Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ty kráso, zběžně jsem přečetla komentáře…evidentně nemáte ani jeden z rodičů u dítěte žádnou autoritu…No tohle zkusí jednou jedno z mých, tak ho na místě přerazím, tím, co budu mít po ruce…tohle by mu skončilo chlapečkovi, musíš být tvrdá, důsledná a i tvůj manžel, nedá se nic dělat…odstřihla bych ho úplně od všeho, nastolila pevná pravidla, chce peníze, může si je vydělat…nelíbí se mu to??? Je drzej, sprostej floutek, nedodržoval by to, chytla bych ho za flígr a vyhodila z baráku rovnu do života, když si myslí, že je tak jednoduchej…přeju hodně sil
Já na něj nic neházím, možná jsem špatná máma, možná jsem ho nezvládla, nevím…jen už prostě nemůžu, jsem vyčerpaná, unavená, klepou se mě ruce, brečím…Prohlížím si fotky když se mě narodil a nemůžu uvěřit že ´je to ten stejný kluk co mě ani neřekne ahoj mami, co mě nedá pusu, co mě nepotřebuje k životu…
Nechci strašit, opakuji se, ale mně to opravdu zavání psychiatrickou diagnozou. Mám v hlavě trochu asi představu, ale nebudu na dálku diagnostikovat. Opravdu ho s manželem zavlečte k psychiatrovi nebo až začne hodně vyvádět, volejte klidně sanitku, ta ani na vesnici není pro ostudu. Navíc, pokud se chová takto, stejně to sousedé musí vědět. Opravdu, píšeš, že je to tak 2 roky, nezdá se mi to jen jako frackoidní jednání. Za vyšetření nic nedáš. Nevím, jak na něj zatlačit, aby souhlasil, je dospělý, ale pokud na něj platí manžel, ať to zkusí.
Přestaň ho omlouvat, možná je to tím, že se narodil malej bráška, on ale potřebuje počítač ke škole, on ale, on ale… Když ti umí nadávat, tak se o sebe má umět i postarat, a to, že potřebuje internet ke škole, tak o tom by se dalo vyprávět.. Na nadávky je dospělej dost, ale na osamostatnění se ne… Chce to pevnou ruku a rozumný uvažování… Když ti vynadá jednou a projde to, projde to i podruhý, potřetí…
@pavoučnice píše:
Snad nebere, neměl by za co si je ani kupovat, tolik mu nedáváme
trvej na testech a uvidis jal zareaguje kdyz odmitne dat je to jasny bohuzel test stoji par kacek v lekarne na thc(trava)amfetaminy(pernik koks speed extaze)opiaty(herak) jako treba ta trva stoji gram 150kc ubalej z toho 4jointy a z kazdyho jointu se zhulej 3-4lidi v pohode takze ri to prijde ze je to drahy kdyz se ve 4 slozej?
@pavoučnice je pozdě řešit jestli jsi dobrá nebo špatná máma. Musíš začít řešit radikálně aby věděl, že si od něho nenecháš s**t na hlavu. Protože moc dobře ví, že mu všechno projde proč by se měl snažit začít něco dělat. Vyhodit vzít klíče a vrať se až budeš normální ![]()
Jeste me napadlo, kdy naposledy jsi zakladatelko klukovi rekla, ze ti na nem zalezi, ze udelal neco dobre, ze jsi na nej za neco pysna? On studuje, sposta kluku ve 20 ti chodi za skolu, kouri travu, sedi po hospodach, on studuje, sedi u pc a denne je svedkem tve starostlive pece o maleho brasku, znam to take jsem nemela cas na nic jineho nez na male a nebylo to uplne v poradku
@Ester13 píše:
Nechci strašit, opakuji se, ale mně to opravdu zavání psychiatrickou diagnozou. Mám v hlavě trochu asi představu, ale nebudu na dálku diagnostikovat. Opravdu ho s manželem zavlečte k psychiatrovi nebo až začne hodně vyvádět, volejte klidně sanitku, ta ani na vesnici není pro ostudu. Navíc, pokud se chová takto, stejně to sousedé musí vědět. Opravdu, píšeš, že je to tak 2 roky, nezdá se mi to jen jako frackoidní jednání. Za vyšetření nic nedáš. Nevím, jak na něj zatlačit, aby souhlasil, je dospělý, ale pokud na něj platí manžel, ať to zkusí.
Já si taky myslím, že za tou změnou v chování může být i psychická nemoc, nemusí, ale může. Pokud bych ho ani násilím neodvlekla k psychitarovi, zašla bych tam aspoň s manželem se poradit.
@svituska kdyby jen nadávky, nakonec i něco horšího, třeba i ta facka
@jarynek píše:
Teď nám tady chybí ta vojna!
Čoveče, ja to taky říkám. Občas s čím se setkám - myslím tím chování a názory mladých mužů, resp. mužu mlsdšího středního věku… neříkám ty 2 roky, co bývaly, ale takový půlrok v kasárnách by někteří potřebovali jako sůl.
@pavoučnice aby na mě mé dítě bylo jednou agresivní?
ten by letěl jak namydlený blesk, bodejť by se nechoval jak se chová když mu to pořád prochází…
No jejej, neomlouvala bych ho, je to dospelej muzskej, jezisi, ja v 19 maturovala a ve 20 uz jsem za sebou mela skoro celej prvak vejsky, v tomhle veku uz to neni zadny dite, ze by zarlil na mimino mi prijde skoro absurdni, vzdyt je to dospelak!! Nastolit pravidla, bud bude respektovat, nebo at si pere, vari, nakupuje sam. Tecka. Nelibi? Tak at tahne. Rad jsi dostala dost.
Zkoušela jsi někdy to, abyste si sedli ke stolu a řekli si, jak si vaše soužití představujete? Táta, máma a dospělý syn by si měli umět promluvit. Promluvit si beze vzteku a emocí. Byl by toho schopen? On by řekl svoje představy, vy dva svoje. Určitě by byly diametrálně odlišné. A to je ta chvíle mu říct, že se vaše názory neshodly a že mu dáváte možnost žít svůj život podle jeho. Ať si sežene bydlení, případně mu s tím pomůžete. Že bude do ukončení školy dostávat tolik a tolik peněz. Že ho odhlásíte z trvalého pobytu u vás - zdůvodníte jeho případnými dluhy. On si bude moci žít jak on sám bude chtít a vy také. Přemýšlet o tom, kde se stala ve výchově chyba teď už nikomu a ničemu nepomůže. Musíš ochránit své další děti - na to pamatuj.
Píšu z vlastní zkušenost, nemoc ani drogy v tom být opravdu nemusí.. Syn byl bezproblémový, dokud si nenašel přítelkyni, protože jenom ona ho měla ráda, jenom ona mu říkala pravdu, jenom její názory byly správné, její rodina lepší.. Dopadlo to uplně stejně, nadávky, vyhrožování, a z bezproblémového dítěte se stal tyran celé rodiny… Takže za mě vykopat co nejdřív z mamahotelu, dokud bude mít všechno u huby, tak se to nezmění… ![]()
@Emadri píše:
Co kdyz se jen nemuze srovnat s tim., ze uz pro vas neni tim nejdulezitejsim po narozeni brasky? Vsechno se toci kolem maleho, veskera pece i pozornost, a on muze zarlit. Kdo nemate deti ve veku zakladatelky radeji ani nazory nepiste, nemuzete to posoudit dost objektivne, i 20lete dite je jen dite, me takhle zarlila dcera od 18 ti do 21 na male brasky, a to jsem si myslela jak je nema rada. ted ma 22 a zklidnila se, pochopila, otocila zase zpet, ale trvalo to. Zkus se mu vic venovat, trochu ho pochopit, ukazat mu ze i jeho mas rada
na lasku neni nikdo dost stary
Já mám holku 16 a 4. A jsou to kámošky a parťačky. Starší pomáhá, vždy se těší když končí dřív ve škole a může ji vyzvednout ze školky, večer si udělají misku popcornu, vlezou spolu do jednoho z pokojíčků a sledují Simpsny…tak vypadá normální vztah. Ještě dokážu pochopit jakousi formu žárlení u 10ti letých dětí, ale 20ti letý dospělý člověk už není dítě. Moje dítě to bude vždy ale už to není DÍTĚ! Spusta lidí v tomto věku má už vlastní děti.