Syn je hulvát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1429
7.10.14 11:55

A ve škole je vše v pohodě? Nevšilmli si učitelé něčeho, nestěžují si na jeho chování? Pokud jsi nepodepsala v jeho 18-ti papír, že si může sám psát omluvenky a nemají tě informovat o prospěchu, máš stále nárok na informace od nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
7.10.14 11:58

Páni, no já nevím, ale pokud se dřív choval normálně, taky mne napadlo jen to že v něčem pěkně jede. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
7.10.14 12:01
@berusa.m píše:
Já mám holku 16 a 4. A jsou to kámošky a parťačky. Starší pomáhá, vždy se těší když končí dřív ve škole a může ji vyzvednout ze školky, večer si udělají misku popcornu, vlezou spolu do jednoho z pokojíčků a sledují Simpsny…tak vypadá normální vztah. Ještě dokážu pochopit jakousi formu žárlení u 10ti letých dětí, ale 20ti letý dospělý člověk už není dítě. Moje dítě to bude vždy ale už to není DÍTĚ! Spusta lidí v tomto věku má už vlastní děti.

přesně já mám dva kluky 10 a 3 roky a dělaj to samý - taky večer simpsni 8) ale předtím jsou najedení, umytí a v pyžamu, jinak simpsni neexistujou - starší utírá nádobí, vyndat myčku je jeho práce, s mladším uklízíme zatím spolu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
7.10.14 12:07

Můžu se jen zeptat, jestli kdybys ho požádala, že si s ním chceš v klidu sednout a všechno probrat, jestli by to akceptoval? Jak by se zachoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.14 12:09

@Emadri male deti mozna, ale samotne mi bylo 20před 6ti lety a mám 3mlaDŠÍ sourozence. Z toho dve jsou o 9 a 11let. Zažila jsem, když brácha v 19-20ti vyváděl a dělal problémy. Naši si to líbit nenechali (proč taky?)

A navíc - tady nejde o žýárlení, ale o to, že zakladatelka už má strach tze syna. to normální není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
7.10.14 12:10
@milacekadelka píše:
A ve škole je vše v pohodě? Nevšilmli si učitelé něčeho, nestěžují si na jeho chování? Pokud jsi nepodepsala v jeho 18-ti papír, že si může sám psát omluvenky a nemají tě informovat o prospěchu, máš stále nárok na informace od nich…

coz taky nemusi byt uplne pravda u nas nemuseli rodice bic podepisovat a mohli jsme si psat omluvenky normalne ale meli jsem ujetyho tridniho kteryho to nezajimalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
7.10.14 12:15

Strach z vlastniho ditete 8o tak se asi nekde stala chyba
kazdopadne chte nechte ve dvaceti letech bych ho uz soupala z hnizda. pokud teda nestuduje.ale at si kurna okusi zivot i z jine strany. Ja bych mu dala lhutu, do kdy ma odejit. kdyz by se moje dite zacalo chovat, tak jak ty popisujes, asi by ta citova vazba uz nebyla tak silna…presne jak popisujes
je dost starej na to aby si svoje chovani uvedomoval.on moc dobre vi, co dela a nebo spis nedela
:hug:

• Citovat
  • Upravit
1429
7.10.14 12:16

@aspagi Aha-tak u nás to bylo naopak. Dokud mě rodiče živí-po dobu studia-měli právo na informace. Jinak museli podepsat papír, že souhlasí s tím, že ne,,,pokud si vzpomínám, nikdo si netroufl vzít ten papír domů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.10.14 12:23

Tak to je mazec. Nečetla jsem ostatní příspěvky, tak se možná budu opakovat.
Kluk by potřeboval dostat řádnou životní lekci. Manžela z toho zásadně nevynechávej, tohle musíte řešit oba dva.
Synáčka bych čapla, usadila ho ke společnému stolu a i s manželem s ním promluvila v tomto myslu:
Chováš se jako spratek, nikoho z nás to už nebaví, takže máš dvě možnosti.
První možnost: okamžitě se srovnáš a začneš se chovat normálně, s úctou a budeš se zapojovat do práce v domácnosti. Za to ti můžeme posyktnout bydlení, stravu, zázemí a taky lásku a podporu.
Druhá možnost: Pokud nehodláš na svém chování nic měnit, tvoje volba, ale v tom případě nic z toho, co platí v první možnosti, mít nebudeš. 18 ti už bylo, dospělý jsi, ať si o tom myslíš co chceš, nejsme povinni tě živit a už vůbec ne v případě, že se chováš jako hovado. Takže - hned zítra ti najdeme ubytovnu a zaplatíme první dva měsíce nájem a dáme ti základní částku na potraviny. Ty si najdeš brigádu a začneš se živit sám. Pokud to nepůjde skloubit se školou, budeš si muset zjistit, jaké jsou možnosti dálkového dokončení školy, případně zůstaneš bez dokončeného vzdělání.
Je to na tobě, jak se rozhodneš. Ale rezolutně ti tady oba říkáme, že tvoje chování, jak ho praktikuješ, už trpět nebudeme a uděláme všechno proto, aby ten teror z tvé strany skončil.

