Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všechny vás zdravím a moc prosím o radu. Potřebuji vymalovat prostor sytě žlutou možná spíš až fosforovou barvou viz. obrázek. Nemáte náhodou někdo takto vymalováno nebo nevíte kterou barvu koupit značku? Tak abych se vyhnula drahého míchání barev? Prostě hotovou co maj třeba v hobby marketech a můžu se spolehnout, že barva bude fakt taková jakou potřebuju. Moc děkuji za rady!
Takovou barvou jsou vymalovány třídy v naší škole. Dle mého soudu je příšerná - agresivní, bolí z ní oči, vzbuzuje neklid. Mít ji doma, tak mi hrábne asi.
Myslím že taková barva se dá jen namíchat. Je to taková atypická barva. ALe jestli ti můžu poradit, tak bych s ni nemalovala celou zed jako je na obrázku. Není to modrení a ani hezké. Touhle barvou bych namalovala jen decentně nějakých pár tenkých proužků na oživení interiéru.
Kam tu barvu chceš? Snad jen někam do garáže, aby byla trochu veselejší ne? Do žádnýho pokoje bych si tuto hrůzu nedala. Nevím proč je v ČR trend patlat všechno žlutou nebo oranžovou. Jinak bych řekla, že bude asi fuška tuto barvu sehnat a budeš asi muset natírat několikrát aby to bylo tak sytý.
Jsem si nevšimla, že se ptá na to, jestli se vám to líbí
zvláštní zvyk vnucovat někomu svůj názor
Takovou barvu jsem viděla už rovnou namichanou, ale jen u nás v takovém maloobchodě.. Zkus menší obchody. A nebo vážně nechat namíchat.
@hanka.br. píše:
Takovou barvou jsou vymalovány třídy v naší škole. Dle mého soudu je příšerná - agresivní, bolí z ní oči, vzbuzuje neklid. Mít ji doma, tak mi hrábne asi.
Souhlasím. Jinak můj bratr něco podobného koupil někde v hobby marketu, zesvětlit to nešlo a nakonec to musel třikrát přemalovat. Nešlo na to koukat. Byla to přímo namíchaná barva v kyblíku, rovnou k požití, tuším z baumaxu nebo z obi.
@Anonymní píše:
Kam tu barvu chceš? Snad jen někam do garáže, aby byla trochu veselejší ne? Do žádnýho pokoje bych si tuto hrůzu nedala. Nevím proč je v ČR trend patlat všechno žlutou nebo oranžovou. Jinak bych řekla, že bude asi fuška tuto barvu sehnat a budeš asi muset natírat několikrát aby to bylo tak sytý.
A kde je trend psát názor na barvu do pokoje anonymně z důvodu citlivých informací?
![]()
Mam ji v kuchyni. Nesnasim ji
Ale nechavali jsme ji michat primo v barvach.
Tak pro zvedavce
nemam to do zadneho pokoje ale na reklamni stenu do prodejny
ale dekuji za nazor. Jinak taky myslim, ze bez namichani mam smulu, ale tak mozna se jeste nekdo najde kdo poradi a nehodnoti ![]()
Podobnou barvu jsem dala dětem do pokoje na dvě stěny. Byla namíchaná v Bauhausu. Jen jsem si vybrala odstín. Pěkně to pokoj oživilo. Ale je pravda, že většina stěn je zastavěná nábytkem.
Ne až tak moc fosforeskující, ale pořád hodně výrazně žlutou, jsem kupovala pod názvem citronově žlutá (myslím, že to byl Primalex). Ale už to bude 10 let zpátky, nevím, jestli to ještě bude aktuální.
Děkuji za rady, no zkusím to probrat v obchodě, já jen myslela jestli se nenajde někdo se zkušeností ![]()