Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pavoučnice píše:
Moc děkuju za rady názory. On nikdy nepůjde do poradny nebo jinam, tam ho prostě nedostanu. Víte nejhorší je že se ho opravdu bojím a když přijdu domů, procházím barák jestli na mě někde nečeká třeba s úmyslem mě zabít. Nechci nechávat s ním samotného ani jeho brášku ani sestru. Když se mě dcera zastane tak jí hrozně nadává. Vím že si to musím vyřešit sama, děkuji za podporu.Asi zavolám na školu zda může na internát a zkusím to takto vyřešit, Brečím tu jak želva, holky nepřeju Vám nikomu takovou bolest, vím asi jsem to zavinila já…
@pavoučnice Tím lépe, je šance na internát s vychovateli, pokud bude místo. Jinak ubytovna, a to co nejrychleji, holt život nám někdy musí uštědřit kopanec ![]()
@Emadri Mám dojem že zakladatelka psala i o sestře takže do té doby nejspíš jedináčkem nebyl ![]()
Souhlasim s julkou
a ti co radi ubytovnu apod., vzpomente si na to az vase dite bude mit 20, jsem zvedava kolik z vas by sve dite poslalo do ubytovny. Kluci jsou mnohem litostivejsi nez holky a se vsim se vyrovnavaji hur. 18lety syn se na sveho narozeneho brasku v porodňici ani nepodival a demonstrativne se dival z okna ![]()
@Emadri to jako fakt? promin, ale ve 20ti by snad měl vědět, jak se chovat. a pokud to neví, je problém ve výchově ![]()
Atominnko mas moc male deti na to, abys to pochopila… Sama casem uvidis ze to neni tak jednoduche a jednostranne ![]()
To je strasny, takoveho zmrdecka bych doma nesnesla, vyhodila bych ho na intr. Kluka je mi ale i trochu lito, diky tve vychove to bude mit v zivote hodne tezke a beda zenske, ktera si ho pusti do zivota. Lide se spatni nerodi, ale spatnymi se stavaji.
Tak snad ses poucila a alespon z dalsich deti vychovas neco normalni ![]()
Tady uz neni jak to napravit, ma te u zadku, vyhod ho, dokud neni fyzicky agresivni. Asi jsem hnusna, chapu, ze ti musi byt hrozne, ale treba te to nakopne k tomu, byt tvrda.
Nezapomen odhlasit trvale bydliste, aby se treba schvalne nezadluzil a neprisli k vam exekutori.
Takhle to dopadá, když se odmala nepěstuje důslednost, pravidla a přesné vymezení hranic v rodině. Bohužel za to s největší pavděpodobností skutečně můžeš sama, ale to víš a ničemu ti nepomůže sebemrskačství. Všechny možné rady už padly, držím palce, ať syn dostuduje, zvládne maturitu a vypadne okamžitě z domu. Jinak nebudš mít klid.
Bát se o život ve vlastním domě, napadení vlastním synem…to je vážně síla
. Hlavně tvoje mladší děti by si zasloužily klidné dětsví a ne zažívat strach ze staršího bratra, který je s nimi pořád v domě. Škoda, že jsi se o zvládnutí situace nezajímala o takových 10 let dřív.
@Emadri @atominnka přesně tak problém je ve výchově, není tak strasně dávno co mi bylo taky 20 a mám bráchu dvojče a o maličko mladší ségru a nikdy by mě nenapadlo se takhle hrubě chovat k rodičům.
Neříkám že jsme se nikdy nechytli a podobně, ale mít strach přijít domu že mi syn ublíží to už je fakt moc ne?
Asi by se zakladatelka mela zamyslet, kde ma tento problem zacatek, hodit to na kluka a zbavit se ho je nejjednodussi reseni, zarazi me ze do 18 let byl „normalni“. Nekde musi byt pricina a neni pouze jen v nem ![]()
@Emadri ale v tomto případě je jednoznačně zanedbaná výchova a to těžce. Byly mu odmalička odstraňovány překážky, získal pocit, že může cokoliv kdykoliv se mu zachce…tedy takový pocit mám z toho, co popisuje zakladatelka. Jde především o to, že ona jako matka se už bojí o svůj život a o svoje mladší děti!! Nemíchej hruška s jabkama, tady už jde skoro o život.
Fakt s tim něco dělej.. u nás byla jedna, syn byl něco podobného, jen starší.. pak to u něj dospělo do fáze, že na něj chodili dluhy, chlastal.. když ho vyrazila, tak jí psych. vydíral.. několikrát jí uhodil.. v práci nám brečela ale nedala si říct, jen opakovala, že je to její dítě, tak ho nemůže nechat na ulici… dej pozor, abys neskončila stejně
ono nakonec mu stejně švíklo, a spáchal sebevraždu, vyšlo mu to na podruhé, ona se zhroutila
Příspěvek upraven 07.10.14 v 11:35
Ve 20 už by měl přece vědět, jak se má chovat ne? A ne se zamykat v pokojíčku a pak přijít na jídlo. Neřeknu ve 13, to jsme měli takové výlevy asi všichni, ale dospělý kluk by se dle mého měl chovat už jinak. Je škoda, že kluk nebyl k ničemu vedený. My byly dvě holky, ale makali jsme i s tátou na zahradě. Nechápu proč by kluk nemohl. A pokud se uráží jak malý dítě, tak bych mu i ten počítač sebrala. Vůbec bych se s ním nemazlila.
@pavoučnice píše:
Taky mě napadá jestli to nezavinilo narození jeho brášky. S manželem jsem si pořídili chlapečka má 2 roky a syn ho moc nemusí, nechce s ním trávit ani trošku času, vadí mu…
furt ho neak omlouvas vymluvy a nevimvo muj bratr je to same co tvoje dite rodicum nepomuze na baraku bydlel doted 23let chofil sice na vs ale z ty ho vyhodili a praci si nebl schopnej najit zas museli rodice zavola jen kdyz chce prachy agreivni je taky huli denne travu
@Zupa souhlasím, mít strach z vlastního dítěte
Nerozumím tomu co zakladatelka řeší. Pokud ví, že by byl schopnej jí fyzicky ublížit tak je jediné řešení ne? Nebo čekáš až ublíží spurozencům a něco se stane? ![]()