Hlavně se nenechte vydírat a zahánět do kouta. Kluk potřebuje pořádně sriovnat priority a pokud se neumí zamyslet sám, tak je mu potřeba k tomu pomoci a dát mu pocítit jeho vlastní medicínu - jak to vypadá, když se ke svým blízkým chováme tak, jakoby nám na nich vůbec nezáleželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
7.10.14 12:26

@Denisa56 lip bych to nenapsala :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5455
7.10.14 12:26

@Denisa56
:potlesk: :palec: :palec:
Přesně moje řeč. Jsi dospělý, tady máš dvě možnosti (k volbám už můžeš), tak se rozhodni a nes si jako dospělý člověk důsledky svého rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.14 12:28

Nečítala som celú diskusiu, len pár prvých stránok. Ja mám švagra, ktorý má teraz 28 rokov. Môj manžel, keď ešte býval doma s nimi, tak pomáhal mame s domácnosťou, ale ten mladší nie. Teraz bývajú v byte sami dvaja a on ju tam uráža, nadáva jej, chce ju z bytu vyštvať (zobral si úver a prerába), chce si tam nasťahovať svoju pipinu a mamu by najradšej vyhodil z bytu, nech ide k nám. Tiež nemá silu si s ním poradiť, rozviedla sa s manželom keď mal chalanisko 15. Tiež príde domov, sadne k počítaču v izbe, vylezie len na jedlo, keď sa ho niečo pýta, tak ju uráža a nadáva, posmeškuje. Chodí na nejaké party a tam berie extázu, samozrejme jeho mama si myslí, že je slušný, nepije (ožiera sa jak prasa), nedroguje. Doporučujem hneď ako to bude možné, vyhodiť z domu, musí dostať cez hubu od života, inak sa nespamätá. V 20 je už trochu neskoro riešiť výchovu, tu pomôže len existenčný šok.

• Citovat
  • Upravit
12154
7.10.14 12:29

Myslím, že v první řadě by jsi měla řešit sebe, zakladatelko. Bojíš se vlastního potomka a dokud se ho budeš bát, tak nedokážeš s tou situací u vás doma vůbec nic udělat. Vůbec nic.
Takže, dej se nějak dohromady a pak jednej.
A bojíš se i reakce okolí - sousedi na vesnici - to je mazec, chápu, ale…

Nebudu psát, co bych, protože jsem tuto situaci ještě nezažila.
Ale primárně vidím problém v tobě, že jsi měkká, slabá a nedůsledná. On to ví a cítí, že si může k tobě dovolit úplně všechno. Ví to. Ví a podle toho se tak chová.
Až v tobě ucítí silnou osobnost, bude se to zlepšovat.
Ale k tomu potřebuješ tu sílu nějak nabrat. Třeba s psychologem, psychiatrem. Ale dělej se sebou něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.10.14 12:33

Já bych učinila pokus číslo jedna: vzala ho do cukrárny, McDo nebo někam, kde to má rád. Tam byl mu řekla, to co jsi řekla tady nám. Bez vyčítání, prostě, že je ti to líto. A popsala bych mu, jak bych si představovala naše soužití. Stanovila pravidla a dodržovala je.

Ale šance, že to zabere je tak 20%, bohužel. :nevim:

Synové jsou prostě chlapi. A vem si, kolik holek tu popisuje svoje disfunkční partnery. To jsou taky něčí synové. :nevim:

Znám hromadu chlapů, kteří se se svou rodinou nebaví, pomlouvají je a přitom, když víš jak to bylo doopravdy… Oni třeba říkají, že je rodiče nepodrželi, když se dostali do svrabu. Ve skutečnosti to bylo tak, že si bral půjčky, zastavil jim střechu nad hlavou, rodiče furt vypláceli a vypláceli, nakonec řekli dost, aby neztratili všechno. A synáček - dnes velký manažer - je pomlouvá kudy chodí. A lidi si řeknou - pravda je někde uprostřed. Jo, houby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.10.14 12:43
@puntice píše:
No, to jsem právě myslela tím, co jsem napsala, že by mohl respektovat jeho existenci :kytka:

jo takhle..tak to jsem nepochopila :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová