Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, tak se k vám taky přidávám. Poslední MS jsem měla 10.1. a minulou neděli mi vyšel testík, teda dva.. Doktorovi jsem volala dneska, objednal mně až na 4.března, hrůza, povleče se to.Prý, aby na UZV bylo už vidět srdíčko. V listopadu jsem bohužel potratila v 6.TT, tak mám obavy. Ale je pravda, že jestli je mimi v pořádku, nic by se stát nemělo.
Ahoj Deri, to tedy byla rychlovka!!! Gratuluji
Já jsem zatím v poho, žádné nevolnosti - zatím. Jen únava a někdy dost velká, někdy je vše O.K., jindy je těžké vylézt z postele, tak uvidíme jak to bude pokračovat.
Marmulko, držím všechny pěsti, aby to tentokrát dopadlo šťastně.
Hlavně to chce klid, nepřepínat se, odpočívat, žádný stres.
Děkuji za přáníčko, určitě se budu snažit, být v klidu. Jen to jde s tříletým Cipískem dost špatně. Snad mě mezi sebe vezmete. Je super, moci si popovídat s někým, kdo je na tom stejně.
Ahojky Eviku, tak nám to u Štěpánka vyšlo hned třetí měsíc, pak jsme čekali na druhé 10 měsíců. To nevyšlo. Doktoři v nemocnici mi doporučovali počkat půl roku, můj doktor mi doporučil aspoň tři měsíce. No, ale nám se už nechtělo čekat, tak jsme od Silvestra už ochranu nepoužívali a vypadá to, že se zadařilo hned.
Marmulko: jo, jo, je to docela náročné, když máš doma už jednoho čerta. Nedávno jsem vzpomínala, jaké jsem měla první těhu pohodové, jen jsem odpočívala, to teď bohužel moc nejde, ale naštěstí malej je zlatej, takže si nechá vysvětlit, že jsem unavená a potřebuju trošku oddych. Držím palce, at je vše v pořádku!!!
Ahoj holciny, no nam se take zadarilo docela rychle. V listopadu jsme si rekli, ze zacneme a v lednu se nam to povelo ![]()
Jinak mne se testik objevil pozitivni asi 12. den po ovulaci. Merila jsem si bazalni teplotu a cca 9. den mi strasne klesla a 10. den zase narostla, coz jsem vycetla, ze se stava pri uhnizdeni mimi v deloze, tak jsem 12. den vyzkousela test a uz tam byla slaboulinka carecka ![]()
Jenze k doktorce jsem se dostala az skoro za 14 dni protoze jsem musela na sluzebku.
Teda holciny, ja tu chvili nebyla a koukam, jaka je tu diskuse ![]()
Evi, take moc gratuluji. To je super, ze se tu zaciname schazet takhle vsechny vice mene stejne dlouho tehotne ![]()
Niko, metrik si muzes zalozit na teto strance:
http://www.bump-and-beyond.com/…-tickers.php
To ti pak vytvoti takovy link, ktery vzdycky nakopirujes do zpravy a to ti bude ukazovat ten metrik. Ja ho ale zapomnela doma, takze ted v praci si ho tam nemuzu dat ![]()
Ahojky, tak dneska mi začaly nevolnosti. Jestli to bude stejně jako u Štěpánka, tak budu muset každou hodinu něco malého sníst, aby mi bylo dobře. Co vám pomáhá?
Ahoj Marmulko, a v kolikatem jsi tydnu? Mne nejak jeste zadne nevolnosti nepostihly. Na jednu stranu je to dobre, ale na druhou si hned clovek rika, kdyz je cloveku spatne, aspon vi, ze se v nem neco deje a ze je vlastne vsechno v poradku. ![]()
Ahoj holky, tak u mě se začínají asi nevolnosti pomalu objevovat. Dnes je mi dost divně, mám hlad a přitom jídlo nemůžu ani vidět. K tomu všemu jsem unavená, takže jen polehávám a teď si pouštíme na DVD Četnické humoresky. Mám tento týden dovolenou, tak si užívám sladkého nicnedělání ![]()
Jinak s bazální teplotou nemám žádné zkušenosti. Ovulaci jsem zjišťovala pomocí ovulačních testů. Byla jsem dost líná si každé ráno měřit teplotu…a vyšlo to. A teď bych měla být v 6tt + 6 den. Příští týden jdu na kontrolu, tak mi Dr. řekne snad něco bližšího. Protože když jsem u něj byla poprvé, tak mi jen potvrdil těhu, ale neřekl mi v kolikátém jsem týdnu. To je můj výpočet, že jsem 6+6.
Ahojky, no podle poslední menstruace bych měla být tak 5 plus 4, ale nevím to přesně, k doktorovi jdu až 4.března, tak mi to řekne přesněji. Vzhledem k tomu, že jsem v 6tt potratila a i se Štěpánkem jsem v 6 tt špinila, tak mám pořád tendence chodit se kontrolovat na záchod. Asi to není dobrý, takhle se nervit, ale prostě se to nedá - nemyslet na to.
Markét v jakém jsi ty?
evíku - určitě si odpočiň. Já jsem doma na rodičovské, tak to mám trochu jednodušší. Jen by mi nesměl po zádech běhat ten náš ďáblík.
Ahoj holciny, ja jsem v 6+5 vzdycky se tesim na sobotu, kdy se mi to lame na dalsi tyden ![]()
Spatne mi sice neni, ale jsem taky strasne unavena. Vecer uz v deset usinam u televize a rano se nemuzu vyhrabat z postele. Nekdy se mi ale strasne spatne spi, nekolikrat se za noc probudim a pak jsem rano uplne vyrizena.
![]()
Holciny, jak jste na tom u doktora? Uz vam dal nejakou tu tehotenskou prukazku? Pripadne poslal na na nejake testy? Ja totiz ziju v zahranici a byla jsem trochu v soku, ze mi udelali utrazvuk, kde teda potrvdili srdciko, dneska jsme byla na krevnim testu, jestli jsem jako zdrava, ale to je vse. V podstate mi rekli at prijdu az na konci prvniho trimestru, kdy si me zavedou jako tehotnou.
Markét - myslím si, že je to u dr. takto běžné, protože v prvním trimestru je nejvyšší riziko potratu. Těhotenskou průkazku dostaneme až někdy po 12. tt, předpokládám. Už si nevzpomínám, kde jsem viděla přehled vyšetření v těhotenství týden po týdnu, možná www.babyweb.cz.? A tam právě psali, že těhotenskou průkazku dostaneme až nějak kolem 3. měsíce. Mě čeká vyšetření u dr. ve středu,tak se docela těším, co se dozvím nového.
tak u Štěpánka mi dal doktor průkazku někdy 9.týdnu, když jsem přišla na po propuštění z nemocnice.- Špinila jsem, tak si mne tam radši 3 dny nechali. Na prohlídky jsem chodila každých 14 dní, byla jsem totiž na rizikovém. Moje kamarádka v Písku byla na rizikovém taky a chodila jen jednou za měsíc, tak nevím. každý doktor to má asi jinak. Teď mi doktor řekl, že mám přijít toho 4.března, což vychází na 7TT a řekl, že mi udělá UTZ, odebere krev a vypíše těh.průkazku. Nevím, jestli se jen nepřeřekl, ale tehdy by mi ji dal hned v 8TT kdybych neležela v nemocnici. Když jsem ale prolézala net, tak se všude psalo, že průkazku dostane těh. opravdu až tak kolem 12TT.