Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@shadowgirll píše:
Ahoj, chtěla bych moc poprosit někoho kdo má volný čas a chut malovat, jestli by se někdo našel tak ochotný. Syn 5let si našel soutěž v časopise s legem ale já jsem malovací antitalent, takže by to asi nedopadlo ale jedná se o to namalovat krátký a vtipný lego komiks s hasičským autem, žádná jiná kritéria nejsou stanovena.
Děkuji za případnou pomoc![]()
![]()
Myslíš jako to namalovat do soutěže za tvého syna?
@shadowgirll však je to dětská soutěž, ni? On už má určitě dost fantazie, něco vymyslí ![]()
@shadowgirll píše:
Auto namaluje ale určitě nenamaluje lego hasiče
a tak pokud je to pro dítka, tak oni vědi, že Ty dítka to prostě dělaj dle svých možností a nehrotí se to
můj mladej maluje komiksy pořád, ale teĎ není doma, aby hodil nápad do placu..
@shadowgirll píše:
Nj ale vašemu je 9 let pokud koukám dobře, nám ještě ani 5 let není a opravdu zvládáme zatím jen domečky, autíčka, sluníčko, stromeček ale aby to bylo jako lego komiks :/ to ne-e
jj, on je na to ujetej, od posledního roku školky toho nakreslil už stovky
asi ho přihlásim do soutěže.. - psala jsem, že by mohl dát aspoň nápad..
komiks? 4 okýnka, jednoduchý text, jednoduché obrázky, to Tvůj zvládne
![]()
@shadowgirll píše:
Nj ale vašemu je 9 let pokud koukám dobře, nám ještě ani 5 let není a opravdu zvládáme zatím jen domečky, autíčka, sluníčko, stromeček ale aby to bylo jako lego komiks :/ to ne-e
Nerýpu. Ale pokud syn nezvládne namalovat komiks, nemá smysl, aby se soutěže účastnil, ne? A aby to za něj komplet vymyslel a nakreslil někdo jinej? To ti fakt přijde OK? ![]()
@shadowgirll píše:
V soutěži se jistě počítá s pomocí rodičů u takto menších dětí.
„pomoc“ definuješ jako vymyslet příběh za dítě, sama vybrat, co z příběhu nakreslím a následně to nakreslit? kde je potom tedy ta práce dítěte, se kterou soutěží? ![]()
Taky některý lidi nechápu. Co tak že bys mladýho dala do nějaký soutěže, kterou zvládne, @shadowgirll?
A když syn tu soutěž vyhraje, tak výhru pošlete tomu kdo Vám to nakreslil?
(řečnická otázka)
Promin, ale moje dcera v peti letech komiks zvladla…kresba sice nic moc, ale pribeh vymyslela skvely, a v komiksu se hodnotí jak kresba, tak pribeh…Nemyslim to opravdu nijak zle, ale nemela by jsi syna hlásit do souteze, na kterou nema (psala jsi, ze by to zvladl leda vybarvit, coz je opravdu malo)..neni to fér vuci druhym detem (i deti casto poznaly, ze s obrázkem pomáhal dost rodic a ty co se dřely samy z toho byly pak dost smutne). Vedla jsem výtvarný krouzek pro deti, take jsme poradali ruzne soutěže, takze do toho trochu vidim. Pokud rad maluje a chce soutěžit, tak mu vyber soutez, kterou zvladne sam:) Navic by se dite melo naucit principům, ze neni nutne vyhrát, ale zúčastnit se, pokusit se vlastni silou…
Hodne stesti a radost z pocitu vlastni tvorby:)
Příspěvek upraven 08.03.16 v 09:05
@shadowgirll píše:
Timpadem asi pomoz ty, a nebo na to kaslete a rekni mu, ze vyberete jinou a tuhle az za par let.
Diskusi jsem nečetla celou. Ale moje malá je jen o rok starší a do soutěže namalovala svůj vlastní komiks. Píše se tam věk a to se určitě zohledňuje. Počítám s tím, že nevyhraje, ale účastní se sama. A jinak to lego je pro starší děti, pro ty co už komiks sami namalují. Myslím, že s účastí těch co to sami nezvládnou ani nepočítají. A kdyby to za něj namaloval dospělí, tak je to dost nefér proti třeba osmiletému co to bude malovat sám. Jestli tak moc chcete tu cenu tak si to kupte.
Ahoj, ja teda nemam zkusenost s komiksem, ale pracuji s detmi ve veku 5let.
V soutezi urcite nejde o dokonalost obrazku, ale o napad a fantazii ditka. Me se treba kresba predskolnich deti moc libi, je ojedinela a nenapodobitelna. Treba staci vyvoj postavy od hlavonozce po postavu s detaily-neskutecne…
Doporucuji si se synem o soutezi popovidat, navnadit ho a pri malbe pomahat slovne. At to nakresli sam. komiks muze nakreslit jednotlive zvlast na kazdy papir a nakonec ho slepenim sjednotit v pribeh…
at se dilko podari
Děkuji za upozornění na soutěž, naše malá (5 let) se už do toho pustila. ![]()
PS: Nikdo nechce příběh ani komix, ale zakončení příběhu jedním obrázkem. To snad zvláadne sám, ne?
Jak podle Tebe skončí tento příběh?
Dostane se hasičské auto k požáru včas? Podívej se, jak si hasiči postupně uvolňují cestu. Nakresli poslední obrázek celého příběhu.
Příspěvek upraven 08.03.16 v 09:18
@shadowgirll píše:
S pomocí ano, ale ne, že si někoho zaplatit, aby to celé vymyslel a namaloval.. Namaluje okynka, to zvládne a nech to na dítěti.