Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Je mi to moc líto. Nedokážu si představit tu bezradnost, ten pocit neskutečnosti. Zkuste být silní, stateční a pragmatičtí. Zkušenost nemám, ale pokud je to ve vaší situaci možné, nenechte ho odloučit od rodiny. Bohužel nedokážu poradit administrativně. Přeju hlavně dostatek sil.
Snažila jsem se na internetu najít odpovědi. Prvotně nahlásit vzniklou situaci odboru sociální péče ve vašem bydlišti. Oni by měli poradit s dalším postupem - dočasná péče o dítě, případné osvojení… Držte se.
Tohle je moje noční můra
prakticky vždy, když jedem někam s chlapem sami
Určitě OSPOD, tam vám poradí a určitě malého nechají u vás. Zatím bych asi adopci neřešila, jenom dočasnou péči. Snad se z toho dostane aspoň mamina
ale je to strašé, přeji moc sil a dej vědět, jak to vypadá. Jestli mu aspoň mamka zůstala
![]()
Určitě bych se obrátila na ten ospod, oni budou vědět, jak máš postupovat dál. Podle prognózy lékařů bych asi začala řešit pěstounství na přechodnou dobu, aby měl synovec zákonného zástupce. Moc držím palce, aby se z toho sestra vyhrabala ![]()
Jak pisou holky, urcite ospod poradi, pripadne resit pestounstvi. Drzte se
.
@destrukce píše:
Moc děkuji všem, dnes na OSPODu mi hodně poradili, vyplnili jsme nějaké žádosti, ani pořádně nevím co všechno, byla jsem trochu mimo. Jen se to ještě začalo komplikovat kvůli švagrově sestře, takže uvidíme, jak všechno dopadne. Rodiče švagra souhlasili s darováním orgánů, takže aspoň něco trochu „pozitivního“Ségra se uvidí, měli by ji zítra probouzet, tak snad už na tom bude jenom líp, jinak nevím
Asi sem moc často přispívat nebudu, je toho na nás nějak moc, jistě chápete
Jste skvělí že synovce nedáte
věřím že OSPOD pomůže, vždy radši upřednostní rodinu přede ústavem, nebojte se ![]()
@destrukce píše:
Bojíme se, ale nedáme ho, cizím určitě ne
Správně děláte ![]()
@destrukce píše:
@araw @Tunrida Bohužel ségra dnes umřela, jsme úplně na dně
Upřímnou soustrast. Pečujte o synovce s láskou, prosím. ![]()
@destrukce dělej jak myslíš, je to pochopitelné. Je mi moc líto že to dopadlo takto, upřímnou soustrast. Chlapce je, mi líto nejvíc. Je, to smutné.
@destrukce Asi bych to na tvém místě taky udělala. Kdybys potřebovala s něčím pomoct, můžeš napsat soukromou zprávu ![]()
@destrukce píše:
To mi ani nemluv, já jsem ho k sobě jen tiskla a brečela, pořád jsem jen mlela, že se nemusí bát, že se o něj postaráme, že ho nedáme, jak kolovrátekManžel je hodně rozčilený, že se chce soudit o odškodnění, aby synovec měl pak něco do začátku, já přes soudy nic takového řešit nechci
Vůbec nevíme, co se vším dělat
rodiče mu peníze nenahradí, ale hodně by mu v budoucnu usnadnily život. Teď je to moc čerstvý, tohle můžete vyřešit později, zatím to nech otevřené. hodně sil, malý s vámi určitě bude mít krásné dětství
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat