Tak máme mimi :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
792
19.2.09 10:31

Eviku, budu na tebe myslet, jak ti to dopadlo. Docela ti závidím, že tě to čeká už tento týden. Já se budu nervit ještě do dalšího. Evíku, prý hledáš někoho z okolí Kladna. Jsem z Rakovníka, to není tak daleko.
Merkét, já mám taky problémy se spánkem, večer jsem unavená, ale spím tak do jedný, a pak se pořád budím. Někde jsem četla, že je to v 1. a 3.trimestru normální. pamatuju si, že se Štěpíkem jsem v 8.a9.měsíci skoro nespala, ale zpočátku jsem to neměla, to je teď jiné. Kde bydlíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
19.2.09 12:52

Ahoj holciny,
dekuji za odpovedi, tak ja si pockam do toho 12. tydne : :-)
Jsem rada, ze to je podobne i v Cechach.

Ja ziju s manzelem v Kazachstanu (on je taky Cech :D ). Pracujeme tady a zijeme uz skoro rok, ale rodit se chystam urcite v Cechach (jsem z Prahy). Zrovna jsem cetla, ze uz dneska vsechny porodnice vyzaduji registraci, tak to bude jeste trochu narocne…

A jak jste na tom se cvicenim? Ja jsem hrozny fanatik do cviceni a do snowboadu, tak ted dost trpim, ze nemuzu delat moje oblibene sporty. Sice porad cvicim, ale ve fitku mi rikali, ze takove sporty jako spinning a kickbox uz mam pustit z hlavy, tak ted objevuju nejake nove mene intenzivni hodiny a vsechno se mi zda nudne :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
19.2.09 16:29

Ahoj holky, tak diskuse teda řádně pokročila a to jsem tu nebyla jen dva dny :)
Markét, já zase žiju s manželem v Itálii, ale rodit budu taky v CR, když jsem byla těhotná s Davídkem, tak jsme byli v Amsterdamu, ale malý se narodil v CR. Nedám na naše zdravotnictví dopustit, když to srovnám s Holandskem a Itálii, tak je to nesrovnatelné!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
19.2.09 20:08

Ahoj Market, s tím cvičením je to bohužel pravda. Mám knížku od Lucie Výborné Fit maminka a i ta na první trimestr nedoporučuje nic silového.
Já mám taky snowboard, ale tento rok jsem poprvé stála na lyžích a chytlo mě to. Už máme zamluvený termín na březen, ale asi si to budu muset taky odpustit nebo to opravdu hodně omezit. Po potratu mám už strach něco pokoušet. Je tedy pravda, že když jsem se učila lyžovat a padala a padala, tak už jsem byla těhotná. Ale teď, když o tom vím, je to jiné.
Koukám, že nás tu není moc místních, ale jsem ráda, že jsou naše porodnice důvěryhodnější, než jinde. Já rodila v Rakovníku, když všichni chtěly Kladno a Prahu, a jsem ráda, doktor byl skvělej a por.asistentka taky. Prcek měl vzpříčenou nožičku a koncem pánevním, takže se narodil císařem, a péče byla super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
20.2.09 04:53

Ahoj Derido,
Tak to je fajn, tady potakt nekoho kdo takhle otehotnel v zahranici a rodil doma. V kolikatem mesici jsi odletela do Cech? A jak to vubec probihalo, kdyz ti vsechna vysetreni delali v Italii a pak jsi letela rodit domu? V Cechach je nutna ta tehotenska knizka, kde jsou vsechny zaznamy, je to tak? Udelali ti nejaky prepis nebo tak neco?

Marmulko,
S tim lyzovanim me ted zrovna rikala moje doktorka, ze jeste ve tretim mesici vesele jezdila a nevedela, ze je tehotna…Uprimne to tak trosku nechapu, asi bych si vsimla, ze treba nemam 3 mesice menstruci, ne? Tim spis kdyz je doktorka :-)

Holky ja jsem dneska zase tak urvana, chodim jeste 3× tydne pred praci na rustinu a to me v posledni dobe uplne zabiji. :-) :-) :-)

Btw. Taky mate takovy hlad? Ja se vcera permanentne snazila obelhat zaludek ruznym ovocem, jogurtem nebo suchym celozrnnym chlebem, samozrejme vedle normalni snidane, obeda a vecere, ale stejne kdyz jsem sla spat jsem umirala hlady. Nastesti zatim nepribiram, ale urcite uz jim vic a normalne uz manzel ze srandy prede mnou schovava nektere veci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.2.09 09:55

ahoj marmulko,ja jsem ted na zacatku 6tt a take se chodim porad kontrolovat zda nekrvacim a to jsem nepotratila,takze vim jak to asi musíš prožívat ty.Já jsem měla poslední MS 3.1. a dr mi spocitala v pondělí,že jsem v 5tt,což se mi moc nezdá,řekla bych že už jsem v 6tt a začínám 7tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.2.09 09:56

ahoj marmulko,ja jsem ted na zacatku 6tt a take se chodim porad kontrolovat zda nekrvacim a to jsem nepotratila,takze vim jak to asi musíš prožívat ty.Já jsem měla poslední MS 3.1. a dr mi spocitala v pondělí,že jsem v 5tt,což se mi moc nezdá,řekla bych že už jsem v 6tt a začínám 7tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.2.09 09:56

Markét, já s malým byla těhu v Holandsku, jelikož jsem hodně cestovala do CR, tak jsem měla doktora jak v Amsterdamu, tak v CR. Zjistila jsem těhu v Holand., takže mi všechny vyšetření dělali tam a do CR jsem vezla veškeré papíry a oni si z toho vyčetli, co potřebovali. A tady v IT máš veškeré lékařské zprávy u sebe, takže je vždy převezu doktorovi do CR, abych nemusela všechny vyšetření absolvovat dvakrát.
Holky necháte si říct co čekáte???
Jinak s tím jídlem, ani mi nemluv, já na začátku těhu přibrala hned tři kila, ale vážila jsem málo 49kilo, začala jsem totiž pořádně jíst, měla jsem pořád hlad, manžel nechápal kolik toho spořádám :D ted už se to naštěstí zastavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.2.09 10:01

Market a kdy jsi mela posledni MS?To vypada,ze stejne jako ja 3.1.me to taky vychazi na sobotu.Me dr delala ultrazvuk a 3× krevni testy a to je taky vse,ale musí být hrozný pocit slyšet,že si tě zavedou jako těhotnou až na konci trimestru,to vůbec nechápu co tím chtěli říct?Jako,že ted nejsi tehu,nebo co?Zvlaštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.2.09 10:14

Čauky:)
Makrét, mě mně bylo včera večer a dneska ráno od hladu úplně špatně. Nejsou to takový ty echt těh.nevolnosti, co jsem měla u Štěpíka, ale je to hnus. Prostě mám doma v pohotovosti můsli tyčky, celozrnné peč., sýry a tak. Ovoce moc nezabírá. Jo, a pomáhá mi hrnek mléka. Asi tak ne hodinu, pak je to tu znova.
Niko, určitě bys měla být víc. Já bych měla být tak pět plus šest. Dá se to nechat spočítat na IT počítadlech. Ale zas na druhou stranu je pravda, že každá z nás to má jinak a nemá ovu MS…podle tabulek.
Derido,POhlaví si asi necháme říct, prostě bychom to ze zvědavosti nevydrželi. Je nám to jedno, přestože doma máme již kluka. Petr(manžel) sice pořád říká, že to bude holčička a já o ní taky snila, ale po potratu už chci jen to, aby bylo vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.2.09 10:34

Marmulko: my nejdřív přemýšleli, že se necháme překvapit, ale nevydržela bych to, už jenom z hlediska nakupování oblečku, tady v Itálii toho moc v neutrálních barvách nemají, vše je bud modré nebo růžové, tak už se nemůžu dočkat až začnu. Já bych si přála holčičku, ale když to bude kluk, tak bude mít Davča parťáka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.2.09 10:46

Derido, takhle to beru i já, prcek chce samozřejmě kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.2.09 11:02

Náš malej chtěl nejdřív sestřičku, protože ho nakazily babičky, jenže ve 12tt to vypadalo, že to bude chlapeček, tak jsme na to malého začali připravovat, takže teď chce zase jenom bratřička a mně řekla doktorka, že si myslí, že to bude holka, no, uvidím příští středu. :D Chceme to mít jako překvápko pro rodinu, takže nechci aby to malej vyzvonil, ale připravit ho trochu musíme, at pak není zklamaný jako já, když se narodil můj brácha :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.2.09 11:12

Nejhorší je, že ono to stejně nemusí být definitivní. Moje kamarádka očekávala s velkou radostí kluka, mají totiž už tři holky a když jí dělali UTZ před porodem, tal se ukázalo, že to nakonec bude holčička č.4:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
20.2.09 12:35

Ahoj Niko, ja myslim, ze na tom budes stejne jako ja. Ja teda sice mela posledni menstruaci 27.12., ale po vysazeni tabletek se mi to jeste nejak nezregulovo, takze jsem si ovulaci zjistovala testem a teplotou. Mela jsem ji 18.1. Takze kdybych odecetla 2 tydny, kdybych mela 28 denni cyklus, vyslo by mi 4.1. menstruace.
Mne zitra konci 7. tyden, takze tobe by teoreticky mohl koncit dneska. Je taky mozne, ze jsi ale mela ovulaci trosku pozdeji a podle ultrazvuku si doktorka mysli, ze jsi treba otehotnela pozdeji.

Jinak holciny, my si urcite taky nechame rict jestli je to kluk nebo holcicka, precijen chci trosku nakupovat uz pred narozenim a aby to bylo aspon trochu do barvy :dance: Nemusi to byt hned ruzova vs. modra, ale precijen :-)

Manzel by si pral nejradeji 2 kluky dvojcata. Dva jsme teda asi nezvladli, ale treba to bude kluk :idea: Mne je to takhle u prvniho miminka jedno, hlavne at ho zdrave donosim. Jinak bych si prala dve deti, kluka a holku, takze u druheho uz si budu prat :-)

Holciny, jsem ted nejaka nesva, jak mi delali tu krev a moc, tak mi volala doktorka, ze krev je v poradku, ale ze mi v moci nasli leukocyty, tak ze mam jit na prohlidku na gyndu, jenze tam ma na 14 dni plno, tak jsem volala te me doktorce znovu a domluvily jsme se jen ze prinesu novou moc, ze to mohla byt spatne vymyta sklenicka. Nevite, co by to pripadne mohlo byt, kdybych opravdu ty leukocyty mela? :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová