvek upraven 07.10.14 v 13:58

Jo, tohle můžu potvrdit. Ne z praxe podobné tvé, ale prostě ze života…

@Bábrdl Všimla jsem si, že ten bývá v pořadí jako druhý, když tráva nestačí :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.14 14:02

Reaguji na možná něco jiného, ale četla jsem tady, že některá maminka má 20.letou dceru, která se chová jako spratek. Chci k tomu jen dodat pohled dcery, tedy mě: měla jsem totiž ve dvaceti stejný pohled na svět asi jako tato dcera. S otcem, babičkou a všemi jsem se bavila velmi slušně, miluji je a nedám na ně dopustit. Mohla jsem s nimi řešit naprosto všechno. Když na mě ale promluvila máma, hned do mě vjel vztek, sama nevím proč, nechtěla jsem, aby to tak bylo, ale prostě to tak bylo. Potlačovala jsem to v sobě, snažila jsem se chovat racionálně, ale velmi často to skončilo hádkou. Dlouho jsem seděla v pokoji a přemýšlela čím to je. Dnes si myslím, že vím: máma se mnou dodnes jedná jako s dítětem (je mi 27), oslovuje mě dětskýma přezdívkama, říká nám „děti“, když se jí svěřím se svým problémem, dává mi najevo, že její problémy jsou důležitější, než moje (co za problémy může mít student??). Nebavilo mě to, připadala jsem si ve 20 jako dospělá, jako takovou mě ostatní členové rodiny brali, uráželo mě, že mě někdo bere jako nesvéprávné dítě, nadává mi, že jsem špatně poskládala tričko, že jsem nešla na přednášku, že jsem nezavolala! Nebydlela jsem doma a cokoliv takového ve mě fakt vyvolávalo až nenávist! Máma mi třeba dodnes otvírá poštu, vleze do pokoje bez zaklepání, vleze mi do koupelny, když se koupu… Jsou to maličkosti, ale pokud děti takhle zlobí, zkuste hledat ten problém. Já o tom s mámou mluvila, ona mi řekla, že nemám právo určovat pravidla pod její střechou, že je to její byt a ona bude chodit do mého pokoje, jak bude chtít… z mého pohledu to nemá konce. P. S. když mi ve dvou hádkách vyčetla, že k ní chodím jen pro peníze, psychicky jsem se zhroutila z toho, že mi tohle vlastní matka může říct, když já jsem to tak absolutně vůbec neměla… :zed:

• Citovat
  • Upravit
1961
7.10.14 14:21
@Anonymní píše:
Reaguji na možná něco jiného, ale četla jsem tady, že některá maminka má 20.letou dceru, která se chová jako spratek. Chci k tomu jen dodat pohled dcery, tedy mě: měla jsem totiž ve dvaceti stejný pohled na svět asi jako tato dcera. S otcem, babičkou a všemi jsem se bavila velmi slušně, miluji je a nedám na ně dopustit. Mohla jsem s nimi řešit naprosto všechno. Když na mě ale promluvila máma, hned do mě vjel vztek, sama nevím proč, nechtěla jsem, aby to tak bylo, ale prostě to tak bylo. Potlačovala jsem to v sobě, snažila jsem se chovat racionálně, ale velmi často to skončilo hádkou. Dlouho jsem seděla v pokoji a přemýšlela čím to je. Dnes si myslím, že vím: máma se mnou dodnes jedná jako s dítětem (je mi 27), oslovuje mě dětskýma přezdívkama, říká nám „děti“, když se jí svěřím se svým problémem, dává mi najevo, že její problémy jsou důležitější, než moje (co za problémy může mít student??). Nebavilo mě to, připadala jsem si ve 20 jako dospělá, jako takovou mě ostatní členové rodiny brali, uráželo mě, že mě někdo bere jako nesvéprávné dítě, nadává mi, že jsem špatně poskládala tričko, že jsem nešla na přednášku, že jsem nezavolala! Nebydlela jsem doma a cokoliv takového ve mě fakt vyvolávalo až nenávist! Máma mi třeba dodnes otvírá poštu, vleze do pokoje bez zaklepání, vleze mi do koupelny, když se koupu… Jsou to maličkosti, ale pokud děti takhle zlobí, zkuste hledat ten problém. Já o tom s mámou mluvila, ona mi řekla, že nemám právo určovat pravidla pod její střechou, že je to její byt a ona bude chodit do mého pokoje, jak bude chtít… z mého pohledu to nemá konce. P. S. když mi ve dvou hádkách vyčetla, že k ní chodím jen pro peníze, psychicky jsem se zhroutila z toho, že mi tohle vlastní matka může říct, když já jsem to tak absolutně vůbec neměla… :zed:
:hug: :hug: Tvoje mamka asi opravdu nedokáže respektovat, že jsi dospěla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
7.10.14 14:29
@Elilen píše:
To je dost smutné. Já ještě ani nejsem tvůj vrstevník :D je mi 23 let, ale s takovým chováním se nesetkávám ani u stejně starých. Asi proto, že bych se s ním dobrovolně ani nescházela.

Jenomze v zivote se clovek bohužel neobklopuje jen lidmi, které si sam vybira. Mas ruzne kolegy apod., a tam se pak clovek setka s ledascim :)
To prijde casem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.14 14:53

@Elilen tak já se s nimi většinou nescházím cíleně(nemám čas), ale dost často je potkávám, když jsem s dětmi venku, bydlíme ve stejném městě :-) a tak se dost často zastavíme a popovídáme.. jen proto, že mají takové názory nejsou zlí nebo méněcenní a já se s nimi nepřestanu bavit. :nevim: ono jim to taky docvakne, až půjdou do práce, budou mít rodinu ;)

@Apaji píše:
No ono drogy obecně, včetně trávy, mohou spustit psychiatrické onemocnění, včetně schizofrenie. A dlouholetí huliči trávy jsou fakt poškození - včetně těch, co po pár letech hulení toho nechali. Pořád z nich byli takoví mentální vypatlanci, co mleli svůj názor dokolečka, bez argumentů, bez toho, aby ho uměli obhájit, místo toho akorát zvyšují hlas, hádavé projevy i u nekonfliktních témat (a to mluvím o těch, co toho hulení po čase nechali). Tolik z mého okolí i praxe jakožto sociální pracovnice.Příspěvek upraven 07.10.14 v 13:58
¨
souhlas, mám takového člověka v rodinně :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.10.14 14:57
@nakukovatelka píše:
Jenomze v zivote se clovek bohužel neobklopuje jen lidmi, které si sam vybira. Mas ruzne kolegy apod., a tam se pak clovek setka s ledascim :)
To prijde casem :)

Jasně. Ještě jsem mezi tolik kolektivů nepřišla. Ale už teď se vážně těším, na koho po mateřské narazím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová