Syn je hulvát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
8.10.14 10:02
@harpyje píše:
hodně holek tady- v podpisech mají děti předškolního věku a jejich odsudky mi připadají kruté, ale halvně úplně k ničemu. Rada veškerá žádná.
vztáhlas to na sebe? Netuším jak jsi stará, ani jak staré máš děti :nevim:

Já mám dceru na střdní škole a druhou ve školce. Ta starší je dobře vychovaná. Vím, že se spolužáky je „jiná“ a víc cool…že i zkoušeli kouřit…vše je ale v mezích a normálu. Doma pomáhá v kuchyni, na zahradě i s mladší dcerou, většinou se nehrne sama a koulí očima :roll: (v jejim věku pochopitelné) ale nedovolila by si říct, že to dělat nebude, křičet na mě a nedej bože mi sprostě nadat. Není doma bitá, ale stačí se mi na ni jen podívat a ví, že takhle teda ne!
Už se nám s manželem stalo 2× že nám známí se stejně starými dětmi řekli, že k nám jejich ratolest dají na převýchovu. Jako bysme snad byli nějaký lágr, nebo co. Jenže by stačilo, kdyby začali u sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
8.10.14 10:07

Co se týká rozdílné výchovy sourozenců…Můj manžel je nejstarší ze 3. bratrů. Představa že všechny 3 syny vychovávala jejich matka stejně je mylná. Můj manžel jako nejstarší měl mladší 2 na krku, musel se o ně starat když byli rodiče v práci, chystat svačiny, uklízet za ně a za každou jejich vylomeni byl potrestaný on, protože je přece nejstarší. Vypěstoval si v sobě pocit zodpovědnosti za všechno a všechny a je takový dodnes. Dalo by se říct úspěšný vysokoškolák. S jeho bratry to šlo s kopce podle věku. Ten střední maturitu - elektrikář bruslí jak se dá a ten mladší vyučený malíř, alkolik, rozvedený mamince na krku - nikdy nic nemusel…je přece nejmladší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
8.10.14 10:26
@Bábrdl píše:
No, rozhodně se s tím líp žije. Je to podstatně snesitelnější, než vědomí, ž některé věci člověk neovlivní :nevim:

Chlapi zkrátka obecně mají horší schopnost sociální adaptace než ženy. Třeba mezi bezdomovci je poměr žen a mužů 1:10. Ženy dokážou častěji vybudovat kolem sebe fungující sociální síť.

Pochopitelně bezdomovectví je až poslední štace, ale před ním je celá škála sociálně disfunkčního chování. Zkrátka je větší pravděpodobnost, že se „nepovede“ syn než dcera. Není to si příjemné poslouchat, ale všchno má něco. Ženy jsou zase ohroženy sexuálním násilím. :nevim:

Mne toto prijde jako nesmysl - ze se casteji nepovede syn, nez dcera… :think: nedokazu napsat proc - argumenty, ale nejak citim, ze je to proste blbost, pardon :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.10.14 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
8.10.14 10:33

Buď má psychickou chorobu, nebo bere drogy. Bála bych se o něj, o dceru, o celou rodinu. Takoví lidé jsou nebezpeční okolí. Nikdy se neví, kdy jim hrábne a ublíží víc, než jen nadávkou. Asi by to chtělo konzultaci s psychiatrem nebo s někým, kdo řeší drogy. Třeba poradí, jak ho otestovat a co dál dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.10.14 10:48

@Bábrdl no jistě je to jednodušší než si přiznat, že člověk udělal chybu…jinak je to jasná hloupost…mmch ty děláš sociologickej výzkum :think:

@Kobliha51 ty aby sis nerejpla vid´ :lol: mmch i mladší jako úspěšnější může být předhazován staršímu…ale zřejmě tam bylo něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
8.10.14 12:57
@nakukovatelka píše:
Mne toto prijde jako nesmysl - ze se casteji nepovede syn, nez dcera… :think: nedokazu napsat proc - argumenty, ale nejak citim, ze je to proste blbost, pardon :mrgreen:Příspěvek upraven 08.10.14 v 10:38

jestli to nebude tim ze mas syny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
8.10.14 12:58
@berusa.m píše:
Co se týká rozdílné výchovy sourozenců…Můj manžel je nejstarší ze 3. bratrů. Představa že všechny 3 syny vychovávala jejich matka stejně je mylná. Můj manžel jako nejstarší měl mladší 2 na krku, musel se o ně starat když byli rodiče v práci, chystat svačiny, uklízet za ně a za každou jejich vylomeni byl potrestaný on, protože je přece nejstarší. Vypěstoval si v sobě pocit zodpovědnosti za všechno a všechny a je takový dodnes. Dalo by se říct úspěšný vysokoškolák. S jeho bratry to šlo s kopce podle věku. Ten střední maturitu - elektrikář bruslí jak se dá a ten mladší vyučený malíř, alkolik, rozvedený mamince na krku - nikdy nic nemusel…je přece nejmladší!

tak s timhle souhlasim ja byla nejstarsi a presne kdyz bratr neco provedl tak ja musela byt ta rozumna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.10.14 13:33
@nakukovatelka píše:
Mne toto prijde jako nesmysl - ze se casteji nepovede syn, nez dcera… :think: nedokazu napsat proc - argumenty, ale nejak citim, ze je to proste blbost, pardon :mrgreen:Příspěvek upraven 08.10.14 v 10:38

Myslíš, že jsou plná vězení omylem odsouzených mužů? Že byli povedení a najednou je šoupli do vězení?

• Citovat
  • Upravit
4181
8.10.14 15:59
@Kobliha51 píše:
Myslíš, že jsou plná vězení omylem odsouzených mužů? Že byli povedení a najednou je šoupli do vězení?

Nechapu… snad existuji i zenske veznice, ne?
Co to je za logiku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
8.10.14 16:28
@nakukovatelka píše:
Co to je za logiku? :)

Odsouzených žen je jen 6,5%, i když jich postupně přibývá.

Příspěvek upraven 08.10.14 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.10.14 16:29
@nakukovatelka píše:
Co to je za logiku? :)

Ano existují. Žen je v populaci padesát procent, ale ve výkonu trestu tvoří méně než desetinu. Stále nevidíš logiku.

Je to jen statistika. STATISTICKY je pravděpodobnější, že se nevyvede syn než dcera. Jsou to čísla, nemůžete si je brát osobně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.10.14 16:34

@Bábrdl hele něco k tomu, jak funguje ta tvá statistika :mrgreen:

doufám, že to pozvání na večeři stále platí…začínám mít hlad…jak můžete mít hla, když jste před chvílí snědl půl kuřete…já že snědl půlku kuřete?…no jistě statisticky, já totiž před půl hodinou snědl celý :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.10.14 16:56
@harpyje píše:
hodně holek tady- v podpisech mají děti předškolního věku a jejich odsudky mi připadají kruté, ale halvně úplně k ničemu. Rada veškerá žádná.
vztáhlas to na sebe? Netuším jak jsi stará, ani jak staré máš děti :nevim:

Ono to trošku zní jako Počkejte až budete mít děti velké, možná budete mít doma něco podobného. Jenomže „vychovat“ dítě do takových monstrózních rozměrů, jako je syn zakladatelky, tak to chce začít už hodně brzo. A pokud mamka i se školou povinným dítětem má jasně stanovená pravidla slušnosti i povinností vůči rodině, tak už teď může říct, že takhle tedy nedopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
8.10.14 17:16

Přijde mi, že zakladatelka na sobě nechala od malička dříví štípat a teď sklízí, co zasela. A podíl tatínka na výchově? žádný - pro puberťáka je jen k smíchu když jediné na co se otec zmůže je říct, podívej, nevidíš, co pro tebe matka dělá - ne nevidí, ani to nechce vidět. Respekt a úctu k rodičům pěstuji u své školkové dcery, v pubertě je pozdě. Vidím v budoucnu problém i u své známé. Děti spolu chodí do školky, klukovi bude v květnu 5. Všechno za něj děla, oblíká ho, krmí lžičkou!, všechno po dětech hned uklízí, doslova jen slouží. A když mu náhodou něco nepovolí a on se začne vztekat, tak to svalujou buď na to, že je unavený nebo že má fakt hroznou povahu, že je tvrdohlavý :zed: Taky se budou divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.10.14 08:33
@hanka.br. píše:
Ono to trošku zní jako Počkejte až budete mít děti velké, možná budete mít doma něco podobného. Jenomže „vychovat“ dítě do takových monstrózních rozměrů, jako je syn zakladatelky, tak to chce začít už hodně brzo. A pokud mamka i se školou povinným dítětem má jasně stanovená pravidla slušnosti i povinností vůči rodině, tak už teď může říct, že takhle tedy nedopadne.

přesně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